Έρευνα GfK, Οι πωλήσεις των GPS στη χώρα μας

Η κατηγορία των πλοηγών (navigators) είναι η μόνη από τις κατηγορίες των «μαύρων» συσκευών που αυξάνει συνεχώς τον τζίρο της έναντι της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα ο τζίρος των πλοηγών άγγιξε τα 22,8 εκατ. Ευρώ το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2009 παρουσιάζοντας αύξηση 4,7% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος (για τα απογραφόμενα από την GfK κανάλια διανομής).

Ο τζίρος αυτός υπολείπεται κατά μόνο 0,5 εκατ ευρώ περίπου από την κατηγορία των Οικιακών Ηχητικών συστημάτων (Audio Home Systems) μια κατηγορία που παραδοσιακά ήταν η δεύτερη σημαντική της ομάδας των «μαύρων συσκευών».

Για την επίτευξη του τζίρου αυτού οι πλοηγοί χρειάστηκε να πουλήσουν 131 χιλιάδες τεμάχια περίπου 21% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι. Όμως η μέση τιμή της κατηγορίας παρουσίασε μείωση κατά 13,6% που προήλθε κυρίως από την πληθώρα των προσφορών κυρίως σε πιο φθηνά μοντέλα της κατηγορίας.

Οι οθόνες 3D και η φωνητική πλοήγηση είναι τα ανερχόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ενώ οι πλοηγοί αγοράζονται για χρήση κυρίως στην Ελλάδα αφού μόνο η πλειοψηφία των καταναλωτών προτιμά τις συσκευές που είναι εφοδιασμένες μόνο με τους Ελληνικούς χάρτες.

Σε αντίθεση στην Ευρώπη τα ανερχόμενα τεχνικά χαρακτηριστικά έιναι οι οθόνες 16:9 και 3D καθώς και οι πολυεθνικοί χάρτες.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chromebooks MediaTek NVIDIA

Έρχονται Chromebooks με γραφικά NVIDIA και CPU MediaTek

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνουν τα Chromebooks με την NVIDIA και την MediaTek να θέλουν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο ARM οικοσύστημα.

Gear DLink Smart Home

D-Link: WiFi και παρακολούθηση σε όλο το σπίτι σε προσιτές τιμές

Η D-Link προσφέρει έξυπνες συσκευές οι οποίες αλλάζουν την καθημερινότητά μας καθώς αναβαθμίζουν το χώρο στον οποίο τις χρησιμοποιούμε και μπορούμε να τις ελέγχουμε άμεσα και εύκολα μέσα από την οθόνη του smartphone ή του tablet μας.

Gear Science Robots

Ισραηλινό startup υπόσχεται επανάσταση στη ρομποτική χειρουργική

Η Tamar Robotics, έρχεται από το Ισραήλ και φιλοδοξεί να κάνει μία… τομή στον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι εγχειρήσεις από robots.

Gear DLink Smart Home

D-Link: Οι κάμερες ασφαλείας κερδίζουν βραβείο σχεδιασμού Red Dot

Οι έξυπνες κάμερες παρακολούθησης mydlink κέρδισαν το Red Dot Award 2021 για τον καινοτόμο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την υψηλή απόδοσή τους.