H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Canon, H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Canon, H Canon δεν θα παρουσιάσει μία νέα DSLR ναυαρχίδα

Τα στοιχεία της αγοράς δείχνουν ότι οι mirrorless κάμερες κατακτούν το κοινό, ενώ οι DSLR σταδιακά χάνουν μερίδιο. Η Canon ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποια νέα DSLR ναυαρχίδα στο κοντινό μέλλον.

Η ανακοίνωση της Canon για τις DSLR κάμερες είναι η καλύτερη απόδειξη της δυναμικής που παρατηρείται στην αγορά προς όφελος των mirrorless καμερών. Η φωτογραφία περνά μέσα από περισσότερο ψηφιακά μονοπάτια, όπως όλα δείχνουν και η Canon δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει το ρεύμα της αγοράς.

Η τελευταία DSLR ναυαρχίδα της Canon θα είναι το μοντέλο EOS-1D X Mark III, με τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας να στρέφεται προς τα μοντέλα των mirrorless καμερών που προφανώς θα εμπλουτίζονται διαρκώς. Μπορεί να μην αποτελεί κεραυνό εν αιθρία η συγκεκριμένη απόφαση της Canon, αλλά είναι αξιοσημείωτη, αφού πιστοποιεί το πέρασμα από την μία τεχνολογία στην άλλη στον κλάδο της φωτογραφίας.

Πολλά μπορεί να σχολιάσει κανείς, μέσα από τις προτιμήσεις και τις γνώσεις του, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι οι mirrorless κάμερες αποτελούν τον κυρίαρχο της φωτογραφίας πλέον.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ItsMeKarypas

Καλημερα, χρονια πολλα και καλη χρονια να εχουμε παιδια φετος. Με υγεια και τυχη!
Οσον αφορα αυτην την αποφαση της CANON μακαρι να ακολουθουσανε αυτην την αποφαση και αλλες εταιρειες στον χωρο της τεχνολογιας, οπου καθε χρονο, ισως και νωριτερα ανακοινωνουν και μια νεα “ναυαρχιδα” γεμιζοντας με τοσες επιλογες που στην ουσια οι διαφορες του μοντελου πχ του 21 δενε χει και καμια τρανη διαφορα με το μοντελο πχ του 20. Αν και απο πισω ισως κρυβονται αλλες λεπτομεριες και πληροφοριες αλλα εγω κραταω αυτο, σαν ειδηση. Μακαρι να το κανουν και αλλες εταιρειες αυτο. Καλημερα και καλη συνεχεια σε ολους μας μαγκες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Smartphones featured Moto G

Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.

Gear Apple iPad featured iPad

iPad Pro (2024): Αυτές είναι οι πιο αξιοπρόσεκτες αναβαθμίσεις

Το νέο iPad Pro (2024) της Apple έφτασε με ένα σύνολο χαρακτηριστικών που δείχνει πως μάλλον άξιζε η αναμονή.