Gest: Το φουτουριστικό “γάντι” για να ελέγχεις τις συσκευές σου

Όταν κάθεσαι στο γραφείο και τον υπολογιστή σου, ο πιο διαδεδομένος και εύκολος τρόπος να για να τον χειριστείς είναι να χρησιμοποιείς το ποντίκι και το πληκτρολόγιο. Φυσικά αυτό δεν ισχύει όταν για παράδειγμα ταξιδεύεις και προσπαθείς να δουλέψεις από ένα tablet ή smartphone, όπου το ποντίκι και το πληκτρολόγιο χάνουν την ευχρηστία τους.

Εδώ έρχεται το Gest, μια συσκευή που μοιάζει σαν γάντι και την φοράς στο χέρι σου.

Το Gest ενώ το φοράς, σου επιτρέπει να δουλέψεις με τα χέρια σου με έναν διαισθητικό τρόπο. Μπορείς να κάνεις αλλαγές μεταξύ εφαρμογών με απλές κινήσεις των δακτύλων σου ή μπορείς να δείχνεις την οθόνη για να κινήσεις το ποντίκι σε αυτή. Τα 3D αντικείμενα μπορούν να περιστραφούν “πιάνοντάς” τα και περιστρέφοντας τον καρπό σου.

Γενικά μοιάζει με έναν πολύ ωραίο τρόπο να χειριστείς το UI του υπολογιστή σου. Επιπλέον, μπορείς να προγραμματίσεις τις δικές σου κινήσεις, ώστε να έχουν κάποια συγκεκριμένη λειτουργία. Το “γάντι” έχει ένα κομμάτι το οποίο φοριέται στην παλάμη σου και 4 finger pads για τα δάχτυλά σου.

Το Gest βρίσκεται στο Kickstarter και αναζητεί χρηματοδότηση 100.000 δολαρίων, έχει μαζέψει ήδη 85.552 δολάρια ενώ απομένουν ακόμη 28 μέρες μέχρι να λήξει η καμπάνια. Μπορείς να το αποκτήσεις στην τιμή των 149 δολαρίων, με την παραλαβή να υπολογίζεται τον Νοέμβριο του 2016.

Gest: Το φουτουριστικό "γάντι" για να ελέγχεις τις συσκευές σου, Gest: Το φουτουριστικό “γάντι” για να ελέγχεις τις συσκευές σου

Gest: Το φουτουριστικό "γάντι" για να ελέγχεις τις συσκευές σου, Gest: Το φουτουριστικό “γάντι” για να ελέγχεις τις συσκευές σου

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pateras

My body is ready! !!

Chaos

Ενδιαφέρον σιγά σιγά αυτά που βλέπαμε στις ταινίες του 80 – 90 βγαίνουν αληθινα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones KickStarter

Zanco tiny T1: Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο του κόσμου

Το Kickstarter κρύβει κατά καιρούς πολλά ενδιαφέροντα projects και ιδέες ανερχόμενων startup εταιρειών. Μάλιστα, από εκεί έχουμε δει την κυκλοφορία μερικών εξαιρετικά επιτυχημένων προϊόντων. Βέβαια, άλλες καμπάνιες αποτυγχάνουν λόγω της ασθενούς υποστήριξης, αφού οι χρήστες δεν θεωρούν οτί πραγματικά αξίζουν.

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.