Κυριακή
15/03/2015

HSGT: Σύντομα στην παραγωγή σκληροί δίσκοι μεγέθους 10TB

Η HGST, θυγατρική εταιρεία της γνωστής Western Digital, παρουσίασε έναν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10TB σε μια εμπορική έκθεση προγραμματιστών ανοιχτού κώδικα αποθήκευσης για Linux. Οι νέοι σκληροί δίσκοι δεν θα αργήσουν να μπουν στην παραγωγή, μιας και αναμένεται να ανακοινωθούν κάπου στα μέσα του δεύτερου τριμήνου του 2015.

Οι νέοι δίσκοι χρησιμοποιούν την τεχνολογία Shingled Magnetic Recording (SMR) η οποία αυξάνει την πυκνότητα των δεδομένων έτσι ώστε περισσότερα δεδομένα να μπορούν να “στριμωχτούν” σε κάθε σημείο του δίσκου. Ο δίσκος είναι σφραγισμένος και γεμισμένος με αέριο ηλίου (και έχει την ονομασια HelioSeal), το οποίο βοηθάει στην μείωση της τριβής της κεφαλής πάνω στον δίσκο και δίνει την δυνατότητα να τοποθετηθούν περισσότερες επιστρώσεις από τον κατασκευαστή πάνω στον δίσκο. Ωστόσο σε θέματα απόδοσης, ο σκληρός θυμίζει πολύ έναν κλασικό σημερινό σκληρό δίσκο.

Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά όπως και η HGST δήλωσε, η κοστολόγηση θα είναι αποτέλεσμα της χαμηλής κατανάλωσης ρεύματος και φυσικά της χωρητικότητας του.

hgst-10tb-1

hgst-10tb-2

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.