Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

ιαπωνική κυβέρνηση chip, Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip, μετά την παρόμοια αναγγελία της Ολλανδίας στις αρχές του μήνα, που επικρίθηκε έντονα από την Κίνα.

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα αναμένεται να ξεκινήσει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο αυτό, ανέφερε εξάλλου μια εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναμένεται να αφορούν 23 τύπους εξοπλισμού για την κατασκευή προηγμένων μικροτσίπ, σύμφωνα με το υπουργείο, που αναμενόταν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στον Τύπο εντός της ημέρας. Τα μέτρα πιθανόν θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο, κατά πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Οι εντάσεις κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον στρατηγικής σημασίας τομέα των μικροτσίπ, απαραίτητων για την κατασκευή smatphones, συνδεδεμένων αυτοκινήτων, αλλά και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν αποδυθεί σε σκληρή μάχη όσον αφορά την κατασκευή μικροκυκλωμάτων και, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, η Ουάσινγκτον πολλαπλασίασε τους τελευταίους μήνες τις κυρώσεις σε βάρος κινεζικών κατασκευαστριών μικροτσίπ.

Μπροστά στους αμερικανικούς περιορισμούς, η Κίνα ανακοίνωσε στα τέλη του 2022 πως προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), κατηγορώντας την Ουάσιγκτον πως θέτει σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού σε διεθνές επίπεδο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Gear Chip Huawei

Huawei: Προωθεί τσιπ έως και 14 νανόμετρα

Η Huawei σχεδιάζει την ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού ικανών να σχεδιάζουν τσιπ προηγμένα έως και 14 νανόμετρα, με στόχο να βοηθήσει τις κινεζικές εταιρείες να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.