Google: Εγκαταλείπει οριστικά τα tablets, δεν ετοιμάζει διάδοχο για το Pixel Slate

, Google: Εγκαταλείπει οριστικά τα tablets, δεν ετοιμάζει διάδοχο για το Pixel Slate

Η Google δεν θεωρούνταν ποτέ ένας από τους κορυφαίους “παίχτες” στην αγορά των tablets. Ακόμα και τα Nexus μοντέλα που γνώρισαν μια σχετική επιτυχία, δεν έπεισαν ποτέ ένα ανταγωνιστικό ποσοστό καταναλωτών. Με τα iPads της Apple να κυριαρχούν, τα Android μοντέλα να λιγοστεύουν (με μικρές αναλαμπές ανακοινώσεων από Huawei και Samsung) και την γενική αγορά των tablets να διανύει μια δύσκολη περίοδο, η Google αποφάσισε να βάλει μια οριστική ταφόπλακα στην ανάπτυξη νέων ταμπλετών.

Συγκεκριμένα, το Pixel Slate, tablet που ανακοινώθηκε μαζί με τα Pixel 3 / 3XL πριν μερικούς μήνες, θα είναι και το τελευταίο που κυκλοφορεί η Google. Δεν θα υπάρξει διάδοχος του και πλέον πολύ δύσκολα θα έχουμε αναβίωση των πλάνων κατασκευής ταμπλετών στο μέλλον από την εταιρεία. Για την ιστορία, το Pixel Slate λειτουργούσε με Chrome OS, το λειτουργικό της Google που επιλέγουν πολλοί κατασκευαστές για τα low-budget laptops που κυκλοφορούν. Πλέον, ο Αμερικανός κολοσσός θα επικεντρωθεί στην σειρά των Pixel smartphones του, καθώς και στο προαναφερθέν λειτουργικό για προσωπικούς Η/Υ.

Το μέλλον κρύβει εκπλήξεις και ίσως να μην φέρνει καλούς οιωνούς για την αγορά των tablets. Τα αναδιπλούμενα κινητά τηλέφωνα βρίσκονται πλέον… στην γωνία και καταφθάνουν, τα μικρά laptops είναι άξιες εναλλακτικές των ακριβότερων υπολογιστών και οι ταμπλέτες “περπατούν” έναν δρόμο που ενδεχομένως να έχει… αδιέξοδο. Βέβαια, η Apple, που κυριαρχεί στην συγκεκριμένη αγορά, προβλέπει πως τα tablets είναι το μέλλον και πως (αργά ή γρήγορα) θα αντικαταστήσουν τους υπολογιστές. Γίνεται όμως ένα μέλλον χωρίς την Google; Μέλει να δούμε αν το Cupertino έχει δίκιο ή αν η κίνηση της δημιουργού του Android αποβεί σοφή. Είδομεν!

, Google: Εγκαταλείπει οριστικά τα tablets, δεν ετοιμάζει διάδοχο για το Pixel Slate

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσε (και) η τιμή – Πόσο ακριβότερο θα είναι από το 7a;

Μια ακόμα είδηση έρχεται από το μέτωπο της Google και αυτή τη φορά αφορά το Pixel 8a και συγκεκριμένα την τιμή του.