Google Nest Hub Max: Λειτουργεί ως κάμερα ασφαλείας και πίνακας ελέγχου έξυπνων συσκευών

https://youtu.be/RW9-8ih147A

Η Google στο Google I/O 2019 παρουσίασε επίσημα το προηγουμένως leaked Nest Hub Max. Πρόκειται για μία έξυπνη οθόνη 10 ιντσών που ουσιαστικά είναι ένας συνδυασμός του Google Home Max, της Nest Camera και του Google Home Hub.

Google Nest Hub Max, Google Nest Hub Max: Λειτουργεί ως κάμερα ασφαλείας και πίνακας ελέγχου έξυπνων συσκευών

Η Google επέλεξε να μην εξοπλίσει το Home Hub με κάμερα. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν με το Google Nest Hub Max οποίο όχι μόνο διαθέτει κάμερα, αλλά μπορεί να λειτουργεί ως εσωτερική κάμερα ασφαλείας που μεταδίδει ζωντανά στο τηλέφωνο του κατόχου την εικόνα που καταγράφει.

Επιπλέον, η κάμερα του Google Nest Hub Max έχει λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία, η συσκευή αναγνωρίζει ότι μόλις μπήκαμε στο σπίτι και φροντίσει να εμφανίσει στην οθόνη μία εξατομικευμένη σελίδα, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει τις ειδοποιήσεις ημερολογίου, φωτογραφίες, τα νέα που μας ενδιαφέρουν, και άλλα. Το χαρακτηριστικό αυτό ονομάζεται Face Match και η Google υπόσχεται ότι το Nest Hub Max επεξεργάζεται τα δεδομένα του προσώπου τοπικά και τίποτα δεν ανεβαίνει στο cloud.

Όπως είχε αναφερθεί και σε προηγούμενα leaks, οι κάτοχοι του Google Nest Hub Max μπορούν να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις με τη χρήση της εφαρμογή Duo. Η Google ανέφερε πως όταν η κάμερα είναι ενεργή ανάβει ένα πράσινο λαμπάκι.

Πέραν όλων αυτών, το Google Nest Hub Max μπορεί να λειτουργήσει ως πίνακας ελέγχου των έξυπνων οικιακών συσκευών του σπιτιού, όπως φώτα, ηχεία, πρίζες και φυσικά το θερμοστάτη της Nest.

Φυσικά, το Google Nest Hub Max δέχεται φωνητικές εντολές και μας επιτρέπει να προβάλουμε φωτογραφίες, να ορίσουμε χρονοδιακόπτες, να αναπαράγουμε βίντεο ή μουσική, ακόμη και να κάνουμε stream εκπομπές ή να το χρησιμοποιήσουμε σαν μικροσκοπική τηλεόραση. Για να σταματήσουμε οποιαδήποτε αναπαραγωγή μπορούμε να δώσουμε μία φωνητική εντολή ή να σηκώσουμε απλά το χέρι μας, καθώς το Nest Hub Max χρησιμοποιεί gestures μέσω της κάμερας.

Τέλος, το Google Nest Hub Max θα κοστίζει $229 ή περίπου 200€ και θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google

Google: Οι χρήστες Android των ΗΠΑ θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα έκτακτης ανάγκης στην αστυνομία

Η Google συνεργάζεται με την εταιρεία τεχνολογίας έκτακτης ανάγκης RapidSOS για να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα στο 911.

Smartphones Apple Google iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Η εγγυημένη υποστήριξη λογισμικού της Apple το τοποθετεί πίσω από τα Pixel 8 και Galaxy S24

Η Google ενθουσίασε το κοινό της το περασμένο φθινόπωρο, όταν υποσχέθηκε επτά χρόνια υποστήριξης λογισμικού για το Pixel 8.

Software Bard Google

Gemini: Η mobile εφαρμογή έρχεται σε Ευρώπη και Ην.Βασίλειο

Το Google Bard μεταμορφώθηκε σε Gemini στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, το οποίο απέκτησε τη δική του εφαρμογή και αντικατέστησε το Assistant στο Android.

Gear Chromebook Google

Η Google φέρνει το Gemini σε Chrome OS και Chromebooks

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft ανακοίνωσε νέα laptop Surface με δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης και αρκετοί κατασκευαστές υπολογιστών θα επωφεληθούν.