IBM: Η μνήμη PCM μπορεί να αντικαταστήσει RAM και flash memory

Η IBM Research ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία οπτικής αποθήκευσης, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει μνήμη RAM και flash storage στα μελλοντικά smartphones. Ονομάζεται Phase-Change Memory (PCM) και είχε θεωρηθεί πολύ ακριβή για να χρησιμοποιηθεί στα smartphones.

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα για να γράψει και να διαβάσει δεδομένα από άμορφο γυαλί. Η μνήμη PCM έχει χρησιμοποιηθεί σε οπτικούς δίσκους και άλλη τεχνολογία για πάνω από 15 χρόνια.

Ωστόσο, αυτό που κατάφερε η ερευνητική ομάδα της IBM, ήταν όχι μόνο να μειώσει το κόστος, αλλά επινόησε μια μέθοδο για αποθηκεύσει 3-bits δεδομένων per cell ακόμη και σε υψηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πέσει το κόστος και η μνήμη PCM θα μπορεί να ανταγωνιστεί flash storage και θα είναι πιο φθηνή από την DRAM.

Σε αντίθεση με τη RAM, η Phase-Change Memory δεν χάνει δεδομένα όταν είναι απενεργοποιημένη. PCM και flash θα μπορούσαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία μιας αστραπιαίας μνήμης cache. Ως παράδειγμα η IBM αναφέρει ότι το λειτουργικό σύστημα της συσκευής μπορεί να αποθηκευτεί στην PCM, επιτρέποντας στη συσκευή να ξεκινήσει σε δευτερόλεπτα.

Δείτε το video:

ibm ram flash storage, IBM: Η μνήμη PCM μπορεί να αντικαταστήσει RAM και flash memory

ibm ram flash storage, IBM: Η μνήμη PCM μπορεί να αντικαταστήσει RAM και flash memory

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Konstantinos

Δεν κατάλαβα τίποτα αλλά συγχαρητήρια στον κ. Ποζίδη και σε όλη την ομάδα Ελλήνων και μη

Χρηστος Β.

Παλαιώτερα υπήρχαν εικασίες πως το DVD ROM θα μπορούσε να εξελιχθεί στο να αντικαταστήσει τη μνήμα RAM κάποια στιγμή. Φυσικά ποτέ δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο.
Να δούμε και τη τεχνολογία PCM που μπορεί να φτάσει. Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται να τη δούμε σύντομα στους υπολογιστές μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business IBM

Αλλαγή στρατηγικής για την IBM – Καταργεί 3.900 θέσεις εργασίας

Ακόμη ένας τεχνολογικός κολοσσός, όπως η IBM δείχνει να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στην οικονομική κρίση και προχωρά σε απολύσεις προσωπικού.

Business IBM iPhone Steve Jobs

Mark Sullivan: Ο άνθρωπος που προέβλεψε το smartphone… το 1953

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην Tacoma News Tribune στις 11 Απριλίου 1953 όταν ο Steve Jobs ήταν λίγο πάνω από δύο ετών.

Business Fujitsu IBM

Fugaku: Ο πιο γρήγορος υπερυπολογιστής στον κόσμο βρίσκεται στην Ιαπωνία

Μπορεί το όνομά του Fugaku να μη σας λέει πολλά, αλλά τα 442 petaflops της υπολογιστικής του ισχύος υπόσχονται τα… πάντα.

Gear ΙΒΜ

H IBM αποκαλύπτει τον πρώτο κβαντικό υπολογιστή της

Τη Γερμανία επιλέγει η IBM για να παρουσιάσει τον έναν από τους πιο ισχυρούς κβαντικούς υπολογιστές στην Ευρώπη.