Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Huawei, Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Οι εσωτερικές ομάδες της Huawei συνεργάστηκαν με εγχώριους εταίρους για την κατασκευή εργαλείων που απαιτούνται για τη δημιουργία τσιπ που θεωρούνται μερικές γενιές πίσω από την αιχμή, δήλωσε ο Πρόεδρος Eric Xu. Σχεδιάζει να «βγάλει» τα προϊόντα στην αγορά – γνωστά ως ηλεκτρονικός αυτοματισμός σχεδιασμού ή λογισμικό EDA – φέτος, πρόσθεσε ο Xu.

Η Huawei συγκαταλέγεται σε μια ομάδα Κινέζων παρόχων τεχνολογίας υλικού που εργάζονται μανιωδώς για να αντικαταστήσουν εξαρτήματα και λογισμικό που υπόκεινται σε κυρώσεις στις ΗΠΑ από τσιπ τεχνητής νοημοσύνης σε εργαλεία EDA – μια αγορά που κυριαρχείται από τις αμερικανικές εταιρείες Cadence Design Systems Inc. και Synopsys Inc. Η κινεζική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού τσιπ Empyrean Technology είδε αύξηση της μετοχής της έως και 7% στη Σαγκάη τη Δευτέρα, αφού δήλωσε ότι έχει δημιουργήσει σταθερούς εμπορικούς δεσμούς με σημαντικούς τοπικούς σχεδιαστές και κατασκευαστές chip.

Τα 14nm είναι περίπου τέσσερις γενιές πίσω από τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα εμπορικά προϊόντα, αλλά αποτελεί την δεύτερη καλύτερη τεχνολογία στην Κίνα. Η Semiconductor Manufacturing International Corp. είναι σε θέση να κατασκευάζει τσιπ 7 nm. Η Huawei έχασε σταδιακά την πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό τσιπ και τα πιο πρόσφατα εργαλεία σχεδίασης ημιαγωγών, αφού η κυβέρνηση Τραμπ έβαλε την εταιρεία στη μαύρη λίστα το 2019, επικαλούμενη ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».