H Intel παρουσιάζει κάρτες γραφικών για laptops και desktops

Intel Arc, H Intel παρουσιάζει κάρτες γραφικών για laptops και desktops

Intel Arc, H Intel παρουσιάζει κάρτες γραφικών για laptops και desktops

H Intel μπαίνει δυναμικά στην αγορά των GPUs με την οικογένεια Arc, η οποία αρχικά περιλαμβάνει laptop GPUs. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν παρουσιαστεί και τα αντίστοιχα μοντέλα GPUs για desktop υπολογιστές.

Οι κάρτες γραφικών για τους desktops που θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο καλοκαίρι του 2022 θα συνοδεύονται από την φράση “limited edition”, με την οικογένεια Arc να υπόσχεται καλές επιδόσεις για desktop διαμορφώσεις. H Arc Series για τους desktops θα έχει μία θύρα HDMI και τρεις θύρες DisplayPort.

Intel Arc, H Intel παρουσιάζει κάρτες γραφικών για laptops και desktops

Στο πεδίο των laptops, η Intel παρουσίασε τις σειρές Arc 3, Arc 5 και 7, με τη ναυαρχίδα της σειράς να είναι το μοντέλο Intel Arc A770M, το οποίο θα έχει μνήμη 16 GB στα 256 bit, ενώ σε όλες τις προτάσεις της, η Intel κάνει λόγο για δυνατότητες gaming στα 1080p με 60 καρέ το δευτερόλεπτο, στα medium settings.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο από την παρουσίαση της Intel είναι ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία αφορούν στο λιγότερο ισχυρό μοντέλο, κάτι που δείχνει ότι όλες οι αναφορές της Intel κάνουν λόγο για το ελάχιστο των δυνατοτήτων των νέων GPUs και όχι για το ανώτατο.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.