Πέμπτη
08/10/2015

Futurecraft 3D: Η Adidas δείχει το μέλλον με 3D printed παπούτσια

Φανταστείτε να μπορείτε να εκτυπώσετε το παπούτσι της αρεσκείας σας τη στιγμή που το χρειάζεστε. Για παράδειγμα θέλετε να πάτε μα εκδρομή και δεν γνωρίζετε τι παπούτσια θα χρειαστείτε; Σκεφτείτε λοιπόν το ξενοδοχείο σας να έχει έναν 3D printer που θα βγάζει το ανάλογο παπούτσι για την περίσταση.

Η 3D τεχνολογία μπορεί να μην έχει πείσει ακόμη πολλούς από εμάς, όμως μεγάλες εταιρείες ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα. Μια από αυτές είναι και η Adidas η οποία οραματίζεται ένα μέλλον όπου μπορείς να εκτυπώσεις το παπούτσι σου όπως το θέλεις πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα όπου υπάρχει ο εκτυπωτής.

Δημιούργησε ένα concept το οποίο ονόμαστε Futurecraft 3D και δεν αποκλείεται να το δούμε να υλοποιείται. Πρόκειται για ένα project για custom-made παπούτσια και απευθύνεται κυρίως σε αθλητές. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να εκτυπώσουν το παπούτσι τους όπως το θέλουν προκειμένου να βελτιώσουν την επίδοσή τους. Ο αθλητής μπορεί να διαλέξει αν θέλει ένα παπούτσι που εφαρμόζει στο πόδι του, ένα που να απορροφά τους κραδασμούς κλπ.

Το prototype που έδειξε η Adidas στο παρακάτω video είναι πράγματι εντυπωσιακό. Δείτε το video:

Adidas 3d

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η Bloodmaster λέει:

    Πολυ ποιοτικα παπούτσια τα adidas οτι χρηση και να φανε

  2. Ο/Η daniel λέει:

    το παπούτσι που απεικονίζετε είναι κανονικό ή το έχουν για το βιντεο

  3. Ο/Η Χάρης λέει:

    αυτο με το ξενοδοχείο ήταν λίγο άκυρο αλλά anyway. λογικό μου φαίνεται εμένα να φτιάχνουν 3D παπούτσια καποια στιγμή. Επίσης το να το σχεδιάσεις μόνος σου όπως περιγράφει το άρθρο πχ για κραδασμούς θα θέλει κάποιες γνώσεις ορθοπεδικες προφανώς κι άλλες… τέλος θα θέλει σίγουρα ένα 24ωρο+ για να εκτυπωθεί

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.