Κάμερα στη στολή του αστυνομικού και όχι Powerbank

Εχθές, κατά τη διάρκεια της δίκης της Χρυσής Αυγής έγιναν συμπλοκές μεταξύ αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μέσα στην δικαστική αίθουσα αστυνομικός των ΜΑΤ φωτογραφήθηκε να φέρει στο πουκάμισό του καμουφλαρισμένη μια ηλεκτρονική συσκευή που έμοιαζε με κάμερα.

Αφού βγήκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του αστυνομικού με κρυφή κάμερα η Ελληνική Αστυνομία δηλωσε ότι: “Αφού ζητήθηκαν εξηγήσεις από το διευθυντή των ΜΑΤ, ο ένστολος κλήθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να γίνει έλεγχος της συσκευής. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φορητή μπαταρία-φορητό φορτιστή (Power Bank), που φορτίζει κινητό τηλέφωνο και ασύρματο ακουστικό (Bluetooth), συνδεδεμένη με το ακουστικό.”

Έλληνας χρήστης του Twitter που φαίνεται να μην πείστηκεm ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία στο Twitter και ρώτησε τον επίσημο λογαριασμό της GoPro. Ακολουθεί η απάντηση της εταιρείας.

, Κάμερα στη στολή του αστυνομικού και όχι Powerbank

, Κάμερα στη στολή του αστυνομικού και όχι Powerbank

, Κάμερα στη στολή του αστυνομικού και όχι Powerbank

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

50 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Σε όλον τον κόσμο κάμερες καταγράφουν τις ενέργειες αστυνομικών -κακοποιών στο τριτοκοσμικό ελληνικό αριστερό κράτος απο ολα όσα γίνανε εχθές στη δικαστική αίθουσα ακόμα και ένα τεχνολογικό σάιτ ασχολείται με το αν ο αστυνομικός έφερε “παράνομα ” κάμερα στη στολή του …

Vai

Δεν πειραζει! Μαζι με την “πρωτη φορα Αριστερα” θα πεθανει επιτελους και ο μυθος της, που τοσα χρονια καποιοι καλλιεργουσαν στις συνειδησεις του πληθυσμου τουτου του τοπου.

Και το “πρωτη φορα Αριστερα” δεν το βαζω σε εισαγωγικα με την εννοια που πιστευουν οι ιδεολογοι αριστεροι, αλλα ακριβως επειδη δεν ειναι η πρωτη φορα που κυβερνησε η αριστερα στην Ελλαδα.

constantine

απο την στιγμη που το εφερνε παρανομα και μας λενε και ψεματα οτι ηταν και καλα powerbank θα επρεπε να μας προβληματιζει…θα πρεπει δηλαδη να δικαιολογισουμε την ενεργεια του ματατζη? ας το βγαλουν με νομο προς ψηφιση να ειναι νομιμοι…συγνωμη αλλα γελιοτητες στα μουτρα τυπου, ειναι powerbank να τις φατε εσεις.

Chris_BMW

@constantine
Θα έπρεπε να σε προβληματίζει γιατι να πρέπει να το κρύψει αυτό η Αστυνομία ;; Ενω θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει σαν στοιχείο για το τι έγινε μέσα στην αίθουσα …
Αλλα ως γνωστό στην Ελλάδα “ο ματατζης κ οι ενέργειες του ειναι το πρόβλημα “….

ChristosT

Προφανώς και είναι κάμερα και στην τσέπη υπάρχει power pack.
Γιατί η αστυνομία πρέπει να απολογηθεί δεν κατάλαβα; ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ είναι το φελέκι μου.
Σε άλλες χώρες απο τα δημόσια όργανα κινηματογραφούνται ώς αδιάψευστα στοιχεία.
Έλεος…τραβάμε με τα κινητά μας κάθε μέρα βίντεο σε δημόσιους χώρους και θα απολογηθεί ο Αστυνομικός;
Σε αυτή την χώρα ΜΟΝΟ οι εγκληματίες έχουν άλοθι και την γλιτώνουν.
Η Αστυνομία πυροβολεί τελευταία αφού πρώτα σκοτωθούνε Αστυνομικοί.

Χρίστος

@Chris_BMW ο δεν ειμαι μπατσος….lol

alex

Η αστυνομία φυσικά και οφείλει να απολογηθεί εάν λέει ψέματα.Που λέει ψέματα.Το θέμα είναι γιατί..

