Galaxy Upcycling: Παλιά smartphones χρησιμοποιούνται για διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων

, Galaxy Upcycling: Παλιά smartphones χρησιμοποιούνται για διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων

Η Samsung συνεργάστηκε με τη Διεθνή Επιτροπή για την Πρόληψη της Τύφλωσης (IAPB) και το Yonsei University Health System (YUHS) στην Κορέα για να δημιουργήσει ιατρικές συσκευές που ανιχνεύουν οφθαλμικές παθήσεις, μέσω Galaxy smartphones που δε χρησιμοποιούνται πια. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που ονομάζεται Galaxy Upcycling, βοηθά να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις διαταραχών όρασης, οι οποίες, με την κατάλληλη διάγνωση, μπορούν να προληφθούν. Διεθνώς, αριθμούνται περίπου 1 δις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) τουλάχιστον 2,2 δις άνθρωποι παγκοσμίως έχουν κάποιου είδους διαταραχή στην όραση και σχεδόν οι μισές από αυτές τις περιπτώσεις μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί ή δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμα. Ακόμα, σημαντικός παράγοντας για τον επιπολασμό των οφθαλμικών παθήσεων είναι η προσιτή τιμή και η διαθεσιμότητα των οφθαλμολογικών υπηρεσιών. Μάλιστα, στις περιοχές με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα εκτιμάται πως είναι τέσσερεις φορές πιο συχνός σε σύγκριση με τις περιοχές με υψηλό εισόδημα .

Το 2017, η Samsung δημιούργησε το πρόγραμμα Galaxy Upcycling προτείνοντας πρωτοποριακούς τρόπους χρήσης των συσκευών Galaxy με στόχο το θετικό αντίκτυπο. Μέσω του προγράμματος, ένα παλαιότερο smartphone Galaxy μπορεί να γίνει ο εγκέφαλος της φορητής κάμερας fundus EYELIKE™ , η οποία συνδέεται με ένα εξάρτημα φακού για βελτιωμένη διάγνωση, ενώ το smartphone χρησιμοποιείται για τη λήψη εικόνων. Στη συνέχεια, η συσκευή Galaxy χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης για την ανάλυση και τη διάγνωση των εικόνων για οφθαλμικές παθήσεις, συνδέεται με μια εφαρμογή που καταγράφει με ακρίβεια τα δεδομένα των ασθενών και προτείνει θεραπεία, μία διαδικασία που συνολικά έχει χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με αυτό των οργάνων που είναι εμπορικά διαθέσιμα. Η μοναδική και προσιτή κάμερα διάγνωσης μπορεί να ελέγξει τους ασθενείς για καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, συμπεριλαμβανομένης της διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας, του γλαυκώματος και του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας που σχετίζεται με την ηλικία.

, Galaxy Upcycling: Παλιά smartphones χρησιμοποιούνται για διάγνωση οφθαλμολογικών παθήσεων

Από το 2018, η Samsung συνεργάζεται με την IAPB και το Yonsei University Health System για να βελτιώσει τις ζωές και την όραση περισσότερων από 19.000 κατοίκων στο Βιετνάμ με τη φορητή της κάμερα για έλεγχο αμφιβληστροειδούς. Μόνο το 2019, παρείχε 90 φορητά οφθαλμοσκόπια σε επαγγελματίες υγείας που λειτουργούσαν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας χωρίς πρόσβαση σε κλινικές. Πλέον, η Samsung έχει επεκτείνει το πρόγραμμα στην Ινδία, το Μαρόκο και την Παπούα Νέα Γουινέα. Η Samsung διευρύνει, επίσης, τις δυνατότητές της σε νέους τομείς διάγνωσης, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ανακυκλωμένων συσκευών Galaxy για τη δημιουργία φορητών κολποσκοπίων που βασίζονται σε smartphone, για τον έλεγχο καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και τη βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

Επιπλέον της δέσμευσής της για ουσιαστική καινοτομία, η Samsung συνυπολογίζει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στις δράσεις της. Αυτό περιλαμβάνει την επίτευξη του στόχου της εταιρείας για τη συλλογή 7,5 εκατομμυρίων τόνων ηλεκτρονικών αποβλήτων και τη χρήση 500.000 τόνων ανακυκλωμένου πλαστικού έως το 2030. Με τη μετατροπή των Galaxy smartphone σε φορητό εξοπλισμό διάγνωσης οφθαλμικών παθήσεων, η Samsung βοηθά στη μείωση ηλεκτρονικών αποβλήτων από χώρους υγειονομικής ταφής, παρέχοντας παράλληλα καινοτόμες ιατρικές λύσεις σε κοινωνικά ευπαθείς κοινότητες. Επιπλέον, ο εξοπλισμός διάγνωσης της κάμερας fundus είναι κατασκευασμένος με ανακυκλωμένο υλικό κατά 35% και έχει σχεδιαστεί για εύκολη επαναχρησιμοποίηση. Έχει αναγνωριστεί από τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Πολιτειών (EPA) με το βραβείο πρωτοποριακής διαχείρισης υλικών. Το πρόγραμμα Galaxy Upcycling αποτελεί μέρος της συνεχούς δέσμευσης της Samsung να υποστηρίξει το Πρόγραμμα Αειφόρου Ανάπτυξης για το 2030 μέσω 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Μέσω προγραμμάτων όπως το Galaxy Upcycling, η Samsung δεν παρέχει απλώς καινοτόμες τεχνολογίες που αναδιαμορφώνουν τις εμπειρίες των ανθρώπων με τον κόσμο, αλλά δίνει, επίσης, τη δυνατότητα στους καταναλωτές να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην προώθηση πιο οικολογικών συμπεριφορών.

Δελτίο Τύπου

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.