Google: Ετοιμάζεται να προσθέσει το Raspberry Pi 3 στις υποστηριζόμενες συσκευές

Το Raspberry Pi 3, η νεότερη έκδοση του δημοφιλούς υπολογιστή μικρού μεγέθους, ετοιμάζεται να προστεθεί στην λίστα με τις υποστηριζόμενες συσκεύες του Android, αν λάβουμε υπ’όψην μας το νέο code repository που άνοιξε στο Git η Google.

Πριν απο λίγο καιρό, το Raspberry Pi 3 ήρθε στην αγορά προσφέροντας αρκετές αναβαθμίσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, μερικές εκ των οποίων είναι η προσθήκη Wi-Fi και Bluetooth συνδεσιμότητας (στα προηγούμενα μοντέλα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί συσκευή μέσω USB) και πιο γρήγορο επεξεργαστή (1.2 GHz αντί για 900ΜHz) που μπορεί να βελτιώσει την απόδοση 50-60% σε σχέση με το Pi 2.

To Raspberry γενικότερα, έχει τεράστια απήχηση στην κοινότητα των προγραμματιστών αλλά και όσων ασχολούνται με υπολογιστές και ηλεκτρονικά, κυρίως λόγω της ευκολίας που προσφέρει όσον αφορά στην δημιουργία πρωτότυπων και χρήσιμων DIY projects αλλά και λόγω του μικρού μεγέθους και της απλής αρχιτεκτονικής του.

Η Google, βλέποντας την αναβάθμιση του Pi σε συνδυασμό με το πόσο δημοφιλές είναι, δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έτσι, χωρίς να έχει γίνει κάποια ανακοίνωση προς το παρόν, δημιούργησε ένα νέο repository στο Git για το Pi 3, στο ίδιο repository που χρησιμοποιεί για τις Nexus συσκεύες αλλά και για το generic source code. Βέβαια, δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η Google σκοπεύει να δημιουργήσει Android έκδοση που θα τρέχει στο Pi 3, ή αν θα προσφέρει κάποιου είδους interface για την επικοινωνία Android-Pi.

Η συγκεκριμένη κίνηση θα προσφέρει αρκετές εναλλακτικές και νέες λειτουργίες στους χρήστες του Pi 3 ενώ η Google απο την πλευρά της, θα έρθει πιο κοντά στους νέους developers, δίνοντας τους πρόσβαση στο Android και μέσω του Raspberry Pi.

Raspberry Pi 3 Google Git, Google: Ετοιμάζεται να προσθέσει το Raspberry Pi 3 στις υποστηριζόμενες συσκευές

Πηγη

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.