Hisense: Λύνει το burn-in στις OLED με τεχνολογία έξι επιπέδων

Hisense, Hisense: Λύνει το burn-in στις OLED με τεχνολογία έξι επιπέδων

Πέρυσι, η Hisense είχε αποκαλύψει την πρώτη της OLED τηλεόραση, την οποία αναμένεται να διαθέσει σύντομα στην αγορά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι έξυπνες OLED τηλεοράσεις βρίσκονται εκεί έξω εδώ και καιρό, ίσως η Hisense άργησε λίγο να δραστηριοποιηθεί στον τομέα αυτό. Ωστόσο, μάλλον είχε τους λόγους της.

Τα προβλήματα των OLED

Οι OLED τηλεοράσεις, όσο εντυπωσιακές και αν είναι, αντιμετωπίζουν μία σειρά προβλημάτων. Μερικά καλά παραδείγματα είναι το burn-in, η ανεπαρκής φωτεινότητα και οι ανακρίβεια των χρωμάτων. Σύμφωνα με αναφορές, η Hisense έχει βρει λύση στο μεγαλύτερο από αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλο από το burn-in.

Όπως περιγράφουν τα κείμενα, η εταιρεία έχει αναπτύξει μία τεχνολογία έξι επιπέδων που αποτρέπει τη δημιουργία υπολειμμάτων εικόνας. Επιπλέον, δημιούργησε ειδική κατανομή αναπλήρωσης που βοηθά στην ενίσχυση των λεπτομερειών και στην ακρίβεια των χρωμάτων.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ως burn-in περιγράφεται η παραμονή τμημάτων εικόνας στις οθόνες OLED. Αυτά τα κομμάτια είναι συνήθως κουμπιά μενού, λογότυπα εταιρειών ή καναλιών, και πολλά άλλα.

Όλες οι οθόνες με διόδους εκπομπής φωτός μπορεί να παρουσιάσουν το φαινόμενο του burn-in. Ωστόσο, μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι οι OLED είναι πιο ευαίσθητες από τις τυπικές οθόνες υγρών κρυστάλλων, ακόμη και οι QLED της Samsung.

Η λύση στο burn-in

Η τεχνολογία έξι επιπέδων της Hisense περιλαμβάνει τη παρακολούθηση και ρύθμιση των λογότυπων του σταθμού LEA, την τοπική ρύθμιση της φωτεινότητας του στατικού περιεχομένου σε δυναμικό βίντεο, την προσαρμογή της φωτεινότητας στις στατικές εικόνες, και την τεχνολογία μετατόπισης pixels OVERSCAN.

Επιπλέον, περιέχει τις λειτουργίες OFFRS και JB, οι οποίες διεγείρουν το οργανικό σώμα εκπομπής φωτός με στόχο την επαναφορά των pixels που έχουν παραμείνει ενεργά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς διορθώνει τα χρώματα

Η Hisense για να λύσει το θέμα των χρωμάτων χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3D Color Correction. Με αυτόν τον τρόπο πετυχαίνει μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων και μέγιστη φωτεινότητα 900nm.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Ουσιαστικα προβλημα burn in δεν υπηρχε ποτε..Αυτο γινοτανε μονο αν αφηνες καθε μερα για μηνες ιδια εικονα..π.χ να δουλευεις προγραμματα σαν επαγγελματιας..Αυτα εχουν δοκιμαστει απο ειδικους στο εξωτερικο..ψαξτε και θα τα βρειτε..Δικαιολογιες τις hisense για να πουλησει..για ρεαλιστικη χρηση,σερφαρισμα ιντερνετ,παιχνιδια,σειρες ταινιες κλπ ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να παθεις burn in..εκτος αν εισαι τελειως καμμενος και παιζεις ΜΟΝΟ ενα παιχνιδι με στατικα στοιχεια καθε μερα 12ωρο και δε βλεπεις ΤΙΠΟΤΑ αλλο για να τη ”ξεπλυνεις” πραγμα 99,999999 απιθανο για το μεσο θεατη!!

