Έρευνα GfK, Οι πωλήσεις των GPS στη χώρα μας

Η κατηγορία των πλοηγών (navigators) είναι η μόνη από τις κατηγορίες των «μαύρων» συσκευών που αυξάνει συνεχώς τον τζίρο της έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα ο τζίρος των πλοηγών άγγιξε τα 22,8 εκατ. Ευρώ το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2009 παρουσιάζοντας αύξηση 4,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος (για τα απογραφόμενα από την GfK κανάλια διανομής).

Ο τζίρος αυτός υπολείπεται κατά μόνο 0,5 εκατ ευρώ περίπου από την κατηγορία των Οικιακών Ηχητικών συστημάτων (Audio Home Systems) μια κατηγορία που παραδοσιακά ήταν η δεύτερη σημαντική της ομάδας των «μαύρων συσκευών».

Για την επίτευξη του τζίρου αυτού οι πλοηγοί χρειάστηκε να πουλήσουν 131 χιλιάδες τεμάχια περίπου 21% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Όμως η μέση τιμή της κατηγορίας παρουσίασε μείωση κατά 13,6% που προήλθε κυρίως από την πληθώρα των προσφορών κυρίως σε πιο φθηνά μοντέλα της κατηγορίας.

Οι οθόνες 3D και η φωνητική πλοήγηση είναι τα ανερχόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ οι πλοηγοί αγοράζονται για χρήση κυρίως στην Ελλάδα αφού μόνο η πλειοψηφία των καταναλωτών προτιμά τις συσκευές που είναι εφοδιασμένες μόνο με τους Ελληνικούς χάρτες.

Σε αντίθεση στην Ευρώπη τα ανερχόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά έιναι οι οθόνες 16:9 και 3D καθώς και οι πολυεθνικοί χάρτες.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iMac

Ο iMac των 27 ιντσών με οθόνη mini-LED έρχεται στις αρχές του 2022

Δεν είναι λογικό να πιστεύει κανείς ότι η Apple έχει εγκαταλείψει την ιδέα της παρουσίασης ενός iMac με μεγαλύτερη οθόνη.

Gear Apple

Apple: Πουλάει ένα κομμάτι ύφασμα για το καθάρισμα των συσκευών έναντι 19$

Το ύφασμα που φέρει την επωνυμία της Apple, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μη καθορισμένα μη λειαντικά υλικά, θα αγοράζεται ξεχωριστά.

Gear AirPods

Παρουσιάστηκαν (επιτέλους) τα AirPods νέας γενιάς

Από event σε event το πήγαινε το θέμα των AirPods νέας γενιάς η Apple και επιτέλους ήρθε η στιγμή της επίσημης παρουσίασης χθες.

Gear Apple MacBook Pro

Τι καινούριο φέρνουν οι νέοι και πιο ισχυροί Apple MacBook Pro;

Με νέους επεξεργαστές και νέο σχεδιασμό με notch έρχονται τα νέα μοντέλα Apple MacBook Pro που μόλις έφτασαν.