Oι έξυπνοι φακοί επαφής της Google

H Ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την Google να αναπτύξουν τεχνολογία Smart Lens. Η συμφωνία αναφέρει ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη και προώθηση στην αγορά φακών επαφής που θα έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες.

Οι έξυπνοι φακοί επαφής θα έχουν wireless chips και ηλεκτρονικά κυκλώματα τα οποία θα μπορούν να διορθώνουν προβλήματα όρασης και να παρέχουν real-time μετρήσεις γλυκόζης και να δίνουν αναφορά στον χρήστη μέσω του smartphone.

Η Alcon ιδρύθηκε το 1945 στο Fort Worth του Τέξας και έκανε μεγάλη επιτυχία με την έρευνα της πάνω σε προϊόντα φροντίδας που αυξάνουν την ασφάλεια και μειώνουν τις μολύνσεις στα μάτια. Το 1977 αγοράστηκε από την Nestle και τα επόμενα χρόνια έγινε η μεγαλύτερη και πιο κερδοφόρα εταιρεία με οφθαλμολογικά προϊόντα στον κόσμο. Το 2010 η Novartis αγόρασε 52% των μετοχών για 28.1 δισεκατομμύρια.

Όσον αφορά στον συνεργάτη της Alcon, την Google[x], είναι ένα κάπως μυστικό τμήμα της Google, το οποίο κάνει έρευνα για την εύρεση τεχνολογικών λύσεων για την αντιμετώπιση μεγάλων παγκοσμίων προβλημάτων. Είναι το ίδιο τμήμα που εργάζεται στο Google Driveless Car, το project Loon, Project Glass και το Smart Lens.

Τέτοιου είδους τεχνολογία ίσως έχει αρκετό δρόμο να διαβεί μέχρι να κυκλοφορήσει αλλά όπως και να έχει μοιάζει αρκετά ενδιαφέρουσα.

google έξυπνοι φακοί, Oι έξυπνοι φακοί επαφής της Google

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pantzos

Άσχετο επιδεί κάτι έχει γίνει και δεν μπορώ να γράψω σχόλιο στο youtube θα το πω εδώ.

Κ.ΒΛΑΧΑΚΗ είσαι καταπληχτικός σε αυτό που κάνεις είδα το βίντεο του LG G3 στο youtube και έχω να πω ότι η φυσικότητα που έχεις έχει φέρει τόσο κόσμο στο TECHBLGO.GR το να είναι ένας τύπος και να κρατάει ένα κινητό και να λέει να λέει να λέει σαν ρομπότ δεν είναι ωραίο. Είσαι SUPER Κώστα, συνέχισε έτσι είσαι και ο πρώτος.

Εγώ πάντως εδώ και χρόνια περίπου από το 2010 βλέπω τα βιντεάκια που κάθε μέρα πάνω από δυο φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.