Χάκερς θα μπορούσαν να μετατρέψουν οικιακά ρομπότ σε “Κούκλες του Σατανά”

Οικιακά και εργοστασιακά ρομπότ βρέθηκαν να έχουν κενά ασφαλείας, τα οποία χάκερς θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν για να τα μετατρέψουν σε “κούκλες του Σατανά”.

Η εταιρεία ασφαλείας IOActive ανακάλυψε ότι εργοστασιακά ρομπότ της Universal Robots και οικιακά ρομπότ των Softbank Group και UBTech Robotics εμφανίζουν κενά ασφαλείας, που μπορεί να επιτρέψουν στους χάκερς να τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας τους και να προκαλέσουν κακό στο περιβάλλον του ρομπότ.

Οι συσκευές της Universal Robots είναι βιομηχανικά ρομπότ που προορίζονται να συνεργάζονται με ανθρώπους. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους εξασφαλίζουν την ασφάλεια της συνεργασίας αυτής. Όμως η IOActive κατάφερε να παρακάμψει αυτά τα χαρακτηριστικά, χακάροντας το λογισμικό τους. Μάλιστα, αυτά τα ρομπότ, σύμφωνα με την IOA είναι τόσο δυνατά που ακόμη και αν δεν τρέχουν γρήγορα, μπορούν να προκαλέσουν κάταγμα στο κρανίο κάποιου.

ρομπότ χάκερς, Χάκερς θα μπορούσαν να μετατρέψουν οικιακά ρομπότ σε “Κούκλες του Σατανά”

Στα οικιακά ρομπότ Pepper και NAO της Softbank, η IOActive ανακάλυψε ότι οι χάκερ μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να καταγράψουν ήχο και βίντεο και να μεταφέρουν όσα κατέγραψαν σε εξωτερικό σέρβερ.

Τέλος, τα ρομπότ της σειράς Alpha της UBTech δεν είχαν κρυπτογράφηση, κάτι που κάνει εύκολο το να πάρει κάποιος τον έλεγχό τους και παρόλο που δεν είναι τόσο μεγάλα όσο τα βιομηχανικά ρομπότ της Universal, εντούτοις, μπορούν εύκολα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, να μετατραπούν στον Τσάκι από την κούκλα του σατανά!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisGR

Τωρα θα εχουμε και εγκληματιες ρομποτ…

bezilys

Ο πόλεμος ρομπότ με άνθρωπον έρχεται!

merci

αυτα βλεπει ο elon musk και φοβαται 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Cars Hackers

Ferrari: Κυβερνοεπίθεση εξέθεσε προσωπικά δεδομένα πελατών

Η Ferrari γνωστοποίησε ότι δέχθηκε επίθεση τύπου ransomware η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν προσωπικά δεδομένα πελατών της.

Smartphones Google Hackers Samsung

Google: Προειδοποιεί την Samsung να διορθώσει τα μόντεμ της

Το Project Zero, η ομάδα της Google που είναι αφιερωμένη στην έρευνα ασφάλειας, εντόπισε προβλήματα στα μόντεμ της Samsung που τροφοδοτούν συσκευές όπως το Pixel 6, το Pixel 7 και ορισμένα μοντέλα των Galaxy S22 και A53.

Business Google Robots

Google: Θύμα των περικοπών η Everyday Robots

Η Alphabet τερματίζει το έργο της Everyday Robots που αποτέλεσε ένα ακόμη θύμα περικοπών θέσεων εργασίας στη μητρική εταιρεία της Google και το τελευταίο σε μια μακρά λίστα.

Internet FBI Hackers

Χάκερς επιτέθηκαν στο δίκτυο υπολογιστών του FBI

To FBI ερευνά μια παραβίαση του δικτύου υπολογιστών της, ένα συμβάν που θεωρείται μεμονωμένο και έχει πλέον αντιμετωπιστεί, ανέφερε η υπηρεσία.