Intel Kaby Lake: Ανακοινώθηκαν οι Core επεξεργαστές 7ης γενιάς

Η Intel έκανε τα αποκαλυπτήρια στους Core επεξεργαστές 7ης γενιάς, η οποίοι αναφέρονταν ως “Kaby Lake”. Οι νέοι επεξεργαστές βασίζονται στην 14nm (ή 14nm+) αρχιτεκτονική της Intel και είναι οι βελτιωμένες εκδόσεις της περσινής σειράς “Skylake”.

Το highlight φέτος για την Intel είναι το 4Κ, με την εταιρεία να προορίζει τους επεξεργαστές για 4K υλικό (δημιουργία και κατανάλωση). Για όσους είναι desktop users και αναρωτιούνται γιατί έχει τόσο μεγάλη σημασία το 4K encode/decoding, να πούμε ότι τα νέα chipsets απευθύνονται κυρίως σε notebooks και all-in-one computers, που συνήθως έρχονται χωρίς ειδική GPU και μπορούν να πάρουν όλη την δυνατή βοήθεια για την επεξεργασία high-res media.

Σύμφωνα με την Intel, οι επεξεργαστές 7ης γενιάς είναι πάνω από 70% ταχύτεροι στην απόδοση της CPU και 3.5x στην απόδοση 3D γραφικών, από ένα PC 5 ετών. Συγκριτικά με την προηγούμενη σειρά Skylake, η Kaby Lake δίνει 12% ταχύτερη απόδοση παραγωγικότητας και 19% ταχύτερο web performance. Η ένταξη HEVC 10-bit και VP9 decode βοηθά στην βελτίωση αναπαραγωγής περιεχομένου 4K UHD. Η Intel υπόσχεται 15% ταχύτερους χρόνους για την δημιουργία και επεξεργασία 4K UHD files.

Επιπλέον, οι νέοι επεξεργαστές έρχονται με native υποστήριξη Thunderbolt 3 μέσω USB Type-C, με 40Gbps bandwidth, dual 4K 60Hz monitor support, 100W power output, εξωτερικά γραφικά, Thunderbolt networking support, όλα αυτά μέσω ενός μόνο καλωδίου. Υπάρχει υποστήριξη για Gen 3 PCIe, με υψηλότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων 8 GT/s αντί για GT/s με PCIe Gen 2.

Η Intel υπόσχεται βελτίωση της μπαταρίας, 3x βελτίωση ζωής της μπαταρίας σε local 4K UHD video playback. Τα chips έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες, επιτρέποντας έτσι περισσότερα fanless designs.

Η Intel ανακοίνωσε τους 6 πρώτους επεξεργαστές της σειράς, οι τρεις (Kaby Lake-Y) διαθέτουν 4.5W TDP και προορίζονται κυρίως για tablets και 2-in-1 συσκευές με dual core CPU, HD 615 GPU, οι άλλοι τρεις (Kaby Lake-U) έχουν TDP 15W και προορίζονται για notebooks με dual core CPUs και HD 620 GPU. Τα μέρη της σειράς Υ περιλαμβάνουν ένα i7, i5, και m3, ενώ τα κομμάτια της σειράς U, έχουν i7, i5 και i3.

Μέσα στους επόμενους μήνες θα δούμε κατασκευαστές να λανσάρουν νέα προϊόντα βασισμένα στους επεξεργαστές της Intel, μεταξύ αυτών πολύ πιθανό να είναι και η Apple.

intel kaby lake, Intel Kaby Lake: Ανακοινώθηκαν οι Core επεξεργαστές 7ης γενιάς

intel kaby lake, Intel Kaby Lake: Ανακοινώθηκαν οι Core επεξεργαστές 7ης γενιάς

intel kaby lake, Intel Kaby Lake: Ανακοινώθηκαν οι Core επεξεργαστές 7ης γενιάς

intel kaby lake, Intel Kaby Lake: Ανακοινώθηκαν οι Core επεξεργαστές 7ης γενιάς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Αντε ρε παιδια…να ερθει κανενα Macbook Pro επιτελους! Ξεροσταλιασαμε…

Andrew

Σιγα την αναβάθμιση. 3-7% καλύτερο IPC απο την προγούμενη γενία, λίγο καλύτερο tdp και αυτό είναι όλο. CPU 5ετίας και κρατάνε ακόμα και σήμερα με αξιώσεις. Άντε ρε AMD βγάλε τους Zen να ανάψει το παιχνίδι και να δούμε ανταγωνισμό.

Shredder

Exω core i5 2500k 3,3ghz απο το Ιουνιο του 2011. 12 GB RAM DDR 3 1600 MHZ και καρτα γραφικων GTX 970 G1 GAMING 4GB. Απο το 2014 δεν εχω κανει αλλη αναβαθμιση στο pc και πριν 2 μηνες πηρα οθονη αναλυσης 2560χ1440. Μπορει και τρεχει ολα τα παιχνιδια στο ultra σε 2560χ1440 μεταξυ 30-60 fps καποια ακομα και στα 60 fps. Αξιζει λοιπον μετα απο 5 χρονια εφοσον ομως συνεχιζει να μπορει να τρεχει τα παντα κανονικα ακομα και σε αυτη την υψηλη αναλυση να τον αλαξω η να τον κρατησω μεχρι να βγουν προγραμματα και παιχνιδια που δεν θα τρεχουν ? Θελω να πω αν και παλιος επεξεργαστης εχει καλες επειδοσεις γι αυτο το σκεφτομαι. Τι να κανω? Να παρω εναν kabylake?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.