Intel: Oι επεξεργαστές 12ης Γενιάς νικούν τον Apple Μ1 Pro

Intel, Intel: Oι επεξεργαστές 12ης Γενιάς νικούν τον Apple Μ1 Pro

Intel, Intel: Oι επεξεργαστές 12ης Γενιάς νικούν τον Apple Μ1 Pro

Η Intel ισχυρίζεται ότι οι επεξεργαστές 12ης Γενιάς που προορίζονται για πολύ λεπτά laptops ξεπερνούν τα αντίστοιχα chips της Apple. Ο ισχυρισμός της Intel αφορά στους U και P series επεξεργαστές 12ης Γενιάς.

Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που η Intel κάνει συγκρίσεις με τους αντίστοιχους επεξεργαστές της Apple, με την εταιρεία να σημειώνει ότι η U series των επεξεργαστών 12ης Γενιάς να είναι εκείνη που εκτιμάται ότι μπορεί να κοντράρει με αξιώσεις τον Apple M1. Αντίθετα, οι επεξεργαστές P Series της Intel θεωρείται ότι είναι εκείνοι που μπορούν να τα βάλουν με τον Apple M1 Pro.

Η Intel θεωρεί ότι τα δικά της chips έχουν σε κάθε περίπτωση καλύτερη απόδοση από τις αντίστοιχες προτάσεις της Apple για ισχυρές και ελαφριές laptop υλοποιήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Intel τονίζει ότι οι επεξεργαστές 12ης Γενιάς είναι σημαντικά ανώτεροι σε απόδοση σε σχέση με τους αντίστοιχους επεξεργαστές 11ης Γενιάς.

Πέρα από τον ανταγωνισμό με την Apple, βέβαια, μία σύγκριση που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι εκείνη των επεξεργαστών 12ης Γενιάς της Intel σε σχέση με τους επερχόμενους Ryzen 6000 Series της AMD, οι οποίοι επίσης υπόσχονται πολύ σημαντική βελτίωση στην απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Paris

Αν και την προτιμώ σε σχέση με την AMD η intel μετά από το απελπιστικό της marketing και τις ανακρίβειες που ανακοινώνει, έχει πέσει πολύ στα μάτια μου…

Aλεξ

απίστευτο , που να έρθουν και οι13ης και 14ης γενιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.