Garmin: Υπόσχεται διάρκεια ζωής μπαταρίας μηνών για το νέο ρολόι – Τα χαρακτηριστικά του

Garmin μπαταρίας, Garmin: Υπόσχεται διάρκεια ζωής μπαταρίας μηνών για το νέο ρολόι – Τα χαρακτηριστικά του

Η Garmin στοχεύει να κάνει τους χρήστες της να ξεχάσουν τι σημαίνει φόρτιση του ρολογίου τους. Αυτό αναμένεται να συμβεί με το Instinct Crossover, ένα υβριδικό ρολόι που υπόσχεται να παρέχει έως και 70 ημέρες διάρκεια ζωής της μπαταρίας, για την ηλιακή έκδοση.

Το Instinct Crossover είναι ένα υβριδικό έξυπνο ρολόι, που περιλαμβάνει ορισμένες από τις ιδιότητες τόσο των έξυπνων όσο και των κανονικών αναλογικών ρολογιών. Τα υβριδικά ρολόγια προσφέρουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τα κανονικά smartwatches όπως το Apple Watch, καθώς συμβιβάζονται σε ορισμένες λειτουργίες. Το Instinct Crossover δεν διαθέτει έγχρωμη οθόνη, αλλά μπορεί να εμφανίζει ειδοποιήσεις και υποστηρίζει το Garmin Pay για ψηφιακές πληρωμές. Όπως και τα άλλα ρολόγια Instinct της Garmin, το νέο Crossover σχεδιάστηκε κυρίως για λάτρεις της υπαίθρου που αναζητούν μια ανθεκτική συσκευή παρακολούθησης φυσικής κατάστασης. Έρχεται σε μια εποχή που η Garmin αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από παραδοσιακούς κατασκευαστές έξυπνων ρολογιών όπως η Apple και η Samsung, οι οποίοι καταλαμβάνουν το 29% και το 9% της συνολικής αγοράς έξυπνων ρολογιών αντίστοιχα, σύμφωνα με την Counterpoint Research.

Το Instinct Crossover διαθέτει πολλές από τις λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας που θα περιμένατε από ένα ρολόι Garmin, όπως παρακολούθηση ύπνου με βαθμολογία, μετρήσεις οξυγόνου αίματος, παρακολούθηση μεταβλητότητας καρδιακών παλμών και στατιστικά VO2 Max, μεταξύ άλλων μετρήσεων. Είναι επίσης ανθεκτικό σε κραδασμούς και θερμότητα, μαζί με το πρότυπο ανθεκτικότητας MIL-STD-810. Η αντοχή στο νερό έχει βαθμολογηθεί για 10 ATM, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει πιέσεις έως και 100 μέτρα βάθος, παρόμοια με το Apple Watch Ultra.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει δεν είναι άλλο από την διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Η μπαταρία του Solar Edition θα μπορεί να διαρκέσει για 70 ημέρες σε λειτουργία smartwatch, χάρη στην ηλιακή φόρτιση, σύμφωνα με την Garmin. Στη λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας, η οποία διατηρεί αναλογικά χαρακτηριστικά όπως η ώρα, η ημερομηνία και το χρονόμετρο, η Garmin λέει ότι το ηλιακό Instinct Crossover έχει “άπειρη” διάρκεια μπαταρίας. Το βασικό μη ηλιακό μοντέλο διαρκεί επίσης για σχεδόν ένα μήνα σε λειτουργία smartwatch, σύμφωνα με την Garmin, κάτι που φαίνεται να είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας 28 ημερών του Instinct 2. Η ενεργοποίηση του GPS μειώνει στις 110 ώρες, αλλά είναι ακόμα πολύς χρόνος για να είναι ενεργό. Αυτό θα μπορούσε να κάνει το Garmin Instinct Crossover ελκυστικό για όσους θέλουν ένα ρολόι που μπορούν να φορούν για καθημερινή προπόνηση και παρακολούθηση ύπνου χωρίς να χρειάζεται να το φορτίζουν ενδιάμεσα.

Πέρα από την εξαιρετική του μπαταρία το Garmin Instinct Crossover διαθέτει λειτουργίες πλοήγησης όπως GPS, TracBack για να βρείτε το δρόμο σας και Σημείο Αναφοράς, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν μια δεδομένη τοποθεσία σε σχέση με τη θέση τους. Υπάρχει επίσης μια Tactical Edition του ρολογιού που προσθέτει συμβατότητα νυχτερινής όρασης, λειτουργία stealth, GPS διπλής μορφής και διακόπτη kill.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Garmin

Garmin: Παρουσίασε τα πρώτα ρολόγια τρεξίματος με οθόνες AMOLED

Η Garmin ανακοίνωσε δύο νέα έξυπνα ρολόγια GPS με οθόνες AMOLED, τις σειρές Forerunner 965 και 265, που παρέχουν προηγμένες μετρήσεις προπόνησης για δρομείς και στατιστικά για την υγεία.

Gear Garmin

Vivomove Trend: Το νέο smartwatch της Garmin υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση

Η Garmin προσθέτει στο Vivomove Trend ένα χαρακτηριστικό που άργησε ιδιαίτερα να φέρει στα smartwatches της, την ασύρματη φόρτιση.

Software Battery Facebook Meta

Το Facebook αδειάζει την μπαταρία των κινητών

Ο πρώην υπάλληλος του Facebook, George Hayward, αποκάλυψε ότι το Facebook μπορεί να αδειάσει την μπαταρία στα κινητά τηλέφωνα των χρηστών του επίτηδες.

Smartphones Apple Battery featured

Apple: Έρχεται άνοδος τιμών στην αντικατάσταση μπαταριών για iPhone

Η αντικατάσταση μπαταρίας σε iPhone, iPad ή Mac εκτός εγγύησης θα γίνει πολύ πιο ακριβή σύντομα, καθώς η Apple ανακοίνωσε την αύξηση της τιμής στη σελίδα.