Τρίτη
07/01/2014

Intel RealSense, Σε λίγο καιρό δεν θα χρειαζόμαστε το… πληκτρολόγιο

H Intel παρουσίασε την τεχνολογία Intel RealSense, με την βοήθεια της οποίας οι χρήστες χρησιμοποιούν χειρονομίες και ομιλία για να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους. Η τεχνολογία RealSense είναι ουσιαστικά μία 3D κάμερα που έχει ενσωματωθεί σε υπολογιστές και tablets. Η κάμερα -στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο κάμερες που παρέχει στερεοσκοπική όραση, μιμούμενη αυτή των ανθρώπων- έχει μικρότερο πλάτος από το δάχτυλο ενός ανθρώπου.

“Η τεχνολογία αφής δεν είναι έξυπνη, δεν είναι φυσική”, δήλωσε ο Shmuel Eden της Intel. Επίσης είπε ότι η εταιρεία του θέλει να κάνει την επικοινωνία των ανθρώπων με τους υπολογιστές, όσοι απλή και φυσική είναι των ανθρώπων μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας την όραση και την ομιλία. Η στερεοσκοπική όραση δίνει σε έναν υπολογιστή τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το προσκήνιο και το παρασκήνιο, έτσι ώστε να μπορούμε να τον χειριστούμε με ποικιλία από χειρονομίες. Επίσης, επιτρέπει στον υπολογιστή να “χαρτογραφεί” πρόσωπα και επομένως να αναγνωρίζει εκφράσεις, καταλαβαίνοντας την διάθεση του χρήστη που έχει απέναντι του.

Η Nuance, η οποία κατασκευάζει τα προϊόντα αναγνώρισης ομιλίας Dragon, συμμετέχει επίσης στην τεχνολογία. “Πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης επανάστασης” είπε ο κ. Eden, ο οποίος προέβλεψε ότι μέσα σε 21 χρόνια οι επεξεργαστές θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε επεξεργαστική ισχύ τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Intel RealSense

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

Ένα Σχόλιο

  1. Ο/Η Darth λέει:

    κράτιστε τα χέρια σας στον αέρα πάνω από 10 λεπτά και μετά το συζητάμε

    ναι σαν βοηθητικό ακούγετε super… αλλά μεχρι εκεί, το keyboard το μόνο πράγμα που μπορεί να αντικαταστήσει είναι έλεγχος μέσο σκέψεις, άλλα αυτό θα αργήσει καμία 10 15 ετια (ευρεία χρήση)

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.