Η Google πιστεύει ότι το μέλλον του computing είναι τα Android Tablets

Google, Η Google πιστεύει ότι το μέλλον του computing είναι τα Android Tablets

Google, Η Google πιστεύει ότι το μέλλον του computing είναι τα Android Tablets

Μπορεί να φαίνεται ολίγον τι παράξενο, αλλά η Google θεωρεί ότι τα Android Tablets είναι το μέλλον του computing. Βέβαια, η Google κάνει λόγο για πολύ ισχυρά tablets που θα μπορούν να σηκώσουν αυτό το υπολογιστικό βάρος.

Η δήλωση της Google δεν δίνει απλώς ψήφο εμπιστοσύνης στις δυνατότητες των Android Tablets, αλλά υποκρύπτει και μία συνέχεια της προσπάθειας της στον τομέα. Με αυτό εννοούμε ότι η Google θέλει να παρουσιάσει νέες προτάσεις Android Tablets.

Αναλυτικότερα η Google σημειώνει:

We believe that the future of computing is shifting towards more powerful and capable tablets. We are working to deliver the next chapter of computing and input by launching seamless support across our platforms and hero experiences that unlock new and better ways of being productive and creative.

Άρα, σύμφωνα με τα όσα μας λέει η Google, τα Android Tablets έχουν μέλλον και ενδιαφέρον από τους κατασκευαστές. Παραμένει άγνωστο το εάν η Google εννοεί ότι θα προχωρήσει στην παρουσίαση δικών της μοντέλων ή αναφέρεται στα tablets που παρουσιάζουν οι άλλοι κατασκευαστές με το λειτουργικό της σύστημα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
oneos

Τα tablet δεν έχουν λειτουργικό google. Tablet είναι μόνο τα ipad. Τα υπόλοιπα κάτι είναι αλλά tablet δεν είναι. (τα έχω δοκιμάσει όλα, ακόμη και με windows)

alparos

Φίλε ξεκόλλα από το μήλο – μέχρι εδώ έφτασε η προβατίλα μπεεεε

KN

Σε κάποιο βαθμό ισχυει ήδη.
Αν κάποιος θέλει απλά σερφάρισμα, e-mail, χρήση σουίτα office, πληρωμές και video κλήσεις μέσω οποιασδήποτε πλατφόρμας……Κοινώς το 90%-100% της δουλειας των Περισσοτέρων χρηστών έχει απόλυτα δίκιο.
Ακομη και βασικές επαγγελματικές εφαρμογές …. μπορει να εκτελέσει ανετα …ακομη και tablet 200 ευρω.
Αυτό που βέβαια λείπει είναι να δημιουργήσει κατάλληλα πληκτρολόγια όπως πχ το magic από το iPad ή κάποιο άλλο που να κάνει το ταμπλετ σαν υπολογιστή ή laptop….τοτε θα σαρώσει!

alparos

Για ταμπλέτες windows το συζητάμε – κοτσάρεις και ένα πληκτρολόγιο ή αγοράζεις ένα τύπου yoga και έχεις έτοιμη ταμπλέτα+λάπτοπ λύση και με €250. Android ταμπλέτες, ιδιαίτερα για επαγγελματικούς κυρίως σκοπούς, δεν παίζουν, αφενός διότι το windows είναι καλύτερο λειτουργικό από το android, αφετέρου τα κινητά android έχουν φτάσει στις 7 ίντσες, άρα γιατί να πάρεις ταμπλέτα android στις 10″?

Νίκος

Στα τέτοια μας εδώ που τα λέμε τι πιστεύει η Google.

Solon

Ισχύει αυτό που λέει η Google αλλά από την στιγμή που έχει ρίξει λευκή σημαία στην Apple δεν πρόκειται να πάρει μερίδιο από την πίτα εκτός κι αν ανασκουμπωθεί. Τα iPads είναι oi βασιλιάdew της κατηγορίας ενώ στα Android κυριολεκτικά τρομάζεις να βρεις ταμπλέτα με δυνατό επεξεργαστή.

Μικε

Είναι σα να λες ότι αυτοκίνητα είναι μόνο η κατηγορία
Πόρσε και άνω

Όλα τα υπόλοιπα είναι κάτι σαν αυτοκίνητα

ΝΙΚΟΣ

Και η msft οτι το μέλλον των σμαρτφοουνς είναι τα νοκια λουμια

KostasB

Στις βασικές λειτουργίες και στα οικονομικά τάμπλετ, δηλαδή αυτά που παίρνει ο περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα, δεν έχει iPad να αγοράσεις.
Αν ανέβεις κατηγορία χρημάτων, στο βασικό iPad πλέον βρίσκεις ανταγωνιστές από Xiaomi και Samsung μεριά με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.
Στην ακόμα πιο πάνω κατηγορία πιστεύω οι περισσότεροι θα προτιμούσαν ξεκάθαρα iPad.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.