Chris_BMW

Το διάβασα κ αυτό !!! Μετά απο όσα έχω διαβάσει εδω μέσα τελικά απο αρχιτέκτονας μάλλον είμαι ματατζης ….

orion28

@Chris_BMW: Συμφωνώ και επαυξάνω.

constantine

@Chris_BMW υπαρχει νομος που να επιτρεπει να τον αστυνομικο να βιντεοσκοπει φανερα ποσο μαλλον κρυφα, αν υπαρχει παω πασο, αν οχι και σαφως θα πρεπει να απολογηθει, τι ειναι δηλαδη η αστυνομια υπερανω νομου να κανει οτι της καπνισει?

azriel84

1ον: Επιτρέπεται να έχει κάμερα μαζί του ο ΜΑΤατζής; Το λέει ο Νόμος; Εγώ μαζί σας, να έχουν όλοι και φανερά για να ξέρουμε τι γίνεται. Και δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν επιτρεπόταν, πέρασαν φυντάνια από το υπουργείο Δημοσίας Τάξης όπως ο Δένδιας που θα μπορούσαν να το έχουν νομοθετήσει. Δεν το έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ και θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ πάτε καλά; Για να την έχει έτσι καμουφλαρισμένη το κόβω για παράνομο μια φορά. Αλλά δεν γ@μιέται, δεν πειράζει, πάμε στο Νο2.

2ον: Το ότι αξιωματικός, διοικητής των ΜΑΤ, λέει ψέμματα και μας πουλάει φούμαρα δηλαδή εσείς το βρίσκετε σωστό; Αυτήν την αστυνομία θέλουμε; Να πω ότι μιλάει και σε γερόντια με ΝΟΚΙΑ 3210 ακόμα να πάει στο διάολο… Αλλά εδώ έγινε επικό trolling στο twitter. Εκεί φτάσαμε με τα ρεζίλια τους. Να πάει να γ@μηθεί να φάει μια ΕΔΕ να γλιτώνουμε από τέτοιους μ@λ@κες.

3ον: Το όλο τζέρτζελο έγινε γιατί τα ΜΑΤ σύμφωνα με μαρτυρίες απαγόρεψαν την είσοδο στο δικαστήριο των αντιεξουσιαστών αλλά επέτρεψαν τα χρυσαύγουλα. No surprise there…

constantine

@azriel84 με καλυψες σε ολα….
εγω θα ηθελα να δω φανερες καμερες στους αστυνομικους..για να οδυμε αν υπηρχαν απο πριν πως θα δικαιολογουσαν τα σκηνικα Γρηγοροπουλου, ξυλοδαρμου Αυγουστινου, τη μη επεμβαση της αστυνομιας στο περαμα στο ντου των χρυσαυγιτων στοσχολειο…και σε πολλα αλλα τοσα που η σταση της αστυνομιας ειναι αμφιλεγομενη…αλλα και σε αλλα που μπορει να εχει δικιο η πλευρα της αστυνομιας

Δημήτρης

Προφανώς εσένα Chris_BMW και δεν σ’ απασχολεί πως και για ποιον λόγο χρησιμοποιούσε ο ματατζής την κάμερα….

Μπορείς λοιπόν να διαβάσεις στα πολιτικά ρεπορτάζ των περισσότερων ειδησιογραφικών sites τι ακριβώς βιντεοσκοπούσε ο εν λόγω ματατζής κι αν έχεις ίχνη δημοκρατικής συνείδησης, θ’ αντιληφθείς από που και γιατί καταθέτονται οι ενστάσεις για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Αν πάλι είσαι φαν της ναζιστικής συμμορίας, δεν σ’ “ακουμπά” κανένα επιχείρημα και χαμένος κόπος η όποια προσπάθεια διαλόγου!

Gvirginia

Αφού δεν είπαν ότι είναι ματόχαντρο για το μάτιασμα, πάλι καλά…

ChristosT

Η Ελληνική αστυνομία θα πρέπει με νόμο και συγκεκριμένες διατάξεις για την διαφάνεια της βιντεοσκόπησης, να προβαίνουν σε αυτή την ενέργεια.
Ναί ή Όχι;
Τα υπόλοιπα είναι περιττά με την έννοια οτι και αυτοί που τον κινηματογραφούσαν και ανεβάσαν φωτογραφίες ή και βίντεο πέφτουν στην ίδια λογική ορισμένων.

constantine

@ChristosT ειπαμε και ποιο πανω να ψηφιστει με νομο να φερουν καμερες φανερα…
τωρα για το δευτερο που λες, αν ειναι να απογορευσουμε και τους δημοσιογραφους και ρεπορτερ να καταγραφουν το συμβαν ..τι να πω

ChristosT

@constantine φυσικά και κυριολεκτώ!
Ξεχάσατε τα γνωστά βίντεο ορισμένων παλιών “δημοσιογράφων” που το όνομά τους λουλουδίζει τί κάνανε με τις κρυφές κάμερες και πώς τα παρουσίαζαν;
Γιατί έφθασε η χώρα σε αυτή την κατάντια νομίζετε; Επειδή όλοι τους τα είχαν μια χαρά με τους πολιτικούς και το σύστημα και σήμερα όλοι το παίζουν δημοσιογραφάρες και έντιμοι.
Ή όλοι ή κανένας.
Απλά και κατανοητά.
Εμένα δεν με πείραξε καθόλου η κρυφή κάμερα όταν στο κινητό έχω 2 και στους δρόμους εκατοντάδες.

