Intel RealSense, Σε λίγο καιρό δεν θα χρειαζόμαστε το… πληκτρολόγιο

H Intel παρουσίασε την τεχνολογία Intel RealSense, με την βοήθεια της οποίας οι χρήστες χρησιμοποιούν χειρονομίες και ομιλία για να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους. Η τεχνολογία RealSense είναι ουσιαστικά μία 3D κάμερα που έχει ενσωματωθεί σε υπολογιστές και tablets. Η κάμερα -στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο κάμερες που παρέχει στερεοσκοπική όραση, μιμούμενη αυτή των ανθρώπων- έχει μικρότερο πλάτος από το δάχτυλο ενός ανθρώπου.

“Η τεχνολογία αφής δεν είναι έξυπνη, δεν είναι φυσική”, δήλωσε ο Shmuel Eden της Intel. Επίσης είπε ότι η εταιρεία του θέλει να κάνει την επικοινωνία των ανθρώπων με τους υπολογιστές, όσοι απλή και φυσική είναι των ανθρώπων μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας την όραση και την ομιλία. Η στερεοσκοπική όραση δίνει σε έναν υπολογιστή τη δυνατότητα να αναγνωρίζει το προσκήνιο και το παρασκήνιο, έτσι ώστε να μπορούμε να τον χειριστούμε με ποικιλία από χειρονομίες. Επίσης, επιτρέπει στον υπολογιστή να “χαρτογραφεί” πρόσωπα και επομένως να αναγνωρίζει εκφράσεις, καταλαβαίνοντας την διάθεση του χρήστη που έχει απέναντι του.

Η Nuance, η οποία κατασκευάζει τα προϊόντα αναγνώρισης ομιλίας Dragon, συμμετέχει επίσης στην τεχνολογία. “Πιστεύω ότι είμαστε στα πρόθυρα μιας μεγάλης επανάστασης” είπε ο κ. Eden, ο οποίος προέβλεψε ότι μέσα σε 21 χρόνια οι επεξεργαστές θα μπορούν να ανταγωνιστούν σε επεξεργαστική ισχύ τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Intel RealSense, Intel RealSense, Σε λίγο καιρό δεν θα χρειαζόμαστε το… πληκτρολόγιο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

κράτιστε τα χέρια σας στον αέρα πάνω από 10 λεπτά και μετά το συζητάμε

ναι σαν βοηθητικό ακούγετε super… αλλά μεχρι εκεί, το keyboard το μόνο πράγμα που μπορεί να αντικαταστήσει είναι έλεγχος μέσο σκέψεις, άλλα αυτό θα αργήσει καμία 10 15 ετια (ευρεία χρήση)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.