Gadget της Nintendo μπορεί να παρακολουθεί τον ύπνο και να δημιουργεί οσμές

Nintendo

Η Nintendo εξακολουθεί να σκέφτεται περιφερειακά με έμφαση στην ποιότητα ζωής, περισσότερο από μισή δεκαετία μετά την πρώτη ανακοίνωσή της για είσοδο στον χώρο που σχετίζεται με την υγεία.

Η τελευταία της ιδέα που έχει καταχωρηθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι ένας σταθμός βάσης για μια φορητή συσκευή που βρίσκεται δίπλα στο κρεβάτι. Το gadget μπορεί να παρακολουθεί πόσο καλά κοιμήθηκε κάποιος και να κρίνει την απόδοσή του ύπνου, με τα αποτελέσματα να προβάλλονται στο ταβάνι. Αυτός ο προβολέας θα μπορούσε επίσης να εμφανίζει εικόνες που θα θα διευκολύνουν κάποιον να κοιμηθεί.

Ένας αισθητήρας Doppler θα ανιχνεύει την αναπνοή, τον παλμό και την κίνηση του σώματος, ενώ οι έξοδοι της συσκευής περιλαμβάνουν οθόνη, πανκατευθυντικό ηχείο και γεννήτρια οσμών. Αρκετοί εικάζουν ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει ένα χαλαρωτικό άρωμα εάν εντοπίσει ότι δεν κοιμάται ο χρήστης η μια άσχημη μυρωδιά για να τον ξυπνήσει. Το gadget, μπορεί να παρακολουθήσει τη δραστηριότητά κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα συγχρονίζεται με τη βάση όταν βρίσκεται κοντά.

Nintendo

Αυτές οι λεπτομέρειες προέρχονται από ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε. Είναι το τελευταίο σε μια σειρά ιδεών για μια τέτοια συσκευή που η Nintendo έστειλε στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας αλλά μέχρι στιγμής δεν αποφάσισε να παράξει μαζικά.

Τον προηγούμενο χρόνο, ο προϊστάμενος της Nintendo, Tatsumi Kimishima, δήλωσε στους μετόχους ότι είχε σταματήσει να δουλεύει για τα σχέδια για gadget που αφορούν την ποιότητας ζωής, ενώ στο παρασκήνιο η εταιρεία δούλευε πάνω σε μια μικρή κονσόλα με το όνομα NX.

Η κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας του 2019 υποδηλώνει ότι η δουλειά πάνω στην ιδέα έχει ξαναρχίσει; Εν τω μεταξύ, η εταιρεία Pokémon ανακοίνωσε τη δική της ιδέα για μια εφαρμογή παρακολούθησης ύπνου, το Pokémon Sleep αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ακούσαμε για τελευταία φορά γι αυτό.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin Enduro: Φτιαγμένο για τους μεγάλους αγώνες

Η Garmin ανακοίνωσε το Enduro, το ρολόι υπεραποδόσεων με GPS, που διαθέτει προσαρμόσιμες λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας και ένα φακό ηλιακής φόρτισης Power Glass.

Gear Apple iPad mini

iPad mini: Θα αντικατασταθεί από νέο iPhablet;

Η Apple φέρεται να επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει το iPad με ένα μεγαλύτερων διαστάσεων iPhone.

Gear Samsung Augmented Reality

Διαρροή concept video για τα γυαλιά Augmented Reality της Samsung

Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα ότι θα βγουν στην αγορά, αλλά τα AR γυαλιά της Samsung αποτελούν μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Gear iPhone

Rapid Test για Covid-19 με τη βοήθεια του iPhone

H εταιρεία Gauss έχει δημιουργήσει ένα kit για ταχεία εξαγωγή αποτελεσμάτων για την Covid-19, το οποίο γίνεται με χρήση ενός iPhone.