Η Google σχεδιάζει επεξεργαστές για τα Chromebooks του 2023

, Η Google σχεδιάζει επεξεργαστές για τα Chromebooks του 2023

Η Google θέλει να μπει πιο δυναμικά στην αγορά των επεξεργαστών μετά από το πρώτο δείγμα γραφής που έδωσε με το Pixel 6. Τα Chromebooks που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το 2023 και έπειτα αναμένεται να έχουν επεξεργαστές της Google.

Το Nikkei Asia ισχυρίζεται ότι η Google έχει ήδη μπει σε τροχιά δημιουργίας των δικών της επεξεργαστών για τις μελλοντικές συσκευές της, όπως θα κάνει αρχικά με το Pixel 6 και το Pixel 6 Pro. Στα νέα Chromebooks που θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχής γενομένης από το 2023 και έπειτα θα υπάρχουν δικοί της επεξεργαστές και όχι κάποιο μοντέλο της Intel, της AMD ή της MediaTek.

Προφανώς, η πολιτική της Google μοιάζει με εκείνη που ακολούθησε η Apple με το M1 Chip, η οποία κρίνεται επιτυχημένη σε γενικές γραμμές και της προσφέρει μία ανεξαρτησία από τρίτους προμηθευτές. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο Internet τονίζουν ότι οι εν λόγω επεξεργαστές θα βρουν τη θέση τους τόσο στο εσωτερικό των Chromebooks όσο και των tablets.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.