Παρασκευή
17/01/2014

Google smart contact lens project, Έξυπνοι φακοί επαφής για διαβητικούς

Η Google αναπτύσσει έξυπνους φακούς επαφής με μικροηλεκτρικά που θα μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα των διαβητικών. Αν και σύμφωνα με την Google «χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά» έχουν ξεκινήσει ήδη οι κλινικές δοκιμές. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη, το 1/10 του παγκόσμιου πληθυσμού προβλέπεται ότι θα πάσχει από τη νόσο έως το 2035.

Μελλοντικά και εφόσον το επιτρέψει η τεχνολογία, η Google θα ήθελε να προσφέρει και ένα φωτάκι LED που θα ενημερώνει τον ασθενή για τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του. Οι έξυπνοι φακοί βασίζονται στην ανάλυση των δακρύων του ασθενή.

Google smart contact lens project

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

  1. Ο/Η jonjon λέει:

    Καλά νέα έχει μάστιγα το ζάχαρο πια!

  2. Ο/Η pantzos λέει:

    Καλό ακούγετε. Αλλά μια ερώτηση ρε παιδεία,εγώ φοράω φακούς αν π.χ είχα διαβήτη και έβαζα αυτούς τους φακούς πιστεύω θα ήμουν σαν ρομπότ με αυτούς τους φακούς αν φαίνεται το chipaki και οι καφέ λωρίδες σην οτι δεν θα έβλεπα.

  3. Ο/Η eyeworld λέει:

    Μπράβο σε μια εταιρεία που επενδύει σε R & D. Ένα καλό παράδειγμα και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις καθώς η επιστήμη χρειάζεται ενίσχυση και δυστυχώς οι παθήσεις γίνονται όλο και δυσκολότερες στην αντιμετώπιση τους.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.