Παρασκευή
30/05/2014

Homey, για να αποκτήσει φωνή το σαλόνι σας

Νιώθεις αρκετά κουρασμένος να σηκωθείς να ανάψεις το φως; Τότε πρέπει να δεις ένα νέο campain που εμφανίστηκε στο Kickstarter, τo Homey. Δεν είναι η πρώτη πλατφόρμα home automation που έχουμε δει, αλλά είναι μία από τις πιο υποσχόμενες, καθώς η συσκευή ελέγχεται εξολοκλήρου με φωνητικές εντολές.

«Έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μιμείται τα computers από το Star Trek, και είναι διαδραστικό με τους χρήστες με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης», εξηγεί ο δημιουργός Emile Nijssen. Προς το παρόν δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο αλλά δείχνει ότι υπάρχει μέλλον.

Στο παρακάτω demo video to Homey απαντά σε μια προκαθορισμένη ερώτηση φυσιολογικά. Ο χρήστης λέγοντας την έκφραση «Homey, I’d like to connect a new lamp, please», ενεργοποιεί την λευκή σφαίρα και αυτή του απαντά στον χρήστη να αναβοσβήσει την λάμπα για να συνδεθεί με αυτή. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι συμβατή με κάθε ασύρματα ελεγχόμενη συσκευή, και έχει πολλαπλούς τρόπους επικοινωνίας όπως WiFi, Bluetooth, Zigbee καθώς και υπέρυθρες.

Όσο για το κόστος της, θα είναι στα 229 ευρώ (340$). Μπορείτε να τσεκάρετε το link στο Kickstarter.

homey-570

Πηγή

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η patentas λέει:

    Από όλα αυτά εγώ κάτι άκυρο θα πω…
    Στην φωτογραφία βλέπουμε το control panel από τα logitech z-5500!!
    Απίστευτα ηχεία παιδιά! Τελικά αυτοί εκεί έχουν γούστο XD

  2. Ο/Η Genesis λέει:

    πολύ ωραίο το είδα και στο youtube πως λειτουργεί είναι απίστευτο μπράβο

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.