Η Intel παραδέχεται ότι χρειάζεται 2 χρόνια για να φτάσει τον ανταγωνισμό

, Η Intel παραδέχεται ότι χρειάζεται 2 χρόνια για να φτάσει τον ανταγωνισμό

Η Intel είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο κατασκευής επεξεργαστών, ωστόσο ο Chief Financial Officer (CFO) της εταιρείας, George Davis, παραδέχτηκε ότι η Intel βρίσκεται πίσω από τους ανταγωνιστές και ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να τους φτάσει. Ο Αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως δυσκολεύεται με τα 10nm την ώρα που η TSMC παράγει μαζικά chip των 7nm και αναπτύσσει σταδιακά την αρχιτεκτονική των 5nm.

Πιο συγκεκριμένα, ο Davis δήλωσε:

Αυτό δεν θα είναι το καλύτερο node που έχει δημιουργήσει ποτέ η Intel. Θα είναι λιγότερο παραγωγικό από τα 14nm ακόμη και από τα 22nm, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για τις βελτιώσεις που βλέπουμε και αναμένουμε να ξεκινήσει η περίοδος των 7nm με καλύτερη απόδοση, ξεκινώντας από τα τέλη του 2021.

Στόχος της Intel είναι η αύξηση των επιδόσεων με βελτιώσεις στο επίπεδο πλατφόρμας το οποίο περιλαμβάνει την ανάπτυξη μίας AI καθώς και του λογισμικού. Τέλος, η Intel ελπίζει να φτάσει την TSMC προς το τέλος του 2021 ενώ η διαδικασία των 3nm θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2022.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Οταν τα λεγαμε πριν χρονια,απο το 2017 οτι η amd θα τα σαρωσει ολα,καποιοι γελαγαν..Ποιος γελαει τωρα?Ps4,ps4 pro,xbox one,xbox one x,ps5,xbox one sereies,pc players,servers..ολοι παιρνουν amd πλεον..Δικαιως ανεβηκε στο θρονο της..Θα δουμε κονσολες με απιστευτη δυναμη φετος σε καλη τιμη..450-550 ευρω που για pc θελεις τα διπλα για να της πιασει..Επισης στο pc παιρνεις 8πυρινους σε εξευτελιστικες τιμες,που με ιντελ ηθελες 1000αρικο..Χιλια μπραβο στην amd πραγματικα που προχωρησε επιτελους την τεχνολογια παντου ΚΑΙ σε προσιτες τιμες!!!!
Υ.Γ. ερχεται τουμπανο amd καρτουλα γραφικων φετος που θα πατησει 2080ti παρακαλω,με 16-18 τεραφλοπς..Σε καλη τιμη πολυ κατω των 1200 ευρων..γυρω στα 700-800,για οσους θελουν πραγματικο 4κ στην κααινουργια τηλεορασαρα τους..εγω θα παρω το ταπεινο ps5 που θα ψευτοτρεχει 4κ 30-60 καρε αλλα οκ 500 ευρω θα δωσω οποτε ειμαι φουλ ευχαριστημενος!!!

Anonymous

Μάλλον εσυ διάβασες μόνο τον τίτλο και όχι το άρθρο. Το άρθρο λέει πως η intel είναι πίσω σε σχέση με την tsmc στην αρχιτεκτονική των επεξεργαστών (nm). Πουθενά δεν ανέφερε την amd δεν ξέρω πως σου ήρθαν όλα αυτά που έγραψες. Επίσης στις κονσόλες δεν μπορούν να μπουν επεξεργαστές intel γιατί πολύ απλά τον τομέα των κονσολών το έχει αναλάβει η amd (amd Jaguar) και τα chip των κονσολών είναι ειδικά φτιαγμένα για αυτή την χρήση και δεν είναι κοινοί επεξεργαστές. Τέλος ότι και να λες η amd δεν θα φτάσει ΠΟΤΕ την nvidia στις high range κάρτες γραφικών.

νωντας

Οτι εγραψες..ακυρα ολα…Ο νοων νοειτω ngreedia-intel fan-boy…Ξυδακι,η αληθεια ποναει ασχημα..

Δημήτρης

Εσείς οι σχολιαστές που μάχεστε για τον πόλεμο των κολοσσών είστε μέτοχοί των εταιρειών και τρώγεστε ; Δεν πάμε καλά …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Η TSMC μπορεί να μην έχει έτοιμα τα chipset 2nm για την Apple

H Apple έγινε το 2023 ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που πρόσφερε συσκευές που τροφοδοτούνται από επεξεργαστή εφαρμογών 3 nm (AP).

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Apple featured TSMC

H Apple θα πάρει πρώτη τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC

Η Apple θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα λάβει τσιπ 2 νανομέτρων από την TSMC, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο DigiTimes.

Smartphones Apple TSMC

Apple iPhone: Η TSMC θα ξεκινήσει να παράγει τσιπ 2 nm το 2025

Η τεχνολογία τσιπ 2 nm επόμενης γενιάς που προορίζεται για μελλοντικές συσκευές Apple έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την παραγωγή του το επόμενο έτος.