Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

Google, Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

Η παρακολούθηση της υγείας μέσω της τεχνολογίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας για πολλούς ανθρώπους σήμερα. Τα smartwatches μπορούν πλέον να μετρούν τον καρδιακό ρυθμό αλλά, πώς θα σας φαινόταν να φορούσατε απλώς τα ακουστικά σας για να παίρνετε τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με το Android Headlines, η Google εξετάζει τρόπους να μετατρέψει ακουστικά με ενεργό ακύρωση θορύβου (ANC) σε ανιχνευτές καρδιακών παλμών μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού.

Η εταιρεία ερευνά την τεχνολογία ακουστικής πληθυσμογραφίας (APG). Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί σήματα υπερήχων χαμηλής έντασης που εκπέμπονται από τα ηχεία των ακουστικών. Τα ενσωματωμένα μικρόφωνα των ANC θα πρέπει να είναι σε θέση να τα καταγράφουν, επιτρέποντας στα ακουστικά να ανιχνεύουν αλλαγές στο δέρμα και τον καρδιακό παλμό από τα αγγεία του ακουστικού πόρου.

Αυτή η τεχνολογία θα πρέπει να είναι συμβατή με διάφορα μεγέθη αυτιών, τόνους δέρματος και να λειτουργεί και κατά την αναπαραγωγή μουσικής.

Google, Η Google αναπτύσσει τεχνολογία για ANC ακουστικά με ανίχνευση καρδιακών παλμών

H Google αντιμετώπισε ορισμένες προκλήσεις με αυτήν την τεχνολογία, με τη μεγαλύτερη να είναι να αντιμετωπίσει τα θορυβώδη περιβάλλοντα.

Η Google εξέτασε 153 άτομα μέχρι στιγμής και η έρευνα έδωσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, με ποσοστό σφάλματος 3,21% για τον καρδιακό ρυθμό και 2,70% για τις μετρήσεις μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού σε διάφορα σενάρια.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης και δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Google σχεδιάζει να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία σε καταναλωτικά προϊόντα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google

Google Messages: Σπάει το φράγμα του 1 δισ. χρηστών RCS και κυκλοφορεί 7 νέες λειτουργίες

Η Google ανακοίνωσε ότι το RCS έφτασε τους 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως και δίνει στην εφαρμογή Messages 7 νέες λειτουργίες.

Software Google Google Drive

Google Drive: Χάθηκαν αρχεία μηνών

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί χρήστες του Google Drive παρατήρησαν ότι τα αρχεία χάνονται και τώρα η Google επιβεβαιώνει ότι εξετάζει το ζήτημα.

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Software Google

Google Messages: Φέρνει την κοινή χρήση φωτογραφιών Ultra HDR στις συνομιλίες RCS

Το Google Messages, η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για πολλούς χρήστες Android, έχει κάνει βήματα για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.