Πως να χωρέσετε 100 τετραγωνικά σε μόλις 24 [video]

Ο Christian Schallert, κάτοικος Βαρκελώνης, βρήκε έναν πολύ ενδιαφέροντα τρόπο να αξιοποιήσει το μόλις 24 τετραγωνικών μέτρων διαμέρισμα του, ώστε να χωρέσει όλα εκείνα που χρειάζεται ένας άνθρωπος στην καθημερινή του ζωή. Στο βίντεο που ετοίμασε ο ίδιος βλέπουμε πως μεταμόρφωσε ένα ερείπιο σε ένα πολύ όμορφο σπίτι που παρέχει όλες τις ανέσεις και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σπίτι του μέλλοντος.

Η εποχή που ζούμε απαιτεί ξεχωριστές λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα. Ο Christian Schallert μας αποδεικνύει με έξυπνο τρόπο ότι δεν χρειάζονται ούτε πολλά χρήματα, ούτε τεράστιος χώρος για να φτιάξουμε το σπίτι των ονείρων μας. Στα 24 τετραγωνικά του σπιτιού του κατάφερε και χώρεσε πράγματα που σε άλλη περίπτωση θα απαιτούσαν ακόμα και 100 τετραγωνικά.

Αυτό που έχει καταφέρει είναι να αξιοποιήσει κάθε γωνία του δωματίου του, ενώ δεν δίστασε να τοποθετήσει τη ντουζιέρα μέσα στον υπόλοιπο χώρο για να μην χάσει έστω και λίγα τετραγωνικά. Στα highlights του σπιτιού θα έβαζα πρώτα απ’ όλα το κρεβάτι, το οποίο αποθηκεύεται κάτω από το υπερυψωμένο μπαλκόνι και το ράφι για τα περιοδικά στην τουαλέτα. Το αποτέλεσμα φαίνεται ωραίο και λειτουργικό, ιδιαίτερα για κάποιον εργένη που περνά τον περισσότερο χρόνο της ζωής του εκτός σπιτιού και δεν θέλει να διαθέσει τα χρήματα σε κάποιο υψηλό ενοίκιο. Θα μπορούσατε να ζήσετε σε ένα τέτοιο σπίτι;

, Πως να χωρέσετε 100 τετραγωνικά σε μόλις 24 [video]

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Στείρος

Άνετα θα ζούσα, είναι υπέροχο!!!

Mitsaras

Άνοιξε – κλείσε – άνοιξε – κλείσε τα ντουλάπια σε κάνα χρόνο θα θέλουνε όλα άλλαγμα 😛 . Πάντως πέρα του αστείου, πολύ πρακτικό το δωμάτιο.

cybergiannis

NoΜίζω θα μπορούσα! Φαίνεται ωραίο! Αν και δεν μπορείς να φιλοξενείς άτομα 😛

Giorgos

Ωραίο! Αλλά αν ήταν λιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιίγο πιο μεγάλο θα ‘ταν μια χάρα 🙂

Στελιος

θα μπορουσα πολυ χαλαρα να μεινω εκει ..

Χρηστος

Οι φιλοξενουμενοι κατω απο το μπαλκονι, αφου βγει το κρεβατι. 😉

George

Καλά ο τύπος είναι θεός!!!Έχει αξιοποιήσει τέλεια τον χώρο!Ειδηκά αυτό με το κρεβάτι κάτω από το μπαλκόνι είναι το αποκορύφομα…αλλά γενικά με ένα τέτοιο σπίτι καλύπτεις αρκετές από τις ανάγκες σου…Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα ήθελα να ζήσω σε ένα τέτοιο σπίτι αλλά σίγουρα αν είχα την ευκαιρία θα το δοκίμαζα….

giannis

Ο φίλος του π.χ 4:25 δεν πρέπει να είναι και πολύ φανατικός!

Βαγγέλης

Ωραιος, πολυ μερακι και πολυ ταξη. Κανει βεβαια κακες παρέες και διαβάζει “αντρικά” περιοδικά.

Επίσης δεν εχει φούρνο παρα μονο μικροκύματα. 😛

jivaras123

Πραγματικά απίστευτο! Αυτός ο άνθρωπος πιστεύω πως είναι ο πιο κατάλληλος για να σχεδιάζει τροχόσπιτα!

Vasilis Kourtis

Θα έμενα άνετα εκεί. Ειδικά με τέτοιο μπαλκόνι και ταράτσα!!
Κάποτε είχα πετύχει αυτόν https://www.youtube.com/watch?v=Lg9qnWg9kak που το έχει πάει σε άλλο επίπεδο…αλλά το Hong Kong δε με εμπναίει 😛

NikosVolos

Ειναι πολυ ωραιο σαν ιδεα και αρκετα εξυπνο αλλα δεν νομιζω να μπορουσα να ζησω σε 24 τετραγωνικα την υπολοιπη ζωη μου,θα φρικαρω!Για φοιτητικη ζωη πιστευω οτι ειναι ιδανικο που ειναι 3-4 χρονια!