Chris_BMW

Έχω την εντύπωση οτι οταν θες να κανεις “παράνομες” πράξεις δεν θα ήθελες κάτι να καταγράφει το οτιδήποτε . Μαζί σας αν το έφερε παράνομα να τιμωρηθεί.Το θέμα ειναι γιατι να ειναι παράνομο να καταγράφει όργανο της τάξης γεγονότα εν ώρα εργασίας του ;; Αυτό αναρωτηθείτε κάποιοι ..
Μάλλον γιατι μαζί με τις ακρότητες κάποιων αστυνομικών θα αποκαλύπτονται και τα όσα γίνονται απο την άλλη μεριά είτε προέρχονται απο άκρα δεξιά που τα περισσότερα τα γνωρίζουμε είτε -και το κυριότερο -αυτά που γίνονται απο την άκρα αριστερά και μάλλον αυτό δεν συμφέρει κάποιους .. Σπούδασα στο Πολυτεχνείο και γνωρίζω ακριβώς το τι γινόταν στην περιοχή απο ανέκαθεν .
Τέλος αυτό που έχουν καταφέρει στην Ελλάδα ειναι αυτόν που ειναι υπέρμαχος της τάξης και της διαφάνειας και γενικά του εννόμου κράτους να τον χαρακτηρίζουν “μπάτσο ” και “Χρυσαυγίτη”. Απόδειξη αυτού τα σχόλια σας πιο πανω ..
Γεια σου Ελλάδα με την παιδεία σου …….
Υ.Γ Αν ο Κορκονέας έφερε κάμερα στη στολή του θα γνωρίζαμε ακριβώς τι έγινε εκείνο το βράδυ στα Εξαρχεια ….

ChristosT

Εγώ είμαι ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ να βάζουμε και κάμερες και online σύνδεση με την χώρα με τους πολιτικούς που έχουν Υπουργεία και καίριες θέσεις στον Δημόσιο Βίο και αποφάσεις στην ζωή των πολιτών και της χώρας.
Να ξέρουμε τι συζητάνε ΠΙΣΩ απο την κουρτίνα και τί τάζουν απο τις καρότσες των αγροτών.
Ξεσκατάρισμα σε όλους τους χώρους…μπουχτίσαμε απο καιροσκόπους και λωποδύτες επαγγελματίες.
Διαφάνεια ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ.

ChristosT

Όποιοι γουστάρουν λογικές “Ερντογάν” και διακυβέρνηση να πάνε στις ανάλογες χώρες.
Δεν θα μας λέιψουν καθόλου.
Θέλω την χώρα μου καθαρή, έντιμη, αναπτυγμένη, να δουλέυουν οι άνθρωποι και να ζούνε με τις οικογένειές τους με ΑΣΦΑΛΕΙΑ (και άν αυτό σημαίνει οτι πολλοί πρέπει να αλλάξουν χώρα απο ορισμένους χώρους, κοινωνικούς,θρησκευτικούς κλπ…) άς είναι.
Όποιος έχει δόλια και ύποπτα σχέδια για την χώρα μου, σούτ…και ακόμη παραπέρα!

bruce_d

Ρωτάνε πολλοί.
Το λέει ο νόμος ότι μπορεί να έχει κάμερα μαζί τους?
Λάθος!
Το σωστό ερώτημα, είναι αν απαγορεύει να έχει κάμερα μαζί του (νομίζω όχι εφόσον είναι σε δημόσιο χώρο, όπως έχουν αμάξια-μοτοσυκλετιστές και απλοί πολίτες με τα κινητά τους αλλά δεν είμαι και ειδικός…)
Δεν απαγορεύονται τα πάντα μέχρι να τα επιτρέψει ένας κάποιος νόμος. Επιτρέπονται, εκτός αν απαγορεύονται. Έτσι πάει, όχι το αντίθετο.

ΚΝ

Το θεμα δεν ειναι αν αρεσει σε καποιον ή δεν αρεσει κατι ….αλλα τι ισχυει με με βαςη το νομο.
1ον Αν απαγορεύεται …παρανόμως ο αστυνομικός των ΜΑΤ φερει και ειναι υπόλογος ποινικά για την παράνομη χρήση της. Τοσο απλα.
Τωρα αν ειναι σημαντικο παράπτωμα ….ναι ειναι νομικά & προσωπικά με απασχολεί πολυ περισσοτερο οτι ενας αστυνομικός παραβιάζει τον νομο….τι αλλο κανει παράνομο; για ποιους λογους καταγράφει και ποιον ειναι το υλικό;
2ον Αν παλι μπορει επιτρέπεται καλα κανει και το φερει…..
3ον μπορει απλα να ειναι αυτο πιυ λενε ….δε ξερω δε το εξέτασα απο κοντα για να εχω άποψη…. τωρα απο εικόνες μπορεις να βγάλεις χιλιάδες απόψεις.
Τέλος, νομιζω το πιο σημαντικο ήταν αυτά τα ασχημα που συνέβησαν στο χώρο & χειρότερα αυτα τα απαράδεκτα που έλεγαν καποιοι σε μια μάνα που έχασε το παιδι της…. πάνω ειμαστε άνθρωποι…

constantine

@bruce αυτο που λες, μπορει να θεωρηθει ενα παραθυρο στην νομοθεσια που που να επιτρεπει να κανει αυτο που ακομα δεν εχει εγκριθει σαν πραξη..μια αδυναμια της νομιθεσιας…
Το πιο εξοργηστικο δεν ειναι οτι ειχε πανω του την καμερα, αλλα οτι λενε και ψεματα λες και ειμαστε ηλιθιοι…θα προτιμουσα να ελεγε η αστυνομια, εφοσον δεν υπαρχει νομοθεσια που να απαγορευει να εχεις πανω σου καμερα, την εχει..παρα να μου λεει μπουρδες περι powerpank , προσβαλει την νοημοσυνη μας με αυτο…και στο κατω κατω γιατι δεν λενε την αληθεια αφου δεν ειναι τοσο παρανομο???

Dam

Συγγνωμη δηλαδη,αλλα το οτι βρισκετε πιο λογικο μερικοι ο δημοσιογραφος να εχει δικαιωμα βιντεοσκοπησης αλλα οχι ενα οργανο της ταξης εν ωρα υπηρεσιας δειχνει ποσο εχει ξεφυγει το ολο θεμα της “δημοκρατιας”.Ασχετως του νομικου πλαισιου που και στις 2 περιπτωσεις η βιντεοσκοπηση 3ου ατομου χωρις την αδεια του,θεωρεται παρανομη.Αλλα ας πιασουμε το κομματι του κοινωνικου ρολου του καθενος…προτιματε δηλαδη το τσιρακι του καθε καναλαρχη(που η ιστορια εχει δειξει και δειχνει ακομα το πως διαστρεβλωνουν τα γεγονοτα συμφωνα μ τις εντολες των ανωτερων τους) να μπορει να βιντεοσκοπησει οποιον και οτι θελει χρησιμοποιωντας το δημοσιογραφικο απορρητο για να καλυψει την φωλια του,απο το να εξυγχρονιστει επιτελους η ελληνικη αστυνομια στα προτυπα αλλων χωρων.Για να ξεκαθαρισω,ο αστυνομικος ηταν παρανομος που βιντεοσκοπουσε,οσο παρανομος ειναι και ο καθε “παπαρατσι”,αλλα εκει δεν παραπονιεστε γιατι ειναι lifestyle μαλλον.Καλο θα ηταν μιας και ηδη καταγραφονται ολα,να καταγραφονται με την σειρα τους και τα οργανα της ταξης για να γινει και ξεκαθαρο πλεον κατα ποσο,ποτε και που υπαρχει παραβαση καθηκοντος.Αποψη μ παντα…μπορει σε αλλους να αρεσουν οι υποθεσεις τυπου “ζαρντινιερας”

giannis

Εγώ να ρωτήσω κάτι? Γιατί ο χρήστης ρώτησε την gopro? Είπε κάποιος ότι είναι συσκευή της GoPro η συγκεκριμένη?

Apostolos

Εξυπνάδες του ελληνικού ίντερνετ.
Στο Λονδίνο έχουν κάμερα παντού

constantine

@Apostolos εχεις δικιο εξυπναδες του ελληνικου ιντερνετ, αν αμφισβητεις την αστυνομια στην τουρκια σε βαζουν μεσα…

Ioannis

Μακάρι να είναι καμερα και να εφαρμοστεί απο ολους οχι μονο στα ΜΑΤ Αλλα και σε ολους τους αστυνομικούς. Και μη ξεχνατε οτι η κάμερα αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο στο δικαστήριο και προστατεύει οχι μονο τον αστυνομικό αλλα και τον πολίτη

manosz

Ε ρε κομπλεξ με τις κάμερες.. αν εισαι νομοταγης δν νομιζω να εχεις προβλημα.. ολοι γυρω μας με μια καμερα κινητου στο χερι ο ματατζης μας πειραξε..

Spiros

Το θέμα δεν είναι η κάμερα το κυριότερο για μένα είναι ότι δεν είναι άντρες με παντελόνια να παραδεχτούν ότι όντως είναι κάμερα απλά προσπαθούν να τα ταΐζουν τον κόσμο κουτόχορτο. Ελληνική αστυνομία είναι να έχεις εμπιστοσύνη. Για τα μπαζα

Spiros

Για άλλη μία φορά τα στοιχεία αποκαλύπτουν πόσο καραγκιόζηδες είναι η υπηρεσία των ματ

Stregas

Η κατάσταση είναι τραγική στην Ελλάδα όσων αφορά τους νόμους με τις κάμερες. Ποιος δεν θυμάται πριν μερικά χρόνια που ουσιαστικά είχαν παγώσει μέχρι και τα αυτοκίνητα της google που κινηματογραφούσαν τους δρόμους για τους χάρτες τους ή με την χρόνια κωλυσιεργία στην χρήση καμερών ταχύτητας και παρακολούθησης οδών σε περίπτωση ατυχημάτων κτλ; Φτάσαμε να θρηνούμε εκατοντάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο μέχρι να πειστούν οι αρχές να αποποινικοποιήσουν την χρήση τους και να μειωθούν (κάπως) τα τροχαία ατυχήματα. Από την άλλη, η πικρή αλήθεια είναι ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να βάλει μια κάμερα όπου του αρέσει και μάλιστα στραμμένη σε κάθε είδους χώρους αλλά ακόμη και προς ξένη περιουσία. Ο αστυνομικός που έχει να αντιμετωπίσει της κάθε καρυδιάς καρύδι και απειλές του στυλ “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” και τα λοιπά να υποχρεώνεται να λέει (μάλλον) ψέματα για να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά εξαιτίας τις “ομιχλώδους” νομοθεσίας περί δικαιώματος χρήσης της. Αυτή είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας και των νόμων μας και σίγουρα δεν φταίει μόνο ο Σύριζα γι’ αυτό. Σαράντα χρόνια αδιαφορίας και μπαχαλακισμού τα έχουν προκαλέσει όλα αυτά με την ανοχή όλων των κυβερνήσεων. Θα έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική χρήση κάμερας από τους αστυνομικούς, όχι μόνο για… Συνέχεια »

tester

Εδώ μέσα ξεχνάς την λογική.

1. Σε αίθουσα δικαστηρίου πρέπει να δώσει ο πρόεδρος άδεια για να βιντεοσκόπηση. Τέτοια άδεια δεν υπήρχε.
2. Η βιντεοσκόπηση επιτρέπεται σε δημόσιους χώρους όπως δρόμους, πάρκα κτλ και όχι μέσα σε κλειστούς χώρους εκτός αν υπάρχει η απαραίτητη άδεια.
3. Ο Ματατζής, αυτός ο ανθός της κοινωνίας, τράβαγε κρυφά για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε. Όσοι δεν καταλαβαίνουν να συνεχίσουν να ασχολούνται με το νέο iPhone.
4. Η άρνηση της αστυνομίας ότι είναι κάμερα, δεν σας λέει κάτι;

bruce_d

@ tester (sorry πριν πατηθηκε το enter καταλαθως) 1) και ποιος σου είπε ότι δεν είχε δώσει? Τα κανάλια δεν ήταν μέσα? (δεν το ξέρω ρωτάω πραγματικά) 2) Περίπου έτσι. Εκτός αν υπάρχει η αντίστοιχη γνωστοποίηση είναι σωστότερο, αλλά anyway 3) Δεν ξέρουμε αν τράβαγε! Ξέρουμε ότι την είχε. Τεράστια διαφορά, και όχι δεν παίζω με τις λέξεις. Την κάμερα την είχε, όσο ήταν προφανώς έξω. Δεν γίνεται το δικαστήριο με παρουσία των ΜΑΤ ΜΕΣΑ στην αίθουσα. Ο άνθρωπος αυτός, είχε την κάμερα προφανώς σχεδόν πάντα πάνω του, είτε τον έστελναν σκοπιά στην ακαδημίας, είτε έξω από μια αίθουσα, είτε όταν του έδωσαν εντολή μπήκε μέσα στην αίθουσα, κάτι που γενικά είναι ασυνήθιστο για τα ΜΑΤ να μπαίνουν σε αίθουσες. Όπως και να έχει, το πρόβλημα είναι αν τραβάς όχι αν την έχεις έτοιμη να τραβήξεις. Θα μου πεις που το ξέρεις? Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, όχι της ενοχής. 4) Η άρνηση της αστυνομίας μπορεί να είναι πολλά, συμφωνώ ότι είναι λάθος, αλλά εκείνη την στιγμή καλύτερα να το λείξεις το θέμα χωρίς να μπεις σε κουβέντες και αναλύσεις. Και τέλος επι της ουσίας. Εγώ θα ήθελα αν ήμουν αστυνομικός να μπορώ ανα πάσα στιγμή να ανατρέξω στο τι… Συνέχεια »

Stregas

O bruce έχει δίκιο. Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και όχι της ενοχής.

