Γερμανία: Το Crash Detection της Apple οδήγησε διασώστες σε τροχαίο ατύχημα

Apple Watch Series 8, Γερμανία: Το Crash Detection της Apple οδήγησε διασώστες σε τροχαίο ατύχημα

Εκτός από το iPhone 14 και το Apple Watch Series 8 περιλαμβάνει τη λειτουργία Crash Detection της Apple, με μία γερμανική έκθεση να αναφέρει μια ιστορία όπου το χαρακτηριστικό έσωσε τις ζωές τριών ανθρώπων που βρίσκονταν σε τροχαίο ατύχημα.

Όπως αναφέρει η περιφερειακή γερμανική εφημερίδα Mittelbayerische Zeitung, το ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας και έχει ήδη γίνει πρωτοσέλιδο λόγω εν μέρει της εμπλοκής του Apple Watch. Σύμφωνα με τις αρχικές έρευνες, το αυτοκίνητο οδηγούσε στην Bundesautobahn 20 όταν «έφυγε από τη λωρίδα προς τα δεξιά, διέσχισε μια πράσινη λωρίδα και εκτοξεύτηκε πάνω από το φράγμα της σύγκρουσης. Οι τρεις επιβάτες «παγιδεύτηκαν εν μέρει στα συντρίμμια του οχήματος στο ατύχημα», σύμφωνα με μια αναφορά της Heise Online. Δεν υπήρχαν μάρτυρες για το ατύχημα, ούτε ήταν ορατό από το δρόμο πάνω. Εδώ ξεκίνησε η λειτουργία ανίχνευσης σύγκρουσης του Apple Watch για να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εκ μέρους των τριών επιβατών.

Το Apple Watch Series 8 κοινοποίησε αυτόματα την ακριβή τοποθεσία του ατυχήματος με τους πρώτους ανταποκριτές. Αυτό επέτρεψε σε αστυνομικούς και πυροσβεστικούς συνεργάτες διάσωσης, μαζί με μια πλήρη υπηρεσία διάσωσης, να ταξιδέψουν στον τόπο του ατυχήματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά ενώ οι δύο επιβάτες «τραυματίστηκαν σοβαρά». Και οι τρεις μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Το Apple Watch Crash Detection λειτουργεί ενεργοποιώντας τη λειτουργία Emergency SOS όταν ανιχνεύεται τροχαίο ατύχημα. Εάν ο χρήστης δεν ανταποκριθεί στην ειδοποίηση, το iPhone ή το Apple Watch θα καλέσει αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Στη συνέχεια, θα μοιραστεί επίσης την ακριβή τοποθεσία του χρήστη με τους αποστολείς, όπως ακριβώς έκανε σε αυτήν την ιστορία.

Το ρολόι χειρός ενημέρωσε τους διασώστες για την ακριβή τοποθεσία, ώστε να μεταφερθούν στο σημείο του ατυχήματος η αστυνομία και η πυροσβεστική και η υπηρεσία διάσωσης. Στο σημείο του ατυχήματος στην περιοχή του B20/A3 κοντά στο Steinach, οι διασώστες ανακάλυψαν ένα όχημα περίπου 20 μέτρα μακριά από το οδόστρωμα μέσα στους θάμνους. Αυτό δεν φαινόταν από το οδόστρωμα.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.