Φθηνότερο Apple Vision headset πιθανό να έρθει μέχρι το τέλος του 2025

Apple Vision, Φθηνότερο Apple Vision headset πιθανό να έρθει μέχρι το τέλος του 2025

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια πιο προσιτή έκδοση του Vision Pro headset της μέχρι το τέλος του 2025, η οποία θα ονομάζεται “Apple Vision One” ή πιο απλά “Apple Vision”, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Ο αναλυτής ανέφερε ότι η εταιρεία θα ακολουθήσει και εδώ τη στρατηγική προσφοράς δύο προϊόντων, όπως κάνει με το iPhone και το iPhone Pro.

Λαμβάνοντας υπόψη πως το Apple Vision Pro κοστίζει 3.499 δολάρια και αυτή η τιμή θεωρείται πως είναι κοντά στο κόστος κατασκευής, ο Gurman εικάζει ότι η Apple θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις διπλές οθόνες 4K microLED και το τσιπ σιλικόνης M2 Apple με φθηνότερα εναλλακτικά εξαρτήματα και να χρησιμοποιήσει λιγότερες κάμερες.

Ακόμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει έναν απλούστερο σχεδιασμό κεφαλόδεσμου χωρίς ενσωματωμένα ηχεία, καλώντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν AirPods για χωρικό ήχο.

“Η εξωτερική οθόνη, γνωστή ως EyeSight, για να δείχνει τα μάτια του χρήστη, καθώς και το σύστημα παρακολούθησης των ματιών και των χεριών, είναι τόσο βασικά για το Apple Vision όσο μια οθόνη αφής για ένα iPhone. Θα περίμενα να διατηρηθούν στο φθηνότερο μοντέλο αυτά τα χαρακτηριστικά”, σημείωσε ο αναλυτής.

Η επίτευξη φθηνότερου κόστους υλικών σε άλλους τομείς, σε συνδυασμό με μια πιο βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής, θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να μειώσει την τιμή του headset κατά αρκετές εκατοντάδες δολάρια, σύμφωνα με τον Gurman.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ELEOS!! Ούτε να το σκέφτεσαι Κύριε Κούκ!! Φθηνό??? Είμαστε η Apple!! Έχουμε ένα status που θέλουν να αντικατοπτρίζεται κ στους εκλεκτούς πιστούς μας! Ας βγάλει φθηνά η ΜΕΤΑ κ η oCULOUS κ δε ξέρω γω ποιος άλλος πλεμπαίος!! Κάτω από 4000 δε παίρνεις κάσκα VR με το μηλαράκι!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι – μάλλον – διαθέσιμη η σειρά

Ο έγκυρος αναλυτής Apple της TF International, Ming-Chi Kuo, προέβλεψε σε tweet σε ποια χρώματα θα είναι διαθέσιμη η επερχόμενη σειρά iPhone 16.