HGST: Ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα-ρεκόρ 10 terabytes

H HGST ανακοίνωσε τον πρώτο σκληρό δίσκο χωρητικότητας 10 terabytes ο οποίος προορίζεται για επιχειρήσεις και data centers. Ο Ultrastar Archive Ha10 SMR HDD όπως είναι η ονομασία του, προορίζεται για εφαρμογές νέας γενιάς «ενεργών αρχείων» (active archive) και συνδυάζει δύο ιδιαίτερα προηγμένες τεχνολογίες.

Η μια είναι η πλατφόρμα HelioSeal και η άλλη, η τεχνολογία SMR (shingled magnetic recording) για την επίτευξη πυκνότητας αποθήκευσης άνευ προηγουμένου και χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων.

Η HGST αναφέρει ότι ο Ultrastar Archive Ha10 SMR HDD παρέχει στον πελάτη πλεονέκτημα όσον αφορά σε περιβάλλοντα αρχείων και εφαρμογές όπου λαμβάνει χώρα διαδοχική εγγραφή και τυχαία ανάγνωση δεδομένων, όπως στα social media, cloud storage, online backup κλπ.

Πρόκειται για τον τρίτο βασιζόμενο στο ήλιο σκληρό δίσκο της εταιρείας μέσα σε δύο χρόνια. Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση του «κανονικού» αέρα στο εσωτερικό του δίσκου με ήλιο. Όσον αφορά στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, ο 3.5 ιντσών δίσκος έχει δύο εκατ. ώρες MTBF (mean time between failure) και 10-15 unrecoverable reduced bit error rate, με «κύκλους» load-unload της τάξης των 600k.

Δείτε το video:

HGST: Ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα-ρεκόρ 10 terabytes, HGST: Ο πρώτος σκληρός δίσκος με χωρητικότητα-ρεκόρ 10 terabytes

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

θα χρειαστει για το GTA 8 😛

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

DYU T1: Ανακάλυψε την ελευθερία στην πόλη με αυτό το ηλεκτρικό ποδήλατο

Η ασφαλής αστική μετακίνηση αποκτά νέα διάσταση με το ηλεκτρικό ποδήλατο DYU T1, μια νέα προσθήκη στον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων που ξεχωρίζει για τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του.

Gear Apple Apple Pencil VR headset

Το επόμενο Apple Pencil μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset

Το Apple Pencil είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με iPad αλλά μια μελλοντική έκδοσή του μπορεί να λειτουργεί με το Vision Pro headset.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Eγκαταλείπoνται τα σχέδια για την ανάπτυξη οθονών MicroLED

Η Apple τερμάτισε ένα project για την εσωτερική ανάπτυξη οθονών microLED εσωτερικά, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.