Επίσης, τώρα που το καλοσκέφτομαι, ποιος έδωσε άδεια σε αυτόν που διέρρευσε τις φωτογραφίες στο νετ να τραβάει λήψεις μέσα στο δικαστήριο;
Εκτός και αν υπάρχει μόνο το δίκιο του εργάτη και όχι του δίκαιο του νόμου…

Δεν είμαι αντίθετος στις ελευθερίες του ανθρώπου, απλά επιθυμώ να γίνονται αποδεκτές από όλες τις πλευρές. Είτε “Αριστερές” είτε “Δεξιές”.

ChrisatosT

Τόσα χρόνια κάτι γιουσουφάκια “δημοσιογράφοι” τραβούσανε βιντεάκια και απειλούσαν θεούς και δαίμονες για την πάρτυ τους και για να παίρνουν κάτι εκατομμυριάκια στον βωμό του χρήματος και του θεάματος. Κανείς τους δεν τιμωρήθηκε και όλοι τους κυκλοφορούνε ατσαλάκωτοι.
Δημοκρατία σου λέγανε άς κρίνει ο κόσμος.
Τώρα μας πείραξε ο ματατζής με την action camera όταν όλοι τραβάνε βίντεο απο 100 μεριές με 2 και 3 κάμερες.
Η υποκρισία ξεχειλίζει σε αυτή την χώρα γιαυτό και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Και δεν φταίγανε οι ματατζήδες αλλά το δικαστικό σύστημα που μετρούσε τα μοντέλα της Ουκρανίας και της Ρωσίας με το μέτρο για το άν τους κάνουν για τα κότερά τους!!!
Τα ξεχάσατε ΝεοΈλληνες σύντομα…
Όλοι πίνουν και τρώνε είς υγείαν του κορόιδου…που λέγεται Αφελής ΝεοΈλληνας.
Πληρώνετε χαράτσια και φόρους να ξαναφτιαχτεί το σύμπαν σε μέγεθος, και κρατήστε την ελπίδα οτι οι δυνάστες της Ευρώπης και της Εισαγώμενης Εξουσίας θα σας γλιτώσουν.
Περιμένετε απο τον Λύκο να φυλάξει τα πρόβατα…
Απλά είμαστε τραγικοί…

ChrisatosT

Και κάτι τελευταίο…
Ζητάτε απο την Αστυνομία να απολογηθεί…η Πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου που μας ρήμαξε με την αναξιοκρατία, την μιζαδορία, την βολεψία, και όλα αυτά σε “ία”…πότε θα απολογηθεί που ψηφίζετε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους;

giannis

Αντε και είναι κάμερα. Και άντε και έδωσε ο αστυνομικός 500€ για μία GoPro ή έστω ένα άλλο ποσό για την αγορά της, ποιος ο λόγος να έχει το καλώδιο εκεί να φαίνεται φάτσα φόρα σαν να λέει εδώ έχω κάμερα. Λέτε να μην το σκέφτηκε? Ή αν είχε σκοπό να κινηματογραφήσει το οτιδήποτε, δεν θα την είχε φορτίσει πριν αναλάβει υπηρεσία? και γιατί να έχει μόνον ένας κάμερα και όχι περισσότεροι? Επίσης γνωρίζουμε ότι όντως ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν μέσα στην αίθουσα των δικαστηρίων? Η φωτό στο άρθρο είναι προφανώς τραβηγμένη σε εξωτερικό χώρο.

C

Από την στιγμή που υπήρξε διευκρίνιση πως πρόκειται για power-bank τα υπόλοιπα είναι εικοτολογίες.

Γιάννης

@C Μήπως επείδη είχε την κάμερα συνδεδεμένη με power bank????

Leyteris

Το power bank είναι από κάτω ρε φωστήρες! Το bluetooth είναι από πάνω! Στην Go pro δεν προεξέχει η κάμερα! Αυτό για την ακρίβεια φαίνεται πως ειναι η άκρη από ακουστικό Bluetooth κ μάλιστα ξεχωρίζει κ το πλαστικό – σιλικόνη που βρίσκεται περιφερειακά στο ακουστικό για να εφαρμόζει στο αυτί.

