Ρωσία: Μυστήριο με GPS εφαρμογές που δεν δουλεύουν κοντά στο Κρεμλίνο

Τον τελευταίο καιρό στην Ρωσία κοντά στο Κρεμλίνο, κάτι περίεργο συμβαίνει με το GPS. Εφαρμογές που στηρίζονται πάνω σε αυτό, δεν λειτουργούν δείχνοντας λανθασμένη τοποθεσία ή απλά κλείνουν.

Αυτό το πρόβλημα στην περιοχή του Κρεμλίνου έχει επηρεάσει αρκετούς, με τους χρήστες του Uber να μην μπορούν να βρουν την σωστή τοποθεσία για να τους παραλάβουν, τους παίκτες Pokemon GO να μην μπορούν να πιάσουν Pokemon σε εκείνη την περιοχή και τους συμμετέχοντες στον μαραθώνιο της Μόσχας τον προηγούμενο μήνα, να χάνουν τα στατιστικά τους στις εφαρμογές για jogging.

Τα προβλήματα με το GPS άρχισαν τον Ιούνιο, και από ότι φαίνεται εμφανίζονται και χάνονται με συγκεκριμένο μοτίβο. Ο Grigory Bakunov, προγραμματιστής στην εταιρεία Yandex, πιστεύει ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας κάνει παρεμβολές στο GPS, με σκοπό να αποπροσανατολίσει τα drones που πετάνε σε εκείνη την περιοχή. Ο Bakunov, φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα, βλέποντας την εκτροπή της θέσης που δείχνει το GPS προς μία κατεύθυνση συνήθως, η οποία είναι το αεροδρόμιο του Vnukovo.

Ο ίδιος αναφέρει ότι έχει βιώσει και ο ίδιος αυτό το πρόβλημα, καθώς περνούσε από το Κρεμλίνο. Η Ρωσική κυβέρνηση δεν έχει δηλώσει ακόμη κάτι για αυτό το θέμα, αν και η εξήγηση των drones θα ήταν αρκετά πειστική.

Kremlin GPS problem apps crash do not show exact location, Ρωσία:  Μυστήριο με GPS εφαρμογές που δεν δουλεύουν κοντά στο Κρεμλίνο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Αρκετά πιστικό είναι οτι λόγω όλων αυτών που συμβαίνουν με την Ρωσία, απο την Ουκρανία και την Συρία, μέχρι την διαμάχη και τον Ψυχρό πόλεμο με την “δύση”, να χρησιμοποιεί οτι δυνατότητες προστασίας και παρεμβολής έχει.
Μην κοροιδευόμαστε. Οι Ρώσοι δεν παίζουν και δεν πρόκειται να σηκώσουν τα χερια ψηλά σε κανέναν.. Θα το τραβήξει μέχρι τέλουν ο Πούτιν και αν κρίνω απο εμάς, καλά θα κάνει.

Darth

μαλλον gps spoofing and redirecting κανουν (όπως σε αρκετά κυβερνητικά κτίρια στο εξωτερικό)

kostas

To ρωσικό ΥΠΑΜ σχεδιάζει να εγκαταστήσει 250.000 χιλιάδες παρεμβολείς συστημάτων GPS, «Pole-21s», οποίοι θα τοποθετηθούν σε ισάριθμους πύργους κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να δημιουργήσει ένα τεράστιο δίκτυο ηλεκτρονικών αντιμέτρων σε πάσης φύσεων βλήματα cruise ή και κεφαλές βαλλιστικών βλημάτων που θα εισέλθουν στην ρωσική επικράτεια σε περίπτωση πολεμικής σύγκρουσης.

Το σύστημα ενσωματώνεται με τις κεραίες εκπομπής-αναμετάδοσης και έτσι δημιουργει ένα ενιαίο δίκτυο βάση της κυψελωτής δομής των τηλεφώνων κατασκευάζοντας έναν θόλο προστασίας.

Σύμφωνα με τον ρωσικό σχεδιασμό η εγκατάσταση των συστημάτων μπορεί να ολοκληρωθεί κατόπιν συμφωνίας με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε τρία χρόνια. Η ενεργοποίησή του θα γίνεται με εντολή του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και δεν θα δημιουργεί την μετάδοση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

τωρα υπαρχει μια εξηγηση

ChristosT

Εδώ δεν μπορείς να βάλεις συναγερμό αυτοκινήτου έξω απο ηλεκτρονικά είδη και τράπεζες κ.α…σε τέτοια κτίρια τί περιμένατε να κάνουν;
Σοβαρευτείτε λιγάκι…αυτό τώρα είναι είδηση; (απευθύνομαι στην αρχική πηγή).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Gear Nothing

Nothing Ear και Nothing Ear (a): Επίσημα τα ακουστικά – Με καλύτερη μπαταρία και ANC

Η Nothing κυκλοφόρησε την τρίτη γενιά ακουστικών της τα Nothing Ear και Ear (a) και φαίνονται πολύ καλές προσφορές.