Google & Fiat: Νέα συνεργασία για τα αυτοκινούμενα οχήματα

Πριν από κάποιες μέρες ακούστηκαν για πρώτη φορά οι πληροφορίες ότι η Google θα συνεργαστεί με την Fiat Chrysler όσον αφορά στο πολλά υποσχόμενο σχέδιό της για αυτοκινούμενα οχήματα. Οι αναφορές έλεγαν ότι η Google θα έβαζε self-driving τεχνολογία στα minivans της Fiat.

Τελικά φαίνεται πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, καθώς η Google επιβεβαίωσε την επέκταση του προγράμματος για αυτοκινούμενα οχήματα και την συνεργασία της με την Fiat Chrysler.

Η Goole θα διπλασιάσει το στόλο της από αυτοκινούμενα οχήματα, προσθέτοντας ακόμη 100 νέα Chrysler Pacifica Hybrid minivans το 2017. Μέχρι το τέλος του 2016 επιδιώκει να βγάλει στους δρόμους τα πρώτα minivans.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται απευθείας με μια αυτοκινητοβιομηχανία για την δημιουργία αυτοκινούμενων οχημάτων. Η Fiat θα σχεδιάσει τα minivans με τρόπο που θα διευκολύνει την Google να εγκαταστήσει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης και το κατάλληλο software.

Μέσα στους επόμενους μήνες η ομάδα της Google θα συνεργαστεί πιο στενά με τους μηχανικούς της Fiat, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα πως θα δημιουργηθεί ένα πλήρες αυτόνομο αυτοκίνητο που θα παίρνει τους επιβάτες από το ένα σημείο και θα τους μεταφέρει σε ένα άλλο με το πάτημα ενός κουμπιού.

google fiat, Google & Fiat: Νέα συνεργασία για τα αυτοκινούμενα οχήματα

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
iwannhs

Πολυ ομορφο εξωτερικα πιστευω θα συνδιαζεται και με ενα ευχαριστο εσωτερικο περιβαλλον

iwannhs

Πολυ ομορφο εξωτερικα πιστευω θα συνδιαζεται και με ενα ευχαριστο εσωτερικο περιβαλλον με πολλα ηλεκτρονικα συστηματα και τεχνολογιες που θα κανουν τη διαφορα

iwannhs

Πολυ ομορφο εξωτερικα πιστευω θα συνδιαζεται και με ενα ευχαριστο εσωτερικο περιβαλλον με πολλα ηλεκτρονικα συστηματα και τεχνολογια που θα κανουν τη διαφορα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.