Huawei Kirin 810: Με flagship χαρακτηριστικά αλλά θα προορίζεται για mid-range smartphones

Huawei Kirin 810, Huawei Kirin 810: Με flagship χαρακτηριστικά αλλά θα προορίζεται για mid-range smartphones

Σήμερα η Huawei πραγματοποίησε μία εκδήλωση στην Κίνα όπου παρουσίασε τα smartphone της σειράς Nova 5, το MediaPad 6, το νέο Nova Speaker και το νέο της επεξεργαστή Kirin 810.

Όπως ο Qualcomm Snapdragon 855, o Apple A12 και ο Kirin 980, ο Kirin 810 είναι κατασκευασμένος με 7nm διαδικασία. Έτσι, η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει δύο 7nm επεξεργαστές.

Επιπλέον, ο Kirin 980 σχεδιάστηκε ώστε να χρησιμοποιηθεί σε flagships, ενώ ο Kirin 810 προορίζεται για mid-range συσκευές, όπως το Huawei Nova 5 που είναι το πρώτο smartphone που τον διαθέτει.

Huawei Kirin 810, Huawei Kirin 810: Με flagship χαρακτηριστικά αλλά θα προορίζεται για mid-range smartphones

Ο Kirin 810 χρησιμοποιεί την 7nm διαδικασία της TSMC η οποία είναι 50% αποδοτικότερη από την 8nm διαδικασία της Samsung και 64% σε σχέση με την 10nm διαδικασία.

Σύμφωνα με τη Huawei ο Kirin 810 χρησιμοποιεί τη DaVinci NPU αρχιτεκτονική της εταιρεία, η οποία καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και το AI αποδίδει 32.280 πόντους, αφήνοντας πίσω τους Snapragon 855 και 730.

Πέραν όλων αυτών, ο Kirin 810 χρησιμοποιεί τον flagshop A76 πυρήνα και ενσωματώνει μία εξαπύρηνη Mali-G52 GPU. Ο επεξεργαστής διαθέτει δύο Cortex A76 και έξι Cortex A55. Συνολικά η CPU μπορεί να χρονιστεί στα 2,27GHz.

Κατά τα άλλα, ο Kirin 810 υποστηρίζει την HiAI 2.0 τεχνολογίας της Huawei, AI βίντεο, AI παιχνίδια και AI US ήχο, έναν flagship ISP image processor, dual VoLTE, και την Kirin Gaming+ τεχνολογία.

Με βάση όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ο Kirin 810 έχει τις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας ενός flagship επεξεργαστή, και υποστηρίζει έναν ισχυρό night scene αλγόριθμο.

 

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Να αφηνει πισω τον 855? Μηπως υπερβαλλει λιγο?

Νίκος Ραμαντάνης

Επιτέλους η Huawei έφτιαξε έναν σωστό επεξεργαστή για την κατηγορία του. Αν όντως έχει 6 πυρήνων κάρτα γραφικών τότε μιλάμε για παρόμοια απόδοση τόσο σε cpu όσο και στην gpu με τον Snapdragon 730. Το optimize τον Android παιχνιδιών θα ορίσουν την διαφορά καθώς και οι τιμές των κινητών που θα μπει, όμως τα 7nm του προσδίδουν ένα μικρό πλεονέκτημα αυτονομίας

Evis

Κατούρησε τους όλους huawei!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.