DarkPain

Καλά μιλάμε ο τύπος δεν παίζεται!
Τέτοια μυαλά βλέπεις και απορείς μετά γιατί να έχουν “μερικοί” τεράστια σπίτια που δεν τους “αξίζουν” κιόλας!

sdaoulas

Πολυ ωραιο μπραβο στο παλικαρι αλλα τον ειδατε ποσα κιλα ειναι?
Ενας πιο εύσωμος στη ντουζερια ΔΕΝ χωραει.

Paris

άντε μετά να έρθει και κανένας κλέφτης,
θα φύγει με άδεια χέρια

giorgio

Πάρα πολύ καλό. Αλλά όντως… λίγα παραπάνω τετραγωνικά και θα ήταν τέλειο. Δεν μας είπε πόσο κόστισε όλη αυτή η αλλαγή.

Τέλεια. Τώρα θα ήθελα και το τηλ. του! 😉

tsipakos

ΑΝΕΤΑ ΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!

Κωνσταντίνος

Δεν έχει πλυντήριο ρούχων :/

Vasilis_G

Έχω ζήσει σε μικρό σπίτι για 2 χρόνια σαν φοιτητής….και πιστέψτε με δεν παλεύονται αυτά τα τετραγωνικά… ούτε καν τα 30 δεν παλέυονται…μπορεί να σου φαίνεται καλή σαν ιδέα αλλά μετά απο λίγο καιρό απλά βαριέσαι να τα κάνεις ΟΛΑ (σχεδόν ολα) στον ίδιο χώρο… Ύπνος φαγητό άραγμα σε τηλεόραση ή και υπολογιστή,ξεμοναχιάσματα νεαρών κορασίδων με την τσίκνα απ’ το ψητό που προσπάθησες να φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις…. ΟΛΑ στον ίδιο χώρο….
Απλά δεν γίνεται…
Κάποια στιγμή στην βαράει σαν και εμένα και μετά για να αποβάλεις το τραύμα της κλεισούρας πάς και νοικιάζεις ένα δυομισάρι 3ου Ορόφου με 2 κρεβατοκάμαρες καθιστικό κουζίνα μπάνιο γίγας και 3 μπαλκόνια σε 95 τ.μ απλά και μόνο για να είσαι αυτός που στο σπίτι του μαζέυονται όλοι και γίνονται λόγο χώρου όλα τα ΠΑΡΤΥΥΥΥΥΥ και μετά έχεις πρόβλημα με τους γείτονες….αλλά απο χώρο? Βασιλιάς….

Anastasios

Vasili έχει απόλυτο δίκιο. Δεν μπορείς να είσαι κλεισμένος σε ένα χώρο συνέχεια.Έγω τουλάχιστον δεν την πάλευα.

Πάντως το σπίτι μοιάζει με το σπίτι του bruce willis στο 5ο στοιχείο .
Ειδικά αυτό με το κρεβάτι και τα ντουλάπια. Προφανώς προς τα εκεί είναι το ‘μέλλον’.

Stratos

Όπα όπα… Πλυντήριο για τα ρούχα έχει??

constantine

Θα ήταν το ιδανικό σπίτι σαν… δεύτερη κατοικία. Φαντάζομαι (ευτυχώς ακόμα) αυτό το χώρο σε μια πόλη πχ Βερολίνο. Και να πηγαίνω για τριήμερα ή και παραπάνω, να μένω εκεί. Μόνος ή με παρέα. Έτσι κι αλλιώς τα αεροπορικά είναι φθηνότερα από μια διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα με αυτοκίνητο. Οπότε…

Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τον Vasilis_G. Ένας χρόνος σε αυτό το σπίτι, είναι αρκετός για να σου δημιουργήσει ψυχολογικά προβλήματα

okatarinetampelatsitsix

Κάνουμε πλάκα τώρα? Όταν μετράμε τα τετραγωνικά του σπιτιού παιδιά μετράμε και τον τοίχο μέσα. Οι τοίχοι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι 10 τ.μ. με το πάχος που έχουν. Άμα βάλεις και το μπαλκόνι που το χρησιμοποιεί, πας καμια 40αριά. Δηλαδή η πατέντα είναι το κρεβατι αν έχω καταλάβει. Σιγά!!! Ένα φοιτητικό σπίτι είναι με καναπέ που γίνεται και κρεβάτι όπως όλα τα άλλα.

angelos

Κοιτάξτε μένω σε ένα πάρα πολύ μεγάλο σπίτι, οπότε δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω τα ΠΑΝΤΑ σε ένα μόνο χώρο, ούτε καν να μένω σε πολυκατοικία. Αλλά για ολοιγοήμερες διακοπές καλό είναι. Όμως εκτός του άλλου το πολύ σε 2 χρόνια θα θέλουν τα πάντα άλλαγμα.

