Google car: Το αυτόνομο όχημα θα επικοινωνεί με τους πεζούς

Η Google εδώ και καιρό δουλεύει εντατικά για την υλοποίηση του project της όσον αφορά στα αυτοκίνητα, την δημιουργία ενός αυτόνομου οχήματος που δεν θα χρειάζεται οδηγό. Φυσικά ο αλγόριθμος που αφορά στον τρόπο οδήγησης, είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός και ασφαλής, για να αποφευχθούν ατυχήματα με πεζούς ή άλλα οχήματα.

Στην πραγματική οδήγηση όμως, για παράδειγμα σε μια διασταύρωση, κάποιες φορές χρειάζονται πρωτοβουλίες αλλά και συνεννόηση μεταξύ των οδηγών και πεζών για να συνεχιστεί η ομαλή πορεία της οδήγησης, πράγμα που ένας υπολογιστής σήμερα δεν μπορεί να το κάνει.

Έχοντας αυτό υπόψιν, η Google δημοσίευσε μια πατέντα στην οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ένα αυτόνομο αυτοκίνητο θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους πεζούς γύρω του, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του, αλλά χωρίς να καταφεύγει σε επιθετική οδήγηση. Για παράδειγμα ένα φλας που αναβοσβήνει στο πλάι της πόρτας θα μπορούσε να καταδεικνύει στους πεζούς ότι μπορούν να περάσουν τον δρόμο. Ένα φλας στον μπροστινό προφυλακτήρα θα μπορούσε να δείχνει το ίδιο ώστε να είναι ορατό από πολλές γωνίες. Επίσης ένα ρομποτικό χέρι θα μπορούσε να κάνει σινιάλο σε οδηγούς μηχανής για να τους διευκολύνει, πράγμα που αρκετοί άνθρωποι κάνουν.

Ο CEO της Ford πρόσφατα προέβλεψε ότι, πλήρως αυτόνομα οχήματα θα κυκλοφορούν στους δρόμους τα επόμενα 4 χρόνια. Η Tesla ήδη έχει αρχίσει και προσφέρει κάποια εξελιγμένα features για αυτόνομη οδήγηση, κάνοντάς τα διαθέσιμα με over-the-air αναβαθμίσεις του λογισμικού. Οι νομοθέτες τα έχουν ήδη χάσει με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Πάντως εταιρείες σαν την Google, ήδη γνωρίζουν ότι μια απώλεια ζωής ή σοβαρό ατύχημα στα πρώτα βήματα της αυτόνομης οδήγησης θα ρίξουν την εξέλιξη των οχημάτων αυτών αρκετά χρόνια πίσω και για αυτό κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν επιβάτες, οδηγούς και πεζούς από οποιοδήποτε σενάριο που εμπεριέχει κίνδυνο.

google car

google car

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Διαγωνισμοί τεχνολογίας

PlayStation 5 Digital TRELOS ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

TRELOS διαγωνισμός από το Techblog με δώρο το PlayStation 5 Digital. Δείτε το βίντεο στο YouTube και δηλώστε συμμετοχή!

Cars Audi

Προηγμένη τεχνολογία της Audi αυξάνει την οδική ασφάλεια

Το 2021, περίπου 1,7 εκ. αυτοκίνητα του Volkswagen Group θα δημιουργούν αυτό το ανώνυμο σμήνος δεδομένων, με τον αριθμό να αυξάνεται στα 3 εκ. το 2022.

Gear iPhone 12 Pro Max Canon

Canon EOS R5 vs iPhone 12 Pro Max: Μεγάλη κόντρα

Η συζήτηση για το αν τα smartphones έχουν φτάσει ή αν έχουν πλησιάσει σε ποιότητα τις φωτογραφικές μηχανές δεν είναι νέα. Εδώ όμως η σύγκριση είναι διαφορετική!

Gear Apple iPad mini

Έρχονται έντονες και ενδιαφέρουσες φήμες για το iPad Μini Pro

Δεν έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό του iPad mini μέχρι σήμερα, αλλά φέτος η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει.