Intel Ponte Vecchio: Η πρώτη κάρτα γραφικών από τη σειρά 7nm Xe GPU

, Intel Ponte Vecchio: Η πρώτη κάρτα γραφικών από τη σειρά 7nm Xe GPU

Μέχρι στιγμής στην αγορά υπάρχουν κάρτες γραφικών της Nvidia και της AMD, οι οποίες πουλάνε τις τεχνολογίες τους στους κατασκευαστές οι οποίοι φέρνουν τις δικές τους προτάσεις. Η Intel ετοιμάζεται να μπει στον χώρο αυτό με την κυκλοφορία της σειράς 7nm Xe GPU. Η Intel αποκάλυψε εχθές την πρώτη κάρτα γραφικών της σειράς η οποία ονομάζεται Ponte Vecchio.

Το όνομα της GPU έρχεται από μία παλιά γέφυρα που βρίσκεται στην Φλωρεντία. Ο όρος αυτός αναφέρεται στην σύνδεση μεταξύ των GPU ή όπως την ονομάζει η Intel, Compute Express Link (CXL), η οποία θα χρησιμοποιείται από την Ponte Vecchio.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι αυτές οι κάρτες γραφικών δεν έχουν δημιουργηθεί για gaming αλλά για exascale computing. Στις 17 Νοεμβρίου, αναμένεται και η παρουσίαση του project “Aurora“. Αυτός ο exascale computer, θα χρησιμοποιεί πυρήνες Sapphire Radips Xeon, κάρτες γραφικών Ponte Vecchio και το oneAPI της Intel.

Οι νέες κάρτες γραφικών της Intel αναμένεται να έχουν ultra-high cache και υψηλό memory bandwidth και αναμένεται να χρησιμοποιηθούν σε τομείς όμως το Cloud GFX, Workstation, Gaming, PC Mobile, Ultra Mobile αλλά και Media Transcore Analytics.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Υπάρχουν δύο υποθέσεις στο άρθρο που δεν είναι βέβαιο ότι θα επαληθευτούν. Η πρώτη ότι τα 7nm της Intel δεν θα είναι μια αποτυχία και μισή όπως τα 10nm. Η δεύτερη ότι η κάρτα γραφικών της Intel δεν θα είναι μια μπαρούφα και μισή όπως οι ενσωματωμένες της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Smartphones GPU Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Στο Geekbench με Exynos 1480 SoC, επιβεβαιώνοντας τη GPU Xclipse 530

Μόλις χθες είδαμε να κάνει ένα πέρασμα στο Geekbench το SoC του Samsung Galaxy A55 αλλά όχι μέσα στη συσκευή.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.