Stregas

Διαφωνώ C. Όλα όσα συζητάμε, είναι μια ανταλλαγή απόψεων και προσπαθούμε με λογικά επιχειρήματα να αναλύσουμε πού βαδίζουμε ως κοινωνία.

Το να απαγορεύεται στον αστυνομικό να καταγράφει την υπηρεσία του αλλά να επιτρέπεται στον κάθε κακοπροαίρετο να τον κατηγορεί με επίσης παράνομα τραβηγμένο υλικό και να απαιτεί την τιμωρία του, είναι πρόβλημα της κοινωνίας μας και όχι προσωπικό πρόβλημα του αστυνόμου.

Οι νόμοι μας είναι για κλάματα και ουσιαστικά από τις πολλές απαγορεύσεις έχουμε χάσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.

Δικαίωμα δεν είναι μόνο η ιδιωτικότητα αλλά η απόδοση της δικαιοσύνης και η ασφάλεια.

Φτάνει πια με την καραμέλα των γενικώς “αντί”.
Όποιος θέλει έλεγχο, κάμερες, ασφάλεια είναι ακροδεξιός.
Όχι, είναι πολίτης που επιθυμεί τα δικαιώματά του.

Ind7

και νόμος να υπάρξει η κάμερα του Κορκονεα και κάθε Κορκονεα συμπτωματικά εκείνη την μέρα δεν θα δουλεύει η θα έχει ξεχαστεί στο σπίτι ή να ενεργοποιηθεί

James

Να νομοθετηθεί η υποχρεωτική χρήση κάμερας από τα όργανα της τάξης όπως σε κάθε σύγχρονο κράτος.

Στο συγκεκριμένο γεγονός, εφόσον δεν απαγορεύεται στον Έλληνα πολίτη να έχει πάνω του κάμερες (όλοι έχουμε στα κινητά μας) δεν πρέπει να απαγορεύεται ούτε στα όργανα της τάξης γιατί είναι Ελληνες πολίτες. Τώρα αν αυτά που καταγράφει μπορούν να σταθούν νομικά σε κάποιο συμβάν είναι άλλο θέμα.

Gvirginia

@giannis Καλά δεν είπε κανείς ότι πήρε GoPro, υπάρχουν κάμερες με παρόμοιο φακό με της φωτογραφίας με τιμή κάτω των 150€. ( Είδα ότι αναφέρεις “έστω ένα άλλο ποσό για την αγορά της”, απλά το λέω και για άλλους) -“ποιος ο λόγος να έχει το καλώδιο εκεί να φαίνεται φάτσα φόρα σαν να λέει εδώ έχω κάμερα” Προφανώς δε μεταποίησε τη στολή ώστε να μπαίνει το καλώδιο από τη μέσα πλευρά ή νόμιζε ότι δεν απαγορεύεται. -“Λέτε να μην το σκέφτηκε?” Απ’ότι φαίνεται, δε το σκέφτηκε. Επειδή νόμιζε δε θα τον πιάσουν ή δεν είναι και ο πιο έξυπνος στο σώμα, δε ξέρω. -“δεν θα την είχε φορτίσει πριν αναλάβει υπηρεσία?” Μπορεί να ήταν φορτισμένη. Η σύνδεση, λογικά, έγινε για να μη τελειώσει η μπαταρία την ώρα που βιντεοσκοπεί. Αντί πχ για 2 ώρες βίντεο, μπορεί να τραβήξει 5 ώρες. (ανάλογα το powerbank) -“και γιατί να έχει μόνον ένας κάμερα και όχι περισσότεροι?” Γιατί όταν λένε ότι θα επιβληθούν κυρώσεις μετά την ΕΔΕ, προφανώς εννοείται ότι δεν επιτρέπεται να παραποιούν τη στολή τους για να κρύβουν κάμερες. (όπως παλαιότερα που ένας είχε πάνω στο κράνος) @Leyteris Μ’αρέσει που ειρωνεύεσαι τους άλλους αποκαλώντας τους “φωστήρες” και γράφεις “Στην Go pro δεν… Συνέχεια »

ChristosT

@Leyteris κάμερα είναι. Δεν είπε κανείς οτι είναι GoPro άσχετα άν κάποιοι πάνε να διαφημιστούνε.
Δές αυτά και θα καταλάβεις…
https://assets.wired.com/photos/w_1720/wp-content/uploads/2016/07/Yi-4KTA.jpg
Xiaomi.
https://my-live-02.slatic.net/p/2/silicone-case-for-xiaomi-yi-action-camera-lens-cap-black-7788-6452981-8947734b15678f2857a935b21a70e0fd.jpg
Χiaomi.
https://www.dpreview.com/files/p/E~articles/8137555963/Go-Pro-Hero-3_-1.jpeg
HERO 3…
κλπ…ο ματατζής μιά χαρά ενεργεί.
Αυτό το ανόητο κράτος δεν πρόκειται να πάει μπροστά όταν οι πολίτες καλύπτουν τους εγκληματίες και φωνάζουν στους Αστυνομικούς.

Vai

Βρισκομαστε σε ενα τεχνολογικο blog/site και λιγο πολυ ολοι μας εχουμε μια μανια με την τεχνολογια. Υπαρχουν φυσικα και καποιοι λιγο πιο συντηρητικοι απεναντι στην τεχνολογια οι οποιοι πιστευουν πως δεν ειναι παντα για καλο η εξελιξη της και συνηθως ολοι αυτοι τρωνε και το αναλογο κραξιμο απο τους “τεχνολογικα ελευθερους” που δεν τη φοβουνται και τοσο η δεν εχουν τετοια ταμπου.

Εφοσον λοιπον ολοι αυτοι οι “τεχνολογικα ελευθεροι” τυποι που δεν εχουν τετοια κολληματα και παραλληλα θεωρουν πως η τεχνολογια πρεπει να προχωραει, γιατι τωρα κανουν ξαφνικα αυτη την κουβεντα με το “εαν επρεπε η δεν επρεπε” να εχει πανω του ο ματατζης καμερα?
Οι ιδιοι εν τω μεταξυ εχουν δωσει φατσα καρτα ολα τους τα προσωπικα δεδομενα σε υπηρεσιες και πολυεθνικες μεσω smartphones και υπολογιστων που ξερουν απο ποιους παρακολουθουνται ολα αυτα (κυβερνησεις, μυστικες υπηρεσιες), αλλα εδω τους πειραξε η action camera του μπατσου.
Δηλαδη στην Ρωσια που ολα τα αυτοκινητα εχουν καμερες για συγκεκριμενο σκοπο βεβαια και τις μεταχειριζονται απλοι πολιτες, εκει ειναι καλυτερη η τεχνολογια?

bama

ChristosT
Δες και αυτό
https://info-war.gr/pies-kryfes-kameres-agorase-el-as/
Αν είναι αυτή η κάμερα (Νο 2) τότε προφανώς δεν είναι πρωτοβουλία του συγκεκριμένου αστυνομικού.
Και θα επαναλάβω αυτά που έγραψαν οι άνθρωποι παραπάνω. Ο καθένας έχει μια άποψη για το αν πρέπει να φέρει η αστυνομία κάμερες. Όμως αυτό που έχει σημασία είναι τι λέει ο νόμος. (Εγώ δεν ξέρω)

dimitris25

βασικα μαγκες καμερα μπορεις να κουβαλας οπου θελεις ειται είναι go pro ειτε είναι επααγγελματικη για τενιες πχ..ο νομοσ οπου υπαρχει απαγορευση υπαρχει για βιντεοσκοπηση όχι για κατοχη καμερας…και εγο μπρορο να παρο μια καμερα και να παο οπου θελω ακομα και εκσο από στρατοπεδο αν δε βρεεθει υλικο όλα είναι καλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear GoPro

GoPro HERO10 Black: Επίσημα με βίντεο 5.3K 60 fps και φωτογραφίες 23 Megapixel

Ανακοινώθηκε επίσημα η GoPro HERO10 Black το νέο μοντέλο της δημοφιλέστερης action camera στον κόσμο και έρχεται να καθιερώσει νέα στάνταρ στον χώρο της φωτογραφίας και του video.

Gear featured GoPro

GoPro Hero9 Black: Επίσημα με 5K βίντεο και τιμή 499 ευρώ στην Ελλάδα

Η νέα κάμερα της εταιρείας φέρνει καταγραφή βίντεο έως και 5K και λήψεις φωτογραφιών με ανάλυση έως και 20MP και σε RAW format.

Gear GoPro

GoPro Hero8 και GoPro Max: Νέες action cameras με ισχυρές δυνατότητες

H GoPro ανακοίνωσε δυο νέα μοντέλα στην κατηγορία των action cameras, τις GoPro Hero8 και GoPro Max.

Gear GoPro

GoPro Hero 7 για σταθερές λήψεις επιπέδου gimbal;

Φωτογραφία δείχνει τις νέες GoPro Hero 7 action cameras, οι οποίες μπορεί εμφανισιακά να μοιάζουν με τις Hero 6, αλλά υπόσχονται λήψεις τόσο σταθερές που οι χρήστες δε θα έχουν ανάγκη κάποιο gimbal για να πετύχουν τόσο σταθερές και ομαλές λήψεις.