Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πιο πιθανό να αναπτύξουν πνευμονική νόσο οι ατμιστές

, Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πιο πιθανό να αναπτύξουν πνευμονική νόσο οι ατμιστές

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται από πολλούς λιγότερο επιβλαβές για την υγεία των ανθρώπων ωστόσο μία νέα έρευνα από το University of California San Francisco δείχνει ότι το άτμισμα έχει μεγάλη σχέση με τον κίνδυνο εμφάνισης πνευμονικών ασθενειών. Σε αυτές τις ασθένειες συγκαταλέγεται το άσθμα, η βρογχίτιδα και το εμφύσημα ενώ ταυτόχρονα αποτελεί παράγοντα εμφάνισης πνευμονικών παθήσεων.

Ο Stanton Glantz, senior author του UC San Francisco δήλωσε:
Αυτό που βρήκαμε για τους χρήστες των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι ότι οι πιθανότητες εμφάνισης πνευμονικής νόσου αυξήθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο, ακόμη και μετά τον ρύθμιση χρήσης του καπνού και τον έλεγχο των κλινικών και δημογραφικών τους πληροφοριών. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι επιβλαβή από μόνα τους και τα αποτελέσματα είναι ανεξάρτητα από το συμβατικό κάπνισμα.

Ιδιαίτερα υψηλός κίνδυνος εντοπίστηκε για όσους χρησιμοποιούν τόσο το άτμισμα όσο και το κάπνισμα. Ο συνδυασμός αυτών των δύο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης πνευμονικών παθήσεων και είναι πιο επικίνδυνο από το κάπνισμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το άτμισμα λέγεται ότι βοηθάει στην ελάττωση του καπνίσματος ωστόσο, αν οι άνθρωποι προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα χρησιμοποιώντας την μέθοδο του ατμίσματος έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης πνευμονικής νόσου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
akis

Ο ΑΤΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΝΟΣ!!!!!!

Chrpaplos

τι έχει να κάνει αυτό το άρθρο με την συνήθη αρθρογραφία του site ?

Κώστας Βλαχάκης

Πάλι τα ίδια θα λέμε επειδή κάποιοι ενοχλείστε;

akis

@Κώστας Βλαχάκης γιατί δεν ανεβάζετε της μελέτες της Aγγλίας? αυτά τα άρθρα κανονικά πρέπει να κατεβουν διότι είναι παραπληροφόρηση……

επίσης κανεις δεν είπε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι καθαρός αέρας….

Κώστας Βλαχάκης

Ότι βρίσκουμε ενδιαφέρον ανεβάζουμε.
Παραπληροφόρηση το Engadget?
https://www.engadget.com/2019/12/15/vaping-lung-disease-study/

Chrpaplos

υπάρχουν και ευγενικότεροι τρόποι για να απαντήσεις στο σχόλιο μου. καλημέρα πάντως!

Κώστας Βλαχάκης

Συγνώμη αν σας ενόχλησε η απάντησή μου. Δεν σας κρύβω ότι ενόχλησε και εμένα το δικό σας σχόλιο.

Agnostos13

Κάπου είχα διαβάσει οτι το συμβατικό τσιγάρο είναι πιο επιβλαβές για τους πνεύμονες ενώ το άτμισμα υγρών για την καρδιά…

Vendetta

Αυτό που διακρίνω το τελευταίο καιρό είναι ενός είδους λογοκρισίας στους αρθρογράφους και στο περιεχόμενο των άρθρων αυτού του site και δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτό το άρθρο. Και μου δημιουργούνται οι εξής απορίες: 1. Υπάρχουν άτομα που ανέλαβαν τι είδους περιεχόμενο θα αναρτείται χωρίς να έχουν εξουσιοδοτηθεί; 2. Από που πηγάζει η κρίση αυτών των ατόμων; Από το αν το περιεχόμενο των άρθρων αντιτίθεται στα πιστεύω τους; 3. Αναρωτιέμαι επίσης διαβάζοντας και άλλα άρθρα στα κοινωνικά δίκτυα, για ποιους λόγους ένας χρήστης που συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενο ενός άρθρου, να μην μπαίνει στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσει υπέρ ή κατά του περιεχομένου, αλλά να απορεί και να εκφράζει γιατί μπήκε αυτό το άρθρο. 4. Από το νο 3, απορω αν σαν Ελλάδα είμαστε άξιοι της μοίρας μας; Τα βάζω αρκετές φορές με την υποκειμενικότητα μερικών ατόμων όταν επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά του περιεχομένου ενός άρθρου. Εδώ όμως τίθεται άλλο σοβαρότατο ζήτημα. Συνοψίζοντας, χρησιμοποιώντας λαικές εκφράσεις, δημιουργούνται οι εξής σκέψεις και απορίες: 1. Ποιος σου είπε εσένα (αναφέρομαι γενικά) ποια άρθρα θα μπουν και ποια όχι? Σου είπε κανείς ότι ψάχνει το κάθε techblog αρχισυντάκτη? 2. Κάθε άρθρο θα αρέσει σε μερικούς και όχι σε άλλους. Εάν δεν σου… Συνέχεια »

