Google: Ίσως αρχίσει να υποστηρίζει Wear OS smartwatch backups στο Google One

google one, Google: Ίσως αρχίσει να υποστηρίζει Wear OS smartwatch backups στο Google One

Η Google προσπαθεί να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία σε συσκευές Android τη στιγμή που νέες συσκευές Wear OS κάνουν την είσοδό τους στην αγορά. Αυτό αποκαλύπτεται στο πιο πρόσφατο APK Teardown από τους χρήστες του XDA-Developers.

Νέες συμβολοσειρές στην έκδοση beta 22.32.12 έκδοση της εφαρμογής Υπηρεσίες Google Play αποκαλύπτουν ότι η Google ετοιμάζεται να προσθέσει υποστήριξη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων smartwatch κατά τη μετάβαση σε μια νέα συσκευή.

Μια συμβολοσειρά έχει τίτλο: companion_backup_opt_in_title που περιέχει τις προτροπές: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας με το Google One/ Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας από το Google One/ Επιλέξτε εφεδρικό λογαριασμό.

Μέχρι τώρα, όταν αλλάζετε ένα Wear OS smartwatch σε ένα νέο smartphone Android, πρέπει να επαναφέρετε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις του ρολογιού. Mια επιλογή για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής θα ήταν πολύ βολική.

To ότι αναφέρεται το Google One, η επί πληρωμή συνδρομή της Google, είναι κάτι ενδιαφέρον. Οι ρυθμίσεις και η διαχείριση των αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων συσκευής της Google για Android και iOS βρίσκονται στην εφαρμογή Google One, παρόλο που δεν απαιτείται συνδρομή στο Google One για τη χρήση της λειτουργίας. Οι συνδρομητές του πληρώνουν για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στον Λογαριασμό τους Google, επομένως η νέα λειτουργία πιθανώς δεν θα είναι επί πληρωμή.

Η Google ενδέχεται να προσθέσει τη δυνατότητα εγκαίρως για την κυκλοφορία του επερχόμενου smartwatch Pixel, που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο μαζί με τα νέα Pixels 7 και 7 Pro.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.