Honor Vision: Η πρώτη τηλεόραση με Harmony OS και τιμή από 476 ευρώ

Honor Vision, Honor Vision: Η πρώτη τηλεόραση με Harmony OS και τιμή από 476 ευρώ

Αρκετές εταιρείες έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία των έξυπνων τηλεοράσεων. Η Xiaomi έχει λίγο καιρό που ασχολείται, και η OnePlus ετοιμάζεται να κάνει τα πρώτα της βήματα. Τώρα, η θυγατρική της Huawei παρουσίασε την πρώτη συσκευή που τρέχει το Harmony OS, και δεν είναι άλλη από την έξυπνη τηλεόραση Honor Vision.

Γνωρίζαμε ήδη ότι η Huawei έχει πλέον έτοιμο το Harmony OS, πως πρόκειται για ένα λειτουργικό σύστημα που ακολουθεί τη λογική του Fuchsia OS και ότι η πρώτη συσκευή που θα το τρέχει θα είναι η Honor Vision. Γι’ αυτό πάμε να δούμε τι έχει να προσφέρει η έξυπνη τηλεόραση της εταιρείας.

Η Honor Vision είναι 55 ιντσών με ανάλυση 3.840×2.160 pixels (4K) και αναλογία οθόνης προς σώμα 94%. Η έξυπνη τηλεόραση υποστηρίζει ευρεία γκάμα χρωμάτων 87% NTSC, έχει μέγιστη φωτεινότητα 400nits και γωνία θέασης 178°. Επιπλέον, έχει λάβει TÜV Rheinland πιστοποίηση μπλε φωτός, και ο χρόνος εκκίνησης είναι 1 δευτερόλεπτο από το κουμπί και 2 από το τηλεχειριστήριο.

Σύμφωνα με τη Honor η τηλεόραση έχει μικρό βάρος και το πιο λεπτό της σημείο είναι 6,9 χιλιοστά. Διαθέτει πλήρες μεταλλικό πλαίσιο, σχεδιασμό τρισδιάστατου τόξου και διαμαντένιο μοτίβο στην πλάτη.

Honor Vision, Honor Vision: Η πρώτη τηλεόραση με Harmony OS και τιμή από 476 ευρώ

Το Pro μοντέλο διαθέτει 1080p pop-up κάμερα η οποία μπορεί να στραφεί προς τα κάτω με γωνία έως 10 μοίρες. Η κάμερα ενεργοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων και μαζί με αυτή εμφανίζεται ένα φως το οποίο αλλάζει χρώματα και αλληλεπιδρά με τον χρήστη.

Η εταιρεία έχει εξοπλίσει τη Honor Vision με έξι 10W ηχεία, ηχητική κοιλότητα 1,6 λίτρων και το Huawei Histean audio effect. Η έξυπνη τηλεόραση υποστηρίζει Hi-Res Wireless Audio και Bluetooth για τη σύνδεση του τηλεχειριστηρίου και τη σύνδεση ακουστικών ή smartphone. Επιπλέον, η συσκευή διαθέτει μία γραμμική συστοιχία 6 μικροφώνων με εμβέλεια 5 μέτρων, μέσω των οποίον μπορεί να γίνει εκκίνηση του ψηφιακού βοηθού YoYo.

Η Honor Vision τροφοδοτείται από το νέο 28nm chipset Hongjun 818, το οποίο αναπτύχθηκε από τη HiSilicon και τη Baidu. Ο επεξεργαστής είναι τετραπύρηνος με 2 ARM Cortex A73 και 2 ARM Cortex A53 και διαθέτει μία Mali-G51 GPU 4 πυρήνων χρονισμένη στα 600Mhz. Κατά τα άλλα, ο επεξεργαστής υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεο H.265 4K έως 60fps και αναπαραγωγή βίντεο H.265 1080P έως και 60 fps, αποκωδικοποίηση εικόνας έως 64MP. HDR, μείωση θορύβου, MEMC, DCI, και πολλά άλλα.

Honor Vision, Honor Vision: Η πρώτη τηλεόραση με Harmony OS και τιμή από 476 ευρώ

Η έκδοση του Harmony OS που τρέχει η Honor Vision υποστηρίζει πληθώρα κινέζικων υπηρεσιών, διαθέτει το Honor Magic που μεταξύ άλλων μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο, υποστηρίζει DLNA screencasting. Επιπλέον, ο ενσωματωμένος ψηφιακός βοηθός YoYo μπορεί να βοηθήσει στον χειρισμό της συσκευή και την εκτέλεση πολλών εργασιών.

Η Honor Vision βγαίνει σε δύο μοντέλα, με 2GB μνήμη RAM. Η απλή έκδοση έχει 16GB αποθηκευτικό χώρο και η τιμή της είναι ¥3.799 ή €476, ενώ η Pro έρχεται με 32GB χώρο αποθήκευσης την pop-up κάμερα και τιμολογείται στα ¥4.799 ή €601. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η έξυπνη τηλεόραση θα κυκλοφορήσει εκτός Κίνας, αλλά αν τελικά βγει σε άλλες αγορές μάλλον θα τρέχει κάποιο άλλο λειτουργικό σύστημα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Η Xiaomi έχει βγάλει τηλεοράσεις, τώρα έβγαλε η Huawei και αναμένεται η τηλεόραση της OnePlus αλλά και πάλι κάπως θα γίνει και θα φροντίσουν να μην έρθουν στην Ελλάδα, η Hisense είχε βγάλει κάποια πολύ καλά μοντέλα τα οποία για κάποιον λόγο δεν ήρθαν αλλά και αυτά που ήρθαν ήρθαν σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές και η ίδια η μάρκα σιγά σιγά να εξαφανιστεί από την Ελληνική αγορά, το θέμα είναι ότι ότι έρχεται στην Ελλάδα η τιμή του διπλασιάζεται και δεν φταίει κανένα ΦΠΑ και κανένα κράτος, απλά κάποιοι αρέσκονται στο να κερδοσκοπούν, απλό παράδειγμα τα +150€ του OnePlus 7.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.