Παρασκευή
27/01/2017

HOSPI: Τα ρομπότ της Panasonic έρχονται στα αεροδρόμια της Ιαπωνίας

Οι Ιάπωνες δεν κρύβουν την αγάπη τους για τα ρομπότ, τα οποία μπαίνουν όλο και πιο πολύ στην καθημερινότητά τους. Έχουν ξεκινήσει να εμφανίζονται σε εστιατόρια ως σερβιτόροι, ξενοδοχεία ως ρεσεψιονίστ και σπίτια για να βοηθούν τους ηλικιωμένους.

Η Panasonic ξεκίνησε να εξοπλίζει τα αεροδρόμια της Ιαπωνίας με τα robot HOSPI. Οι δοκιμές έχουν ξεκινήσει από το Narita Airport στην Chiba, ένα αεροδρόμιο στο οποίο φτάνουν οι περισσότεροι που επισκέπτονται το Τόκιο.

Τα ρομπότ αυτά χρησιμοποιούνται από τα εστιατόρια του αεροδρομίου για να μαζεύουν τα πιάτα και να σερβίρουν τα ποτά, αλλά και να παρέχουν οδηγίες στους επισκέπτες του αεροδρομίου. Το HOSPI δεν είναι καινούριο δημιούργημα της Panasonic. Αρχικά σχεδιάστηκε με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στα νοσοκομεία φέρνοντας ιατρικά δείγματα και φακέλους στους γιατρούς, βοηθώντας τους να κάνουν πιο εύκολα τη δουλειά τους.

Ακριβώς επειδή σχεδιάστηκαν για τα νοσοκομεία, είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες υψηλής απόδοσης και τεχνολογία ανίχνευσης σύγκρουσης, που σημαίνει ότι θα μπορούν να κινούνται με άνεση.

Η Panasonic ξεκίνησε τις δοκιμές και αν όλα πάνε καλά, τα ρομπότ μπορεί να γίνουν μόνιμοι “υπάλληλοι” των αεροδρομίων.

panasonic HOSPI Robot At Japan’s Airports

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

2 Σχόλια

  1. Ο/Η lneam λέει:

    Hi, I’m HOSPI
    Can I take you to the HOSPITAL

  2. Ο/Η Παναγιώτης Β λέει:

    creepy…

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.