Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ

Η Fujifilm ανακοίνωσε επίσημα την Fujifilm X-A10, ένα νέο μέλος της σειράς X, η οποία είναι και η πιο οικονομική της σειράς. Η νέα Fujifilm X-A10 έχει τιμή στα 499.95 δολάρια και η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί να γίνει τον Ιανουάριο.

Από τεχνικά χαρακτηριστικά η νέα mirrorless, διαθέτει αισθητήρα APS-C 16.3 Μegapixel και επεξεργαστή EXR Processor II. Το ISO της ρυθμίζεται από 200 μέχρι 6.400, επεκτάσιμο σε 100-25.600, η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 6 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ το σύστημα αυτόματης εστίασης προσφέρει 49 σημεία εστίασης.

Η Fujifilm X-A10 έχει την ικανότητα για καταγραφή Full HD video στα 30p. H μέγιστη ταχύτητα του ηλεκτρονικού κλείστρου είναι στα 1/32.000 και η μπαταρία NP-W126S δίνει αυτονομία 410 λήψεων. Η οθόνη είναι 3 ιντσών, που περιστρέφεται κατά 180 μοίρες προς τα εμπρός και γλιστράει ελαφρώς προς τα πάνω για λήψη selfies. Διαθέτει λειτουργία Portrait Enhancer για καλύτερα αποτελέσματα στη λήψη selfies (βελτιώνει το ανθρώπινο δέρμα). Επίσης, διαθέτει λειτουργία Self Timer για λήψη selfies με χρονοδιακόπτη, η οποία διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης χαμόγελου, η μηχανή τραβάει selfie μόλις ο χρήστης χαμογελάσει. Εντυπωσιακή είναι και η λειτουργία Group Timer κατά την οποία η μηχανή τραβάει μία φωτογραφία μόλις αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο κάδρο της.

Δεν θα μπορούσε να λείπει το WiFi για σύνδεση σε έξυπνες συσκευές με Android ή iOS για απομακρυσμένο έλεγχο και άμεση κοινοποίηση των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί κάθε φορά να μεταφέρει μέχρι και 2GB δεδομένων, με την δυνατότητα μεταφοράς φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση ή στην χαμηλότερη ανάλυση των 3 megapixels. Με την χρήση της εφαρμογής FUJIFILM Camera Remote είναι δυνατός και ο απομακρυσμένος έλεγχος της μηχανής και ο φωτογράφος μπορεί να εστιάσει μέσω της οθόνης αφής του smartphone/tablet του.

Τέλος, η νέα Fujifilm διαθέτει τα διάσημα φίλτρα-εξομοιωτές των film της εταιρείας PROVIA (standard), Velvia (vivid), ASTIA (soft), CLASSIC CHROME και ειδικά φίλτρα Monochrome, Sepia και 10 επιπλέον φίλτρα: Fisheye, Cross Screen, Toy Camera, Miniature, Dynamic Tone, Pop Colour, Soft Focus, High Key, Low Key και Partial Colour. Είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο Flash, έχει θύρες USB και HDMI και δέχεται κάρτες μνήμης SD.

Δείτε το video:

Fujifilm X-A10, Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ
Fujifilm X-A10, Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ

Fujifilm X-A10, Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ

Fujifilm X-A10, Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ

Fujifilm X-A10, Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ

Fujifilm X-A10, Fujifilm X-A10: Επίσημα η πιo οικονομική mirrorless της σειράς Χ

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones FujiFilm

Fujifilm X-T2: Επίσημα η νέα mirrorless ναυαρχίδα

H Fujifilm ανακοίνωσε επίσημα την ναυαρχίδα της στη σειρά X, την Fujifilm X-T2. Η κάμερα έρχεται με 24.3 Μegapixel APS-C X-Trans CMOS III αισθητήρα και X-Processor Pro, έχει ISO 100 έως 6400 και για πρώτη φορά στη σειρά X έχουμε κάμερα με 4K video έως και 30fps.

Gear FujiFilm

Fujifilm Instax Mini 70: Selfie κάμερα με instant film

Η Fujifilm πήρε την μόδα των selfies και την πήγε σε κάτι πιο ρετρό με την instant μηχανή Fujifilm Instax Mini 70, η οποία χρησιμοποιεί instant film. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για να τραβάτε φωτογραφίες οι οποίες θα τυπώνονται εκείνη τη στιγμή, κάτι σαν τις Polaroid. Ο ενσωματωμένος καθρέφτης στην μπροστινή πλευρά βοηθά τους selfie-lovers να […]

Gear CES 2014 FujiFilm

Fujifilm FinePix S1, Η πρώτη αδιάβροχη φωτογραφική με 50x zoom

Στην έκθεση CES 2014 η Fujifilm θα παρουσιάσει τη νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή FinePix S1 με superzomm 50x που αντέχει στο νερό και τη σκόνη. Η κατασκευή της την κατατάσει στην κατηγορία compact και βασίζεται σε αισθητήρα CMOS 16.4 Megapixel με φακό 24-1200mm σε φορμά 35mm με μέγιστο διάφραγμα F/2.8-F/5.6 και ISO έως 12800.

Gear FujiFilm PTTL

Fujifilm X-E1, Review και hands-on videο από το PTTL.gr

Ο Βάιος από το partner site PTTL.gr (Photonews Through The Lens) ετοίμασε ένα χορταστικό review για τη νέα mirrorless ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Fujifilm X-E1 που βάζει δύσκολα στον ανταγωνισμό. Διατηρώντας τα καλά στοιχεία της X-Pro 1, στην απόδοση των χρωμάτων και την εμφάνιση ψηφιακού θορύβου σε υψηλά ISO, δεν θα απογοητεύσει τον φωτογράφο που θα […]