Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να “τηλεμεταφέρουν” αντικείμενα [video]

Εδώ και πολλά χρόνια η διαδικασία της τηλεμεταφοράς έχει απασχολήσει πολλά βιβλία και ταινίες επιστημονικής φαντασίας από τότε ειδικά που ο Mr Scott μετέφερε τον Captain Kirk και το πλήρωμά του στο πρώτο επεισόδιο του Star Trek το 1966. Ακόμη βέβαια η επιστήμη δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο, αλλά Γερμανοί επιστήμονες επινόησαν ένα σύστημα “τηλεμεταφοράς” το οποίο μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα σε άλλο σημείο.

Για την ακρίβεια δεν είναι τηλεμεταφορά όπως την έχουμε υπόψιν από τις ταινίες, αλλά στηρίζεται στην διαδικασία σκαναρίσματος ενός αντικειμένου και στο 3D printing. Το υπό αποστολή αντικείμενο σκανάρεται σε στάδια και ταυτόχρονα αφαιρείται κάθε φορά και ένα στρώμα του αντικειμένου. Το σκαναρισμένο αντικείμενο μεταφέρεται μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας σε έναν 3D printer και στη συνέχεια ο εκτυπωτής δημιουργεί το αντικείμενο, ουσιαστικά τηλεμεταφέροντας το αντικείμενο από το ένα μέρος στο άλλο.

Το σύστημα το οποίο ονομάζεται Scotty προς τιμήν του μηχανικού του Enterprise, είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα συστήματα καθώς μεταξύ άλλων, καταφέρνει μέσω του κρυπτογραφημένου μηνύματος να σιγουρέψει ότι θα υπάρχει μόνο ένα αντίγραφο. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο όπου οι εταιρίες θα πωλούν μέσω 3D εκτυπωτών, όπου ο χρήστης θα παραγγέλνει αυτό που θέλει και η εταιρεία θα είναι ασφαλής ότι εκτυπώνεται μόνο ένα κομμάτι που έχει γίνει η παραγγελία.

Δείτε το video:

γερμανοί επιστήμονες τηλεμεταφορά, Γερμανοί επιστήμονες κατάφεραν να “τηλεμεταφέρουν” αντικείμενα [video]


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolinio7

απο οτι βλεπω οι χρηστες σε αυτο το site δεν ενδιαφερονται για κατι αλλο περα απο τα κινητα.. οποτε αδικα βαζεται τετοια αρθρα.. οι μισοι παω στοιχημα οτι δεν ξερουν καν τι ειναι.!!

kostas

Illuminati confirmed

Wow

Darth

@manolinio7 και ούτε καν για κινητά…. για συγκεκριμένα κινητά (fanboys)

Γιάννης

Άποψη σας παιδιά…εγώ τα βρίσκω ενδιαφέροντα τέτοιου τύπου άρθρα…και σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι

edd

Νομίζω είναι λάθος η λέξη teleporting στη συγκεκριμένη διαδικασία. Δεν μετέφερε ένα αντικείμενο, το αντίγραψε. Μου κάνει εντύπωση που πρώτη φορά το κάνανε τώρα, και όχι οτι το κάνανε. Τα μέσα υπάρχουν εδώ και χρόνια για αυτή τη διαδικασία.

Theodore.

Είναι Mr.Spock και όχι Scott.

ΤΟμ

Αυτο δεν ειναι τηλεμεταφορα ομως..

Darth

@Theodore
Mr.Spock είναι science officer και ο Scott είναι engineer στο uss enterprise (διο διαφορετικά άτομα)

Agnostos13

Αναπαραγωγή θα το έλεγα και όχι τηλεμεταφορά…

Kimi_R*

Και τι θα ηταν δηλαδή τηλεμεταφορά;

Με τα λιγα που ξερω μιας και δεν ειμαι φυσικος, βάση κβαντικής φυσικής τα παντα είναι ενέργεια, ακόμα κ η ύλη, επειδή όμως δεν μπορείς να μεταφέρεις την ύλη και σίγουρα αυτή δεν μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός(Αϊνστάιν), η μονη λύση είναι να μεταφέρεις την πληροφορία της δομής της και έπειτα να δημιουργήσεις ενα ακριβές αντίγραφο. Ενα απο τα πολλά προβλήματα όμως είναι το οτι πρέπει να εξασφαλίσεις οτι θα καταστραφεί το πρωτότυπο γτ αν δεν γίνει αυτό, φανταστείτε να θέλετε πχ να τηλεμεταφέρεται τον Γιώργο από την Αμερική στην Ευρώπη και το πρωτότυπο που βρίσκεται στην Αμερική δεν καταστραφεί, ξαφνικά θα υπάρχουν 2 “Γιωργηδες”, με το πρόβλημα να μην είναι μόνο αυτό αλλά και ενεργειακό, έτσι λοιπόν η εξασφάλιση των δεδομένων είναι επιτακτική και όχι απλά μην πάρει κάποιος πχ 2 κινητά…

