Intel: Τα Loihi chips μπορούν να εντοπίσουν οσμές

, Intel: Τα Loihi chips μπορούν να εντοπίσουν οσμές

Η Intel ανακοίνωσε επίσημα ότι τα Loihi chips που ετοιμάζει έχουν ειδικές εγκεφαλικές λειτουργίες και κατάφεραν να εντοπίσουν οσμές. Πιο συγκεκριμένα, τα chips αυτά κατάφεραν να ανιχνεύσουν μία οσμή ακόμη και υπό την παρουσία μία δεύτερης οσμής. Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό οσμών που δημιουργούν οι άνθρωποι όταν έχουν κάποια ασθένεια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον εντοπισμό εκρηκτικών, ναρκωτικών και άλλων παράνομων ουσιών.

Αυτά τα chips θα μπορούσαμε να τα παρομοιάσουμε με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους της αστυνομίας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών και άλλων. Τα Loihi chips της Intel προσομοιώνουν την νευρική δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου και περιλαμβάνουν 130.000 νευρώνες βελτιστοποιημένους για νευρωνικά δίκτυα. Επιπλέον, η Intel Labs θα παρέχει στην ερευνητική κοινότητα, συστήματα βασισμένα στα Loihi chips.

Αναπτύσσουμε νευρικούς αλγόριθμους για τα Loihi chip, τα οποία μιμούνται τις λειτουργίες του εγκεφάλου. Το έργο αυτό αναδεικνύει την δυνατότητα των Loihi να παρέχουν σημαντικές ικανότητες οι οποίες μπορούν να ωφελήσουν διάφορους κλάδους.

Συνολικά, τα chip της Intel έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν 10 οσμές. Επιπλέον, η Intel προχώρησε στην δημιουργία μεγαλύτερων chip βασισμένα στα Loihi chip τα οποία ονομάζονται Pohoiki Beach με σκοπό την ανάπτυξη πιο ισχυρών υπολογιστών που λειτουργούν όπως ο εγκέφαλος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νωντας

Αρα κομμενη η φασολαδα..οκ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.