H ανάπτυξη της Samsung στην παραγωγή tablet θα διπλασιαστεί το 2022

, H ανάπτυξη της Samsung στην παραγωγή tablet θα διπλασιαστεί το 2022

Η αγορά των tablet είχε κάποια προβλήματα πριν από το 2020. Οι χρήστες δεν είxαν την ανάγκη να αγοράζουν καινούργιο tablet κάθε δύο χρόνια, λόγω της έλλειψης εκπληκτικών νέων εξελίξεων. Και με τις οθόνες smartphone να αυξάνονται σε μέγεθος, φαινόταν να υπάρχει λιγότερη ζήτηση για αυτές τις συσκευές.

Η Samsung θα αυξήσει την παραγωγή tablet κατά 6% το επόμενο έτος, το διπλάσιο από το ποσό που αύξησε την παραγωγή φέτος

Όταν ήρθε η πανδημία, πολλοί βρέθηκαν ξαφνικά να εργάζονται από το σπίτι και άρχισαν να αγοράζουν tablet για να κάνουν την δουλειά τους. Τα παιδιά που φοιτούσαν από το σπίτι λόγω της πανδημίας χρειάζονταν ένα τάμπλετ για να μπορούν να «παρακολουθούν» το μάθημα κάθε μέρα. Έτσι, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά χρειάζονταν νέα δισκία για να τους βοηθήσουν να διατηρήσουν κάποια κανονικότητα. Και στο τέλος της ημέρας, και οι δύο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα tablet τους για να διασκεδάσουν παρακολουθώντας ταινίες σε ροή και παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού έτους 2021, η Apple ανέφερε ότι τα έσοδα από το iPad αυξήθηκαν κατά 79%: από 4,37 δισεκατομμύρια δολάρια σε 7,81 δισεκατομμύρια δολάρια. Και η Samsung ήταν επίσης ενεργή στην αγορά των tablet. Αυτό θα συνεχιστεί το επόμενο έτος με την εταιρεία να αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή συσκευών Galaxy Tab κατά 6%, σύμφωνα με το TheElec.

Ο Sammy αναμένει να στείλει 34 εκατομμύρια συσκευές Galaxy Tab το επόμενο έτος, κάτι που θα ήταν 6% αύξηση σε σχέση με τις φετινές παραδόσεις της συσκευής. Αυτό είναι διπλάσιο από το κέρδος 3% στις αποστολές Galaxy Tab που κατέγραψε η Samsung για το 2021 από το 2020. Φέτος, ο κατασκευαστής βλέπει 32 εκατομμύρια πλάκες Galaxy Tab να αποστέλλονται σε σύγκριση με 31 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Η έκθεση προσθέτει ότι η Samsung θα παράγει 400.000 μονάδες Galaxy Tab S8 Ultra, 900.000 Galaxy Tab S8+ και 1,2 εκατομμύρια tablet Galaxy Tab S8 ξεκινώντας από το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Ξεκινώντας επίσης το 1ο τρίμηνο, η Samsung θα ξεκινήσει την παραγωγή 11 εκατομμυρίων μοντέλων Galaxy Tab A8 και ισάριθμων καρτών Galaxy Tab A7 Lite.

Από το τρίτο τρίμηνο του 2022, θα κατασκευαστούν 1,6 εκατομμύρια μονάδες Galaxy Tab S8 Lite. Ίσως παρατηρήσετε ότι όσο πιο ακριβό είναι το μοντέλο, τόσο λιγότερες μονάδες θα βγαίνουν από τη γραμμή συναρμολόγησης. Η Elec λέει ότι το 2022, πάνω από το 60% της παραγωγής Galaxy Tab θα περιλαμβάνει τις πλάκες της σειράς Galaxy A χαμηλής και μεσαίας κατηγορίας. Για εξοικονόμηση κόστους ανάπτυξης, η σειρά Galaxy Tab A παράγεται με χρήση ενός Joint Development Manufacturer (JDM). Αυτό επιτρέπει στη Samsung να συνεργάζεται με τρίτους για το σχεδιασμό και την προμήθεια ανταλλακτικών.

Η απόφαση της Samsung να αυξήσει την παραγωγή tablet κατά 6% το επόμενο έτος μπορεί να είναι και μια ευτυχής σύμπτωση για την εταιρεία, με την είδηση ​​ότι ανακαλύφθηκε μια νέα παραλλαγή Omicron του κορωνοϊού. Εάν αυτή η παραλλαγή είναι τόσο μεταδοτική όσο φοβόμαστε, θα μπορούσαμε να δούμε εταιρείες να κρατούν τους εργαζόμενους στο σπίτι περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η Samsung θα κατασκευάσει 19 εκατομμύρια smartwatches και 23 εκατομμύρια ακουστικά το επόμενο έτος

Τα τελευταία στοιχεία που συγκέντρωσε η Canalys δείχνουν ότι για το τρίτο τρίμηνο του 2021, η Samsung σημείωσε πτώση 20,2% στις παγκόσμιες αποστολές tablet από 9,03 εκατομμύρια σε 7,21 εκατομμύρια. Η εταιρεία ήλεγχε το 19,1% της παγκόσμιας αγοράς tablet κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τοποθετώντας την δεύτερη μόνο μετά την Apple και το 40,4% της παγκόσμιας πίτας για tablet από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

Η TheElec προσθέτει ότι η Samsung θα κατασκευάσει 4,8 εκατομμύρια μονάδες του Galaxy Watch 5 της κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2022. Φέτος, η Samsung εγκατέλειψε τη χρήση του εγχώριου λειτουργικού συστήματος Tizen για τα Galaxy Watch 4 και Galaxy Watch 4 Classic και το αντικατέστησε με το Wear OS. Συνολικά, η εταιρεία αναμένεται να κατασκευάσει 19 εκατομμύρια μονάδες smartwatch το επόμενο έτος.

, H ανάπτυξη της Samsung στην παραγωγή tablet θα διπλασιαστεί το 2022

Έφτασε η ώρα να παραλάβετε το Samsung Galaxy Watch 4 ή το Galaxy Watch 4 Classic

Η Samsung έχει προγραμματίσει να παράγει 23 εκατομμύρια ακουστικά το επόμενο έτος, τα οποία θα περιλαμβάνουν 3,1 εκατομμύρια Galaxy Buds Pro 2 (που θα κατασκευαστούν κατά το δεύτερο έως το τέταρτο τρίμηνο του 2022) και 3,3 εκατομμύρια Galaxy Buds Live 2 (που θα κατασκευαστούν κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2022 ).

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.