edd

Φίλε @Kimi, και γω δεν είμαι φυσικός, καθαρά και μόνο σαν fan του είδους:
Η τηλεμεταφορά στις σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας χρησιμοποιεί την αρχή E=mc^2 και παίζει με την εξίσωση (με οργανική ύλη) . Στο Star Trek για παράδειγμα, υποτείθεται ότι μετατρέπεται η ύλη σε ενέργεια και στέλνεις την ενέργεια (σαν το ρεύμα/πληροφορία). Αυτό το χαρακτηρίζει είναι η ταχύτητα και η δυνατότητα να μεταφέρεις ή να δημιουργείς οργανική ύλη από ενέργεια. Teleporting σημαίνει το παραπάνω και πάντα με οργανική ύλη.Ο ίδιος ο όρος είναι εφεύρεση των συγγραφέων όπως και πολλοί άλλοι που χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως (robot).
Αυτό που έκαναν στο βίντεο, μόνο teleporting δεν είναι. Απλά είναι ένα φαξ που εκτυπώνει 3D. Απορώ και εκπλήσομαι που δεν το είχαν κάνει ήδη, αν ήταν όντως η πρώτη φορά.
Αν έκαναν κάτι έστω κοντά στον όρο (π.χ. να αντιγράψουν ένα κόκκο πιπεριού), ακόμα και με την διαδικασία φαξ όπως παραπάνω, θα είχε γίνει χαμός από σχόλια από κάτω και θα ήταν πρώτο θέμα παντού (όπως τα hololens).

Antonis

@manolinio
φίλε συγγνώμη που στο λέω, αλλά κάνεις λάθος.

JV

Αν μιλάμε για κάποια πρωτοπορία στο συγκεκριμένο έχει να κάνει με το 3D scanning…. που και πάλι…. ΑΝ θέλετε να γράφετε τέτοια άρθρα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να τα ελέγχει να μη γράφονται μπαρούφες… Ακόμη και τα εισαγωγικά στη τηλεμεταφορά δεν έχουν νόημα.

Αν θέλετε άρθρο για τηλεμεταφορά, μεταφράστε κάτι σαν και αυτό:

https://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/3811785.stm

Kimi_R*

Φίλε edd, εγώ από την άλλη πιστεύω ότι απλά εμείς έχουμε κάποια πράγματα διαφορετικά στο μυαλό μας και λίγο χάνουμε την ουσία! Τι σημαίνει τηλεμεταφορά; Δεν είναι μια σύνθετη λέξη από το τηλέ και μεταφορά; Δηλαδή μεταφέρω κάτι από μακριά! Και ναι ακόμα και το φαξ είναι μια τηλεμεταφορά, μεταφέρει την πληροφορία από μακριά. Γτ αν δεν είναι τότε συγνώμη αλλά ούτε αυτό που έχουμε στο σπίτι δεν είναι τηλεόραση αφού αυτό που βλέπω είναι σε μια οθόνη (αντίστοιχα στο φαξ χαρτί) και όχι κάτι πραγματικό. Η ουσία είναι ότι ένα αντικείμενο πήγε κάπου αλλού, εάν αυτό που κάναν μπορεί να γίνει σε κάτι πιο πολύπλοκο είναι σίγουρα ένα βήμα παραπάνω, βέβαια μια τεχνολογία δεν αρκεί να υπάρχει αλλά να είναι αξιοποιήσιμη και λειτουργική. Τι να το κάνω εγώ αν θέλω να αγοράσω μια μπλούζα και με αυτόν τον τρόπο μου κοστίσει 200 φορές παραπάνω. Τώρα ο τύπος E=mc^2 ουσιαστικά μας λέει ότι η ταχύτητα του φωτός (c) είναι μια σταθερά και ότι η ενέργεια του κάθε σώματος ισούται με την μάζα του επί το c και από πίσω κρύβεται το ότι αφού το c είναι σταθερό τότε ο χρόνος διαστέλλεται και συστέλλεται. Τώρα η ύλη σαν μια συμπαγής μάζα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iMac

Τα τσιπ M4 της Apple έρχονται φέτος και εστιάζουν στην τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εργάζεται σκληρά για την επόμενη γενιά των εσωτερικών της τσιπ, με το M4 να αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τρεις κύριες εκδόσεις.

Gear Apple VR headset

Vision Pro: Η Apple δείχνει πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις

Η Apple αποφάσισε να επισημάνει τις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Vision Pro headset της.

Gear featured Google

Η Google αποκαλύπτει το Axion – Είναι η πρώτη της CPU βασισμένη σε Arm για κέντρα δεδομένων

Η Google ανακοίνωσε την πρώτη της CPU βασισμένη σε Arm για κέντρα δεδομένων, πιθανότατα ανταποκρινόμενη στα τσιπ Arm της Amazon.

Gear Nothing

Nothing Ear & Nothing Ear (a): Μεγάλο leak για τα ακουστικά πριν την παρουσίαση της 18ης Απριλίου

Την περασμένη εβδομάδα, η Nothing αποκάλυψε ότι πρόκειται να επισημοποιήσει στις 18 Απριλίου τα ακουστικά Nothing Ear και Nothing Ear (a).