I am

Δεν διαφωνώ μαζί σου… Είναι λίγο τραγικό τραγικό το όλο αυτό που συμβαίνει αλλά θα προσθέσω πως όταν ανεβάζεις άρθρα παραπληροφόρησης, άλλα που “πουλάνε” και ρίχνουν το επίπεδο ενημέρωσης ή άρθρα που θέλουν να δημιουργήσουν διαμάχες για την δημοσιότητα καλό είναι να κατά κρίνονται. Δεν μιλάω για το techblog.. Γενική επισήμανση

Vendetta

I am θα σταθώ σε αυτό που λες να δημιουργήσουν διαμάχες. Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται καυστικός τίτλος ή περιεχόμενο για να δημιουργηθούν διαμάχες. Έχω παρατηρήσει ότι διαμάχες δημιουργούνται από το τίποτα. Άρθρο με τίτλο “η apple δημιουργεί νέο εργοστάσιο στην Κουβα” για παράδειγμα, μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις από ένα πιο καυστικό άρθρο. Δεν πιστεύω ότι το άρθρο δημιουργεί διαμάχες αλλά οι ίδιοι χρήστες ανάλογα τη διάθεση.
Όσον αφορά τα fake news εκεί συμφωνώ. Αλλά δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβεις τι είναι και τι όχι fake new. Πρόσφατα έρευνα έδειξε ότι τα αυγά δεν δημιουργούν χοληστερίνη ενώ υπάρχουν τόσες έρευνες που λένε το αντίθετο (δεν είμαι γνώστης της ιατρικής απλά μου ήρθε καθώς έγραφα το σχόλιο). Αν ως αρθρογράφος, δημιουργήσω άρθρο δεν θα είναι άδικο να μου αρχίσουν σχολιασμούς ότι είμαι υπέρ των αυγο-βιομηχανιών ή ότι παραπληροφορώ τον κόσμο?
Κατάλαβα τι θες να πεις και συμφωνώ. Απλά πήρα σαν πάσα το σχόλιό σου ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν πρέπει να είναι τόσο καχύποπτοι, γεμάτο ανασφάλειες κ.λπ.

Dimi

if they continue to smoke occasionally as well.
Αυτό δε μεταφραστικε!!!!!

KnightRider

Απλά μην δίνετε σημασία σε αυτές τις ειδήσεις σε ότι αφορά το τσιγάρο !!! Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά αντισώματα και στο αν μπορεί άνετα να καπνίζει ή να ατμίζει !!! Αυτό που παίζει ρόλο είναι η συμβατότητα στο καθέναν για το αν θα του κάνει κακό ή όχι.
Εγώ πχ ατμίζω στα 120W γιατί μαρέσει να βγάζω πολλά ντουμάνια, όταν όμως έδωσα σε άλλον να ατμίσει επειδή ήθελε να δοκιμάσει με πολλά Watt τότε με το που πήρε τζούρα αμέσως έβηξε και έφτυσε φλέματα και δεν του άρεσε.

Ηλίας

Καλημέρα. 13 χρόνια που ατμιζω ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν έχω παρατηρήσει κάποιο σύμπτωμα σε σχέση με το κανικο τσιγάρο που έκανα 4 χρόνια. Βέβαια προσπαθώ να προσέχω, υγιεινή διατροφή και αθλουμε βέβαια. Υποθέτω ότι ο πόλεμος που γίνετε κατά τού ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι επειδή η πωλήσεις του κανονικού τσιγάρου έχουν μειωθεί …έτσι λοιπόν υποθέτω ότι ολλες η εταιρείες κανονικού τσιγάρου έχουν κάνει ένα πόλεμο κατά τού ηλεκτρονικού τσιγάρου. Επίσης ένα τελευταίο, για τους θανάτους πού γίνουντε από το ηλεκτρικό τσιγάρο έαν δείτε, το πως το χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τι βάζουν αντί γνωστοποιήμενα υγρα,τότε είναι δεδομένο ότι κάτι θα πάθουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.