Η Google φέρνει το Gemini σε Chrome OS και Chromebooks

Chromebook Gemini, Η Google φέρνει το Gemini σε Chrome OS και Chromebooks

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε νέα laptop Surface με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και αρκετοί κατασκευαστές υπολογιστών όπως η Samsung, η Asus και η Acer λανσάρουν νέα μηχανήματα με Windows για να επωφεληθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Αυτό σημαίνει ότι τα Chromebook θα αποκτήσουν λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Η Google φέρνει το Gemini, το chatbot τεχνητής νοημοσύνης της, σε νέους και παλιούς φορητούς υπολογιστές Chromebook Plus.

Πέρυσι, η Google εισήγαγε ένα νέο πρότυπο που ονομάζεται Chromebook Plus και αφορά στα laptop που πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις υλικού για την εκτέλεση των λειτουργιών AI.

Η εταιρεία προσφέρει τώρα στους νέους κατόχους Chromebook Plus δωρεάν 12 μήνες του προγράμματος Google One AI Premium, το οποίο περιλαμβάνει το Gemini Advanced. Αυτό το κορυφαίο μοντέλο μεγάλης γλώσσας είναι πιο ικανό από τη δωρεάν έκδοση.

Κατασκευαστές Chromebook πρόκειται να κυκλοφορήσουν αρκετά προϊόντα μέσα στη χρονιά που θα μπορούν να κάνουν χρήση του μοντέλου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google

Google: Οι χρήστες Android των ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία

Η Google συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας έκτακτης ανάγκης RapidSOS για να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στο 911.

Smartphones Apple Google iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Η εγγυημένη υποστήριξη λογισμικού της Apple το τοποθετεί πίσω από τα Pixel 8 και Galaxy S24

Η Google ενθουσίασε το κοινό της το περασμένο φθινόπωρο, όταν υποσχέθηκε επτά χρόνια υποστήριξης λογισμικού για το Pixel 8.

Software Bard Google

Gemini: Η mobile εφαρμογή έρχεται σε Ευρώπη και Ην.Βασίλειο

Το Google Bard μεταμορφώθηκε σε Gemini στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, το οποίο απέκτησε τη δική του εφαρμογή και αντικατέστησε το Assistant στο Android.

Gear Exynos Google Pixel

Pixel 10: Νέα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι το Tensor G5 θα κατασκευαστεί από την TSMC

Όλα τα chipset Tensor μέχρι στιγμής, αλλά και το επερχόμενο Tensor G4, είναι βασισμένα σε τσιπ Exynos και έχουν κατασκευαστεί από τη Samsung.