Georgetsl

Μάλλον δεν είσαι ενημερωμένος σωστά ,το burn in υφίσταται κανονικά ,άμα μπεις σε φορουμ περί oled tv θα διαβάσεις παράπονα από άτομα που τους εμφανίστηκε το burn in το οποίο δεν καλυπουν οι εγγυήσεις …και σε τηλεοράσεις όπως οι lg c9 που είναι το καλύτερο προσιτό μοντέλο οικονομικά μέχρι στιγμής …για να μην αναφέρουμε και το vertical banding ,άλλο θέμα που έχει προκύψει με τις κάθετες γραμμές….υπάρχουν άτομα που τους εμφανίστηκε το θέμα μετά από λίγους μήνες μετά παραπάνω προβλήματα και άλλοι που ακόμα δεν τους εχ ι εμφανιστεί τίποτα ….δυστυχώς οι oled είναι ρίσκο για αγορά και λίγοι θα ρισκάρουν ένα σκασμο χρήματα για δυο προβληματα των oled και με περιορισμούς πολλούς που επιβάλλονται για προστασία του πάνελ ….οι qled samsung και οι nanocell full array είναι μονόδρομος πλέον μιας και αρκετά μοντέλα του 2020 θα έχουν πάνελ απόδοσης μαύρου σχεδόν μιας oled και με hdmi 2.1 πρότυπο ..οι oled τείνουν προς κατάργηση σιγά σιγά όπως έγινε με τις πλασματος τηλεοράσεις ..δυστυχώς τα προβλήματα των oled έχουν απομακρύνει τους καταναλωτές από την αγορά τους εκτός και εάν λύσουν τα προβλήματα αυτά .

Tony

Αυτός που δεν είναι ενημερωμένος είσαι εσύ. Για την ακρίβεια, είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Όπως και αυτός που έγραψε το αρχικό άρθρο, και μιλάει για ανεπαρκή φωτεινότητα και ανακρίβεια χρωμάτων. Έλεος με τον κάθε άσχετο πια.

Νικος

“Οι OLED τεινουν προς καταργηση” ???? Εισαι για πολλά γέλια. Γι αυτο οι κατασκευαστες ολοι περνανε στην OLED τεχνολογία ? Και η Samsung επισημα απο του χρόνου (αρκετά μας επρηξε με τις μεσοβεζικες λυσεις των QLED). Σε ΚΑΘΕ συγκριτικό τεστ μεταξύ OLED και QLED σε ΟΛΑ τα περιοδικά και σε ΟΛΑ τα sites, οι OLED επικρατούν συντριπτικά και ξεκάθαρα σε ΣΥΝΟΛΙΚΗ βαθμολογία. Ελεος πια με τον καθε ασχετο που ποσταρει ο, τι θελει. Οσο για το burn-in o φιλος Νώντας εχει απόλυτο δίκιο. Το προβλημα ειναι υπαρκτό αλλά εμφανιζεται σε ακραιες περιπτώσεις και μόνο σε ασχετους καταναλωτές ή σε ελαττωματικά μοντέλα.

Georgetsl

Ότι ναι γράφεις εσύ και ο άλλος από πάνω. Άσχετοι παντελώς που αναπαράγεται από γνώσεις στις oled τις μαρκετινιστικες θεωρίες που αναφέρει η lg …λοιπόν η σαμσουνγκ στην έκθεση θα παρουσιάσει qled νέας γενιάς που οι oled θα φαντάζουν περασμένης τεχνολογίας …ήδη η qe90r σειρά της σαμσουνγκ κοντραρει στο απόλυτο μαύρο τις oled που πάσχουν από burn in ,vertical banding και χαμηλές φωτεινότητας …..μόλις σήμερα είδα αγγελία που δίνουν oled C9 LG μιας βδομάδας …ποιος ξέρει τι πρόβλημα βρήκε ο ιδιοκτήτης και σουτάρει ενα από τα κορυφαία μοντέλα της lg …τέτοια πολλά ακόμα ήδη …όπως τις C8 …. Μετά το στραπατσο που έφαγε με την διαφήμιση για gamers μεταξύ oled και qled φτάνει και περισσεύει για την lg που πλέον προσανατολίζεται σε άλλου τύπου πάνελ ….κάνεις δεν είπε ότι είναι για πέταμα οι oled , ξερολες μου ,απλά στην παρούσα με τέτοια προβλήματα που έχει στα χρήματα που πουλάνε είναι και ο λόγος που τα πάνελ ,oled είναι τελευταία σε πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ….

Νικος

Kαταλαβα…..σε αφηνουμε στην (QLED) κοσμαρα σου….

νωντας

Κοψε το πολυ μαυρο…πειραζει….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.