High-End MacBook Pro και Mac Mini με τσιπ M3 έρχονται το 2024

MacBook Pro, High-End MacBook Pro και Mac Mini με τσιπ M3 έρχονται το 2024

To Mac mini και tο high-end MacBook Pro δεν θα ανήκουν στο πρώτο κύμα Mac που θα κυκλοφορήσουν με το τσιπ M3 αργότερα φέτος, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του “Power On”, ο αξιόπιστος αναλυτής είπε ότι πιστεύει ότι “είναι βέβαιο ότι μια έκδοση M3 του Mac mini έρχεται τελικά”, αλλά δεν είναι επικείμενη ή σε τελευταίο στάδιο εξέλιξης. Ως εκ τούτου, ισχυρίζεται ότι δεν αναμένεται να εμφανιστεί μέχρι τα τέλη του 2024 το νωρίτερο και δεν θα αποτελεί μέρος της πρώτης σειράς M3 Mac

Το ίδιο ισχύει, σύμφωνα με τον Gurman, και με τα νέα μοντέλα MacBook Pro 14 και 16 ιντσών. Δεν θα είναι δηλαδή μεταξύ των πρώτων M3 Mac που θα κάνουν το ντεμπούτο τους τον Οκτώβριο αργότερα φέτος. Αυτά τα μηχανήματα αναμένεται να διαθέτουν τα τσιπ ‌M3‌ Pro και ‌M3‌ Max και θα κυκλοφορήσουν “πιθανότατα” μέχρι τα μέσα του 2024 το αργότερο.

Σημείωσε επίσης ότι ο M2 ‌Mac mini κυκλοφόρησε περισσότερο από δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της έκδοσης M1, υποδηλώνοντας ότι η Apple δεν βλέπει το ‌Mac mini ως συσκευή που απαιτεί ετήσιες ανανεώσεις. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με το προηγμένο MacBook Pro, μια πολύ πιο δημοφιλής συσκευή, με κύκλο ανανέωσης περίπου κάθε τέσσερα ή πέντε τρίμηνα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Gurman είπε ότι οι πρώτοι Mac με τσιπ M3 θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ήδη από τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους. Τα πρώτα μοντέλα με το τσιπ M3 θα είναι πιθανότατα το MacBook Pro 13 ιντσών, το MacBook Air 13 ιντσών και ο iMac 24 ιντσών. Το τσιπ M3 αναμένεται ευρέως να κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 3nm της TSMC για σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση σε σύγκριση με το τσιπ M2 που βασίζεται σε 5nm σε υπάρχουσες συσκευές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.