Google Glass, σταματά η παραγωγή και η πώλησή του

To Google Glass, τα αμφιλεγόμενα έξυπνα γυαλιά της Google που εδώ και ενάμιση χρόνο βρίσκεται σε Explorer Edition έναντι 1500 δολαρίων, από τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου θα σταματήσει να παράγεται και να πωλείται. Η Google είχε δεχτεί αρκετά έντονη κριτική για το Project αλλά συνέχισε να το υπερασπίζεται.

Η Google αναφέρει ότι σταματά να δέχεται παραγγελίες γιατί θέλει πλέον να επικεντρωθεί στο να κυκλοφορήσει την τελική έκδοση του Google Glass η οποία φανταζόμαστε ότι θα απευθύνεται σε όλους και δεν θα κοστίζει 1500 δολάρια.

Επιπλέον, το project αλλάζει χέρια, υπεύθυνος θα είναι πλέον ο Tony Fadell, διευθύνον σύμβουλος της Nest, που πριν από λίγα χρόνια πέρασε στα χέρια της Google. Η ομάδα του Google Glass φεύγει από το τμήμα Google X, και γίνεται ξεχωριστή “επιχείρηση” υπό την εποπτεία της Ivy Ross, η οποία θα λογοδοτεί στον Tony Fadell.

Ο Fadell επιμένει ότι από το δοκιμαστικό πρόγραμμα η Google έμαθε πολλά για το τι θέλουν οι καταναλωτές και θα τα χρησιμοποιήσει στα μελλοντικά προϊόντα για τα οποία δεν έδωσε κανένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ωστόσο, από την διακοπή του προγράμματος πολλοί είναι οι χρήστες και οι επενδυτές που εκφράζουν τη δυσφορία τους για την κίνηση της Google.

Η ιστορία θα δείξει αν τελικά το Google Gass πέτυχε ή απέτυχε.

google glass σταμάτησε, Google Glass, σταματά η παραγωγή και η πώλησή του

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jonjon

Ως ιδέα είναι εξαιρετική! Με πολλές χρήσεις , βοήθημα για ανθρώπους με προβλήματα όρασης ,διασώστες κτλ. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στην εποχή της υπέρ εκθέσεις στα social media! Ξαφνικά όλοι ένιωσαν ότι παραβιάζει την ιδιωτική ζωής τούς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.

Software Android Bluetooth Google

Google: Το “Find My Device” όταν η συσκευή έχει άδεια μπαταρία θα είναι διαθέσιμο μόνο στα premium Android

Η Google ανακοίνωσε τη λειτουργία “Find My device” που θα παρακολουθεί το τηλέφωνο μέσω της ισχύος των εκατομμυρίων συσκευών με Bluetooth.