Η Asus συνεργάζεται με την BMW για τον σχεδιασμό των ROG gaming laptop

0

Η Asus συνεργάζεται με την BMW για τον σχεδιασμό των gaming laptop

Η Asus συνεργάστηκε με το Designwork Group της BMW για τον σχεδιασμό των μελλοντικών gaming laptop της εταιρείας. Το νέο mockup ονομάζεται ROG Face Off και δημιουργήθηκε για να καλύψει τόσο τους απαιτητικούς gamers όσο και αυτούς που χρειάζονται το laptop για δουλειά.

Η Asus αναζητούσε έναν ολόκληρο χρόνο μία εταιρεία η οποία θα αναβαθμίσει το design των laptop της και κατέληξε στο Designwork Group της BMW, το οποίο έχει εμπειρία 25 χρόνων στον σχεδιασμό προϊόντων.

Κατά το πρώτο workshop, η Asus έμαθε τα βήματα που ακολουθεί η BWM για τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων και έπειτα προχώρησε στην αποκάλυψη των περιορισμών που έχουν τα laptop ώστε οι δύο ομάδες να μπορέσουν να σχεδιάσουν τα πιο κομψά laptop.

Η Asus συνεργάζεται με την BMW για τον σχεδιασμό των gaming laptop

Κατά την επίσκεψη των σχεδιαστών της ROG στα γραφεία του Designwork Group της BMW στην Σανγκάη, αποδείχθηκε ότι οι δύο εταιρείες έχουν την ίδια φιλοσοφία πάνω στον σχεδιασμό των προϊόντων.

Έπειτα από πολλές ώρες και πολλά σχέδια η Asus με την BMW κατέληξαν στον Face Off σχεδιασμό.  Ο σχεδιασμός αποτελείται από τρία επίπεδα σχεδίασης, το καθένα με διαφορετικές λεπτομέρειες ώστε το μάτι του χρήστη να πέφτει κατευθείαν πάνω στο laptop.

Τα laptop έχουν επιθετικό σχεδιασμό ο οποίος αποτελείται από φουτουριστικές γραμμές με γυαλισμένες και ματ επιφάνειες. Παρόλο που ο σχεδιασμός είναι καινούργιος, η νέα σειρά θυμίζει πάρα πολύ τα προηγούμενα Asus ROG laptop. Επιπλέον, η BMW αποφάσισε να ενσωματώσει στην νέα σειρά της Asus το ασημί χρώμα, παρόλο που οι σκούροι τόνοι χρωμάτων είναι σημείο κατατεθέν των laptop της Asus.

Η Asus συνεργάζεται με την BMW για τον σχεδιασμό των gaming laptop

Το Face Off mockup κλέβει στοιχεία και από την Motorrad VISION NEXT 100 μηχανή της BMW, φέρνοντας τις γρίλιες στην βάση του laptop πίσω από την οθόνη αλλά και στα πλαϊνά του πληκτρολογίου. Ενδιάμεσα στις γρίλιες υπάρχει LED φωτισμός.

Επιπλέον, ο φωτισμός προχωράει και στο εσωτερικό μέρος του laptop πάνω στους ανεμιστήρες όπου μπορούμε να δούμε τον σχεδιασμό εσωτερικά. Αφού έχουμε να κάνουμε με gaming laptop, η Asus τοποθέτησε μεταλλικά κουμπιά στις θέσεις των WASD και σε ένα μέρος του Spacebar.

Η Asus συνεργάζεται με την BMW για τον σχεδιασμό των gaming laptop

Οι δύο εταιρείες άλλαξαν και τον σχεδιασμό του power button, το οποίο έγινε πιο στιβαρό. Η ενεργοποίηση του laptop συνοδεύεται και από RGB φωτισμό σε ολόκληρο το πληκτρολόγιο.

Τα νέα laptop της Asus θα δανείζονται στοιχεία από το νέο mockup που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την BMW Designwork Group.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα