Google car: Το αυτόνομο όχημα θα επικοινωνεί με τους πεζούς

Η Google εδώ και καιρό δουλεύει εντατικά για την υλοποίηση του project της όσον αφορά στα αυτοκίνητα, την δημιουργία ενός αυτόνομου οχήματος που δεν θα χρειάζεται οδηγό. Φυσικά ο αλγόριθμος που αφορά στον τρόπο οδήγησης, είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικός και ασφαλής, για να αποφευχθούν ατυχήματα με πεζούς ή άλλα οχήματα.

Στην πραγματική οδήγηση όμως, για παράδειγμα σε μια διασταύρωση, κάποιες φορές χρειάζονται πρωτοβουλίες αλλά και συνεννόηση μεταξύ των οδηγών και πεζών για να συνεχιστεί η ομαλή πορεία της οδήγησης, πράγμα που ένας υπολογιστής σήμερα δεν μπορεί να το κάνει.

Έχοντας αυτό υπόψιν, η Google δημοσίευσε μια πατέντα στην οποία δείχνει τον τρόπο με τον οποίο ένα αυτόνομο αυτοκίνητο θα μπορούσε να επικοινωνήσει με τους πεζούς γύρω του, δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του, αλλά χωρίς να καταφεύγει σε επιθετική οδήγηση. Για παράδειγμα ένα φλας που αναβοσβήνει στο πλάι της πόρτας θα μπορούσε να καταδεικνύει στους πεζούς ότι μπορούν να περάσουν τον δρόμο. Ένα φλας στον μπροστινό προφυλακτήρα θα μπορούσε να δείχνει το ίδιο ώστε να είναι ορατό από πολλές γωνίες. Επίσης ένα ρομποτικό χέρι θα μπορούσε να κάνει σινιάλο σε οδηγούς μηχανής για να τους διευκολύνει, πράγμα που αρκετοί άνθρωποι κάνουν.

Ο CEO της Ford πρόσφατα προέβλεψε ότι, πλήρως αυτόνομα οχήματα θα κυκλοφορούν στους δρόμους τα επόμενα 4 χρόνια. Η Tesla ήδη έχει αρχίσει και προσφέρει κάποια εξελιγμένα features για αυτόνομη οδήγηση, κάνοντάς τα διαθέσιμα με over-the-air αναβαθμίσεις του λογισμικού. Οι νομοθέτες τα έχουν ήδη χάσει με την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Πάντως εταιρείες σαν την Google, ήδη γνωρίζουν ότι μια απώλεια ζωής ή σοβαρό ατύχημα στα πρώτα βήματα της αυτόνομης οδήγησης θα ρίξουν την εξέλιξη των οχημάτων αυτών αρκετά χρόνια πίσω και για αυτό κάνουν τα πάντα για να προστατεύσουν επιβάτες, οδηγούς και πεζούς από οποιοδήποτε σενάριο που εμπεριέχει κίνδυνο.

google car talk to pedestrians, Google car: Το αυτόνομο όχημα θα επικοινωνεί με τους πεζούς

google car talk to pedestrians, Google car: Το αυτόνομο όχημα θα επικοινωνεί με τους πεζούς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google

H Google μπλόκαρε πάνω από 5,2 δισ. διαφημίσεις το 2022

Tη δημοσίευση του Ads Safety Report 2022, την ετήσια αναφορά που παρουσιάζει όλες τις δράσεις σχετικά με την διαφήμιση στις πλατφόρμες τις εταιρείας, ιδιαίτερα ως προς την ασφάλεια και την ακεραιότητα τους, ανακοίνωσε η Google.

Internet Google Google Search

Google: Σχεδιάζει να μοιράζει ειδοποιήσεις θερμότητας στην Αναζήτηση

Η Google σχεδιάζει να διαθέσει νέες ειδοποιήσεις στην Αναζήτηση για περιστατικά ακραίας ζέστης, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία σε ανάρτηση ιστολογίου.

Business Google

Google: Αποζημιώσεις έως 300.000 ευρώ στην Ιρλανδία

Αποζημιώσεις που αγγίζουν τις 300.000 ευρώ προσφέρει η Google στους υπαλλήλους με τη μεγαλύτερη προϋπηρεσία που απολύει η μητρική Alphabet στην Ιρλανδία.

Gear Google Google Pixel Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσαν εικόνες της βάσης

Νέα διαρροή από πωλητή λιανικής αποκαλύπτει κάτι που θα μπορούσε να είναι το επίσημο stand για το επερχόμενο Pixel Tablet της Google.