Panos

ειναι απλα υπεροχο! ζουσα χωρις αμφιβολια σε ενα τετοιο σπιτι! μου φαινεται ομως οτι ολες αυτες οι εγκαταστασεις δεν θα κοστισαν και λιγα..

Geo

Μισές δουλειές έκανε ο ξυλουργός. Εφόσον έβαλε πόρτα ντουλαπιού και μπροστά στην κουζίνα (έλεος)… δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το έντυσε όλο με πόρτες. Πριν κάνεις ένα βήμα δηλαδή, να ανοίγεις και το αντίστοιχο ντουλαπάκι για να πατήσεις στο πλακάκι που κρύβεται από κάτω.

georgecm

Θα μπορουσα πιστευω να ζησω για καποια χρονια ως εργενης σε ενα τετοιο σπιτι, αλλα για δευτερο ατομο δεν το συζηταμε! Σκεφτειτε μονο να θελει ο ένας να κοιμηθει και ο αλλος να δει τηλεοραση… Απλα δεν χωρανε!

Makis

Πολύ έξυπνο και λειτουργικό το concept με τον έναν χώρο για όλες τις δουλειές.Ιδικά το κρεβάτι κάτω απο το μπαλκόνι είναι τρελό!Το μόνο που με χαλάει είναι το ντούς που είναι λίγο μικρό αλλά κατά τα άλλα το σπίτι είναι φοβερό!

spyros

respect! εξαιρετικά καλή εκμεταύλευση χώρου!
αν και συμφωνώ με όλους σας σε όλα. Καλό για λίγα χρόνια και για εργένη. Μέχρι εκεί δυστυχώς.

fred

ωραια…..να μεινω εκει!τοσα σκαλια ποιος τα ανεβαινει….????

spyros

και καλά όταν είσαι νέος και αντέχεις, αλλά όταν μεγαλώσεις τί παίζει? Ειδικά το κρεβάτι χρειάζεται πολύ δύναμη για να τραβηγχτεί.

loula

εγω σιγουρα θα μπερδευα σε ποιο ντουλαπι εχω βαλει τι 😛

Μάνος

“Ο χρήσιμος άνθρωπος με χώμα και νερό φτιάχνει πηλό, ο άχρηστος, λάσπη”.. Το παλικάρι έχει κάνει καταπληκτική δουλειά! Βρήκε ένα ερείπιο και το μετέτρεψε σε κατοικήσιμο χώρο. Το βασικότερο όλων λοιπόν, είναι πως.. είναι δικό του! Του ανήκει! Όλοι θα μπορούσαν άνετα να ζήσουν σε ένα τέτοιο σπίτι. Η ερώτηση όμως θα έπρεπε να είναι…Θα μπορούσες να “φτιάξεις” απο το τίποτα κάτι τέτοιο για να ζήσεις?

Μελέτης

καλο μα που ειναι ο υπολογιστης τπυ και δηλαδη οτν κανει μπανιο ολοι οι αλοι θα μπορουν να τον βρεπουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Gadgets

Με 200 δολάρια και μία συσκευή μπορείς να χακάρεις ένα Smart Home

Το Flipper Zero είναι ένα μικρό gadget που μπορεί να εκμεταλλευτεί όλες τις αδυναμίες που εμφανίζει ένα smart home.

Gear CES 2019 Gadgets

Netatmo smart video doorbell: το "έξυπνο" κουδούνι [CES 2019]

Η Netatmo, προμηθευτής καμερών ασφαλείας και gadget για “smart home”, ανακοίνωσε στην έκθεση CES 2019, τη νέα τους “έξυπνη” συσκευή για το σπίτι, το κουδούνι “smart video doorbell”, με ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης Full HD 1080p και φακό ευρείας γωνίας 160 μοιρών.

Gear Gadgets

Ενσωματωμένη συσκευή εντοπισμού στα gadgets που έρχονται

Τα tracking tiles (πλακίδια εντοπισμού) ξεκίνησαν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά το 2013, επιτρέποντας να εντοπίζουμε αντικείμενα όπως πορτοφόλι, κλειδιά ή τσάντα που πιθανόν έχουμε χάσει. Το μέλλον φέρνει αυτή την τεχνολογία ενσωματωμένη στις συσκευές.

Gear Gadgets

Mini-drone θήκη για smartphone κάνει τις selfie παιχνιδάκι

Κρατώντας το smartphone με το χέρι για μια selfie φωτογραφία ακούγεται φυσιολογικό. Η χρήση του selfie-stick (σελφοκόνταρο στα Ελληνικά) είναι κάτι που τραβάει τα βλέμματα για πολλούς λόγους. Τι θα γινόταν όμως αν είχαμε ένα mini-drone σαν θήκη smartphone για να βγάλουμε κάθε είδους selfie πιο εύκολα από ποτέ;