HomePod mini: Μικρό smart speaker με ενσωματωμένο Siri και τιμή $99


Η Apple ξεκίνησε τις ανακοινώσεις με το νέο της smart speaker, το HomePod Mini. Όπως είδαμε και στα leaks, το HomePod mini έρχεται με μικρό σχεδιασμό, αλλά προσφέρει επιφάνεια αφής στο πάνω μέρος. Το HomePod Mini έρχεται με το SoC S5, το ίδιο που είχαμε δει και στο Apple Watch Series 5.

Το HomePod mini έχει μέγεθος μόλις 3,3 ιντσών, αλλά υπόσχεται να μεταμορφώσει τον τρόπο που ακούτε μουσική και χειρίζεστε τις έξυπνες συσκευές του σπιτιού σας. Έρχεται με ενσωματωμένο το Siri, το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίζει κάθε διαφορετική φωνή που ακούει από τα μέλη της οικογενείας. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε χρήστης μπορεί να διαβάζει τα δικά του μηνύματα, να ακούει τη δική του μουσική και να ελέγχει το iPhone του μέσω ενός και μόνο HomePod Mini.

HomePod Mini, HomePod mini: Μικρό smart speaker με ενσωματωμένο Siri και τιμή $99

Όλα αυτά γίνονται δυνατά με την ενσωμάτωση της εφαρμογής HomeKit της Apple. Μέσω της λειτουργίας Intercom οι χρήστες μπορούν να στέλνουν φωνητικά μηνύματα από ένα HomePod mini σε ένα άλλο, σε διαφορετικό δωμάτιο. Αυτό επίσης γίνεται και με την αποστολή μηνυμάτων σε άλλη Apple συσκευή από το HomePod mini, όπως επίσης και σε αυτοκίνητα που υποστηρίζουν την εφαρμογή CarPlay.

Το HomePod mini έχει ως επίκεντρο την ιδιωτικότητα, με την Apple να επισημαίνει πως θα αποθηκεύει ήχο μόνο εάν του το επιτρέπεται. Επίσης, όλα τα μηνύματα είναι encrypted. Η συσκευή μπορεί να αναπαράγει μουσική από Apple Music, iHeartRadio, TuneIn, αλλά μελλοντικά θα έρθει υποστήριξη για Pandora και Amazon Music. Στο πάνω μέρος του έξυπνου ηχείου υπάρχει μία περιοχή αφής, για έλεγχο της συσκευής. Επίσης, φωτίζει όταν το Siri είναι ενεργοποιημένο.

HomePod Mini, HomePod mini: Μικρό smart speaker με ενσωματωμένο Siri και τιμή $99

Το ηχείο του HomePod mini έχει δυναμικό driver πλήρους εύρους, όπως επίσης δύο παθητικά radiators για επιπλέον μπάσο. Έτσι, μπορεί να προσφέρει ήχο 360 μοιρών, ενώ αν το συνδέσετε μαζί με άλλο HomePod mini μπορεί να προσφέρει stereo ήχο. Όπως είπαμε, το S5 chip του δίνει αρκετές δυνατότητες, όπως το να επιτρέπει computational ήχο. Αυτό σημαίνει ότι το ηχείο ρυθμίζει συνεχώς το δυναμικό εύρος του σε πραγματικό χρόνο, ενώ αναπαράγει μουσική.

Το HomePod mini θα κυκλοφορήσει σε Space Gray και White χρώμα στις 16 Νοεμβρίου, με τιμή 99 δολάρια. Οι προ-παραγγελίες θα ξεκινήσουν από τις 6 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Μάθε τα πάντα για τα iPhone 12 και iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro και 12 